Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 30 iunie 2005

Stirile TVA aici

  • Gheorghe Seculici si-a reafirmat sprijinul pentru investitiile straine

Vicepremierul Seculici sprijina investitiile straineAustriecii vor sa investeasca intr-un centru de cercetare din Romania
Vicepremierul Gheorghe Seculici a avut o intrevedere cu Johannes Becker, atasat comercial al ambasadei Austriei in Romania. 
Acesta a fost insotit de o delegatie de oameni de afaceri austrieci, interesati sa investeasca in domeniul electronicii pentru industria constructiilor de automobile. 
Firma austriaca Infineon Technologies este a patra companie producatoare de semiconductori la nivel mondial, cu un numar de 36.000 de angajati.
Compania doreste sa dezvolte un centru de cercetare care sa fie parte integranta a investitiei, urmand sa creeze 240 de locuri de munca de inalta calificare. 
Trebuie precizat faptul ca tehnologia utilizata de compania austriaca nu este detinuta decat de un numar redus de firme la nivel mondial. 
Ministrul Seculici a dorit sa reafirme sprijinul Guvernului pentru investitiile realizate in Romania de companii straine, dar si autoh-tone. 
"Investitia pe care doreste sa o realizeze firma austriaca este de interes pentru tara noastra, cu atat mai mult cu cat se are in vedere construirea unui centru de cercetare care nu exista in Europa de Est. De asemenea, se incadreaza in strategia Uniunii Europene, la care trebuie sa ne aliniem si noi" a declarat Seculici.

Agenda zilei

  • Falca a dat dezlegare la bere si muzica pe stadionul Vagonul

Dupa sosirea primarului Falca, blocajul de la stadion a luat sfarsitPrimarul i-a contrat pe conducatorii clubului sportiv si a dat dezlegare la bere pentru cateva zile, dupa care se va trece la lucruri mai serioase. De exemplu, demolarea stadionului Vagonul-CFR
Porti inchise cu lacatul, o atmosfera incordata in interiorul bazei sportive Vagonul, vicepresedintele de la AC Universitatea, Ioan Todinca amenintand ca nu va lasa "intrusii" sa intre pe teren, reprezentantii firmei Siesta disperati ca nu pot monta scena si utilajele, reprezentanti ai primariei in frunte cu primarul. 
Acesta era tabloul de ieri, pe stadionul Vagonul. 
Autontatile locale au descins ieri la arena, acolo unde se astepta o adevarata batalie intre clubul sportiv pe de o parte si edilii orasului pe de cealalta parte.
Toate acestea s-au invartit in jurul Festivalului Berii, manifestare organizata de Siesta si Primarie. 
"Eu nu am nimic cu cei de la AC Universitatea, dar a cum eu am un contract cu primaria, pe care vreau sa-l respect. Eu atata stiu: trebuie sa intru in stadion sa-mi organizez concertele", a declarat Calin Costea, unul din patronii firmei Siesta.
Stiind ca ieri era programata descinderea celor implicati in manifestarea de la stadion, "vicele" Ioan Todinca, impreuna cu secretarul clubului, Mircea Cernatari, au venit de dimineata la stadion si au amenintat ca vor boicota manifestarea in care primaria era implicate. 
"Nu avem nici un contract cu cei care organizeaza spectacolele. Este proprietatea noastra si nu vom permite nimanui sa ne-o incalce", a declarat Ioan Todinca, cel mandatat de Consiliul de administratie de la ACU sa poarte discutii cu organizatorii festivalului. 
Dupa ce a aflat de situatia creata de oficialul de la ACU, in jurul orei 10,30, a descins la stadion Marin Dugaesescu, seful serviciului baze sportive si agrement din cadrul Directiei tehnice din primarie. 
Acesta l-a rugat pe Ioan Todinca sa permita intrarea organizatorilor pentru a pregati concertele din 1, 2 si 3 iulie. 
"Stadionul de aici este pe domeniul public. ACU nu mai are nici un drept. Tot ce exista aici e proprietatea statului", a declarat Dugaesescu, care a fluturat si o hotarare de guvern (HGR 976/2002) prin care intareste cele declarate. 
"Inca din 1899 a fost proprietatea statului. Si, sa nu uitam ca fabrica de Vagoane, prin investitorii americani, ne-a donat aceasta baza sportiva", a mai afirmat bossul din primarie. 
Cu aceasta afirmatie nu a fost de acord Ioan Todinca, care avea si el cateva acte prin care demonstra ca ACU este proprietara terenului. 
"Chiar daca exista o hotarare de guvern de care noi nu avem cunostinta, nu aveau dreptul sa intre peste noi, pentru ca deocamdata ne judecam in "contencios", a replicat viceprescdintele de la ACU.
Dupa lungi teigiversari, s-a ostenit sa vina la fata locului insusi primarul. 
A aplanat conflictul si a deschis portile si...festivalul berii. 
"Nu inteleg cum vine asta. Sa nu pot fi lasat in casa mea. Tot ce este aici e proprietatea primariei, iar cei de la ACU trebuiau sa stie. In urma cu cateva zile am avut discutii cu presedintele clubului, Horia Petri, care a inteles situatia. Acesta este un om adevarat. De ce Gigi Albu nu e barbat si a preferat sa nu vina aici?", a intebat retoric primarul.
Dupa acest discurs cele doua parti si-au strans mana si s-au impacat. Asa ca intre doi colegi de partid, stiindu-se faptul ca atat Ioan Todinca cat si Gigi Albu au carnete de pedisti. 
Festivalul Berii poate sa inceapa! Circul de la ACU s-a terminat..! Circarii se plimba insa cu nasul pe sus tot printre noi.

