Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 31 august 2005
Stirile TVA aici
  • Unitatile de invatamant aproape pregatite sa-si primeasca elevii

Scolile sunt pregatite pentru deschidea anului nou scolarInspectoratul Scolar Judetean Arad a organizat ieri o intalnire cu reprezentantii presei pentru a aduce la cunostinta opiniei publice stadiul pregatirii unitatilor de invatamant in vederea inceperii noului an scolar. 
Pe langa inspectorul scolar general, Marius Gondor si inspectoral scolar general adjunct, Maria Orodan, la conferinta a participat si Eugen Stoica, reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii, sosit in Arad pentru a verifica situatia unitatilor de invatamant si corectitudinea desfasurarii examenului de Bacalaureat.
In judetul Arad, exista 601 unitati de invatamant cu 872 de corpuri de cladire, iar potrivit ISJ, au fost verificate 90 la suta dintre ele. 
"Am controlat un numar de 527 de unitati de invatamant cu 644 de corpuri de cladire. Probleme deosebite nu sunt. Niciuna din unitatile de invatamant nu este in situatia de a nu-si deschide portile pe 12 septembrie" - a declarat Marius Gondor. 
In ceea ce priveste situatia autorizatiilor de functionare, in momentul de fata 320 de scoli sunt autorizate sanitar, 147 de unitati scolare au autorizatia de functionare expirata, urmand sa solicite doar prelungirea valabilitatii, in timp ce 134 dintre scoli au depus solicitari in vederea eliberarii documentului, ele nefiind autorizate pana in prezent. 
Autorizatia de functionare se elibereaza pe cladirile aflate in subordinea unitatilor de invatamant, insa potrivit conducerii ISJ exista cladiri pentru care nu exista sanse sa se obtina autorizatie pe motiv ca sunt nefunctionale. 
Un alt impediment pentru obtinerea autorizatiei il reprezinta lipsa apei curente ori al unui anumit numar de grupuri sanitare care este stabilit in functie de numarul de elevi inscrisi. 
Chiar daca exista intentia de a construi noi grupuri sociale, nu exista spatiu disponibil. 
S-au efectuat forari in mai multe localitati din judet, unde apa curenta potabila lipseste cu desavarsire, insa fara rezultat pozitiv. 
Eugen Stoica, reprezentantul Ministerului Educatiei a fost multumit de cele vazute in urma controlului afirmand ca a vazut preocupare din partea managerilor scolilor si ca se observa diferente de la o unitate de invatamant la alta creata de puterea financiara.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Candidat la presedintia Camerei Deputatilor

Deputatul Titus Ghiorghiof este candidat la presedintia Camerei DeputatilorDeputatul Titus Ghiorghiof ar putea deveni presedintele Camerei Deputatilor. 
Biroul Permanent al Partidului National Liberal i-a propus parlamentarului aradean sa preia cea mai inalta functie din Camera Deputatilor. 
Si asta dupa ce coalitia de guvernare va vota schimbarea actualului presedinte Adrian Nastase. 
Pentru aceasta functie mai candideaza si un alt liberal Dan Radu Rusanu insa favorit in cursa este demnitarul aradean. 
Si asta pentru ca, Titus Ghiorghiof are o bogata experienta parlamentara iar in prezent este secretarul general al Camerei Deputatilor. 
Viitorul presedinte va raspunde de activitatea deputatilor si va avea in subordine 1500 de persoane. 
Intrucat viitorul presedinte al Camerei Deputatilor trebuie sa locuiasca in Bucuresti, Titus Ghiorghiof va da un rasuns colegilor de partid numai dupa ce se va consulta cu familia.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Justitia a dat dreptate Primariei in detrimentul firmei Parktronic

Parktronic a pierdut in InstantaDezbatere publica pentru noul proiect legat de parcari
Primaria isi poate trece de ieri, in cont, potrivit afirmatiilor reprezentantilor sai, o prima victorie in fata firmei Parktronic, celelalte victorii apartinand in genere unor privati (cum ar fi cea privind eliminarea ghearei galbene). 
Justitia s-a pronuntat ieri in procesul intentat de firma care administreaza parcarile din Arad si care a cerut Primariei, in justitie, 9 miliarde de lei, suma rezultata, din cate am inteles, ca urmare a calculelor facute vizavi de pierderile inregistrate de Parktronic, odata cu retragerea ghearei galbene si, implicit, cu absenta unui sistem de sanctionare a celor care parcheaza ilegal. 
Potrivit primarului Gheorghe Falca, instanta a respins solicitarea celor de la Parktronic legata de plata de catre Primarie a sumei de 9 miliarde lei. 
Desi e aproape cert faptul ca societatea va face recurs pe solutia instantei, aceasta sentinta este prima cu care