Daniel Berar - Observator

  • Solutie: Centura pe Voinicilor

Din septembrie strada Voinicilor va fi inchisa pentru modernizare - Virtual Arad News (c)2005Aproximativ 105 de miliarde de lei vor fi cheltuiti, in urmatorii doi ani, de Primaria Arad, pentru modernizarea unei strazi care traverseaza cel mai mare cartier al orasului – Micalaca – municipalitatea alocand deja 37 de miliarde de lei pentru inceperea lucrarilor. 
Conform biroului de presa al Primariei Arad, studiul tehnic pentru inceperea investitiei pe strada Voinicilor a fost finalizat, iar in luna iulie va avea loc licitatia pentru desemnarea constructorului. 
Proiectul este estimat la suma de 105 miliarde de lei, de patru ori mai mult decat intreg bugetul pe 2005 pentru reparatiile si intretinerea drumurilor judetene. 
Acesta prevede inlocuirea pietrei cubice cu asfalt, inlocuirea cailor de rulare pentru tramvaie si refacerea retelelor de canalizare. 
In prezent, strada Voinicilor asigura o legatura imporanta pentru traficul greu dinspre Deva spre Timisoara si invers, traficul fiind de aproximativ 200 de camioane pe ora. 
Dupa finalizarea lucrarilor de modernizare, strada va tine loc de sosea de centura. 
"Va fi o solutie provizorie, de maximum doi ani, pana la finalizarea autostrazii Nadlac-Arad-Timisoara, care va prelua in totalizate traficul greu din oras pe acest traseu", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Valer Marginean. 
Lucrarile vor incepe in luna septembrie si se vor desfasura pe o perioada de 18 luni, timp in care artera, pe care se afla zeci de blocuri si case, va fi inchisa complet traficului auto. 
De asemenea, pentru ca liniile de tramvai vor fi scoase pentru inlocuire, transportul in comun va fi asigurat cu autobuze, pe rute ocolitoare.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Scapam de deseuri!

In curand vom scapa de deseurile toxiceDeseurile toxice stranse in timp si  depozitate de mai bine de 3 ani la Ineu vor lua drumul Europei!
Si asta deoarece firma daneza,partenera cu romanii in cadrul unui program PHARE le va transporta,intr-o prima faza la oradea si mai apoi le va incinera  intr-una din tarile Europei in conditiile impuse de normele existente.
Danezii au trecut in revista pesticidele expirate de la Ineu, saptamana trecuta si au decis sa le ridice in cel mult 6 luni.
78 de tone de deseuri toxice, majoritatea pesticide importate in urma cu zeci de ani, expirate si neidentificate, in mare parte zac la Ineu de peste 3 ani.
Acestea au fost stranse din mai multe foste CAP-uri din judet de-a lungul anilor.
Dupa mai multe interventii la ministerul agriculturii, care le-a importat la vremea aceea, situatia s-a rezolvat.
Ministerul si-a asumat responsabulitatea ,a accesat un program PHARE si a castigat finantarea de sute de mii de EURO.
Unul dintre cele 3 depozite regionale unde vor fi stranse deseurile periculoase din toata tara este cel de la Oradea unde vor ajunge si cele de la Ineu.
Partenerii danezi au vazut, la fata locului, in urma cu doar cateva zile ,deseurile de la Ineu.
Ei au hotarat in ce conditii si cu ce utilaje le vor ridica astfel incat totul sa decurga conform ultimelor norme europene.
De la Oradea deseurile vor fi transportate intr-una dintre tarile UE, care va fi aleasa in urmatoarele luni.
Pesticidele vor fi transportate de la Ineu pana in toamna. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad 

  • Sarbatoare la Moneasa Festivalul gemenilor. -  Majorete, muzica populara, gulas si pita cu unsoare

Gemenii si-au dat intalnire la MoneasaLa sfarsitul saptamanii trecute, pret de doua zile, sambata si duminica, la Moneasa s-a desfasurat editia a II-a a Festivalului Gemenilor.
Asa cum au promis la inceputul acestui sezon estival, si de aceasta data organizatorii s-au tinut de cuvant: adica intrarea turistilor la spectacolele si manifestarilor care s-au tinut a fost gratuita.
Poate si datorita acestui fapt, la spectacolul de sambata seara, tinut la Teatrul de Vara din frumoasa statiune balneoclimaterica de la poalele Muntilor Codru-Moma, si in care au fost prezentate cele 10 perechi de gemeni participante, au asistat circa 400 de spectatori.
Dar, sa incepem derularea evenimentelor in functie de momentul in care s-au produs.
Debutul festivalului a avut loc sambata, la ora 16,00, la Teatrul de Vara, odata cu prezentarea gemenilor.
Cu toate ca, pe aleile Monesei, au fost vazute circa 20 de perechi de gemeni, doar zece dintre acestea au avut curajul sa-si prezinte aptitudinile artistice in fata publicului spectator.
Interesant ni s-a parut faptul ca, la aceasta editie, printre gemeni a fost zarit doar un singur baiat, restul fiind ... gemene.
Dupa prezentarea perechilor a avut loc un concert sustinut de ... gemenele Ana si Maria Jula, dupa care solista de muzica populara, Florina Nadaban, impreuna cu "Junii Podgoriei", ansamblu condus de catre Mircea Luca, primarul din Ghioroc, au incantat asistenta.
Majoretele de la Nadlac au deschis Festivalul Gemenilor de la Moneasa Ziua de duminica a debutat, la orele diminetii, cu parada majoretelor din Nadlac, fetele care i-au condus pe gemenii participanti de la Hotelul Moneasa spre platoul din fata Hotelului Parc.
Aici au fost acordate diplome tututor gemenilor, iar turistii au ales "Miss Festivalul Gemenilor - 2005" (titlul de Mister a fost acordat, logic, singurului baiat participant).
Momentul de baza al zilei de duminica, ca de altfel al intregului festival, a fost inaugurarea Casei Paulik.
Asa cum ne-au obisnuit deja, Toni Paulik impreuna cu sotia sa au oferit turistilor, cu ocazia inaugurarii Gradinii de vara apartinand "Casei Paulik", gulas de porc facut la catlan si "pita de Pecica cu unsoare de rata, gasca sau porc, cu ceapa vanata, sare si piparca".
Momentul deschiderii oficiale, la care au participat cateva zeci de turisti, a fost punctat muzical de catre o formatie adusa, la fel ca si majoretele, de la Nadlac.
Nu putem incheia fara sa spunem cate ceva si despre organizatori, despre cei care au suportat cheltuielile prilejuite de Festivalul Gemenilor 2005.
Dupa cum ne-a spus Zoltan Lovas, directorul artistic al acestui festival (ca de altfel al tutoror care s-au organizat si care vor mai avea loc in aceasta var la Moneasa), este vorba despre SC Moneasa SA, SC Hotelul Moneasa SRL, SC Gastrotur SRL, SC R&R SRL, Casa Paulik si, nu in ultimul rand, Primaria Moneasa.
Urmatorul eveniment care va avea loc la Moneasa va fi "Festivalul Clatitelor - editia a V-a", si se va desfasura la sfarsitul lunii iulie.

Romulus Dubat - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]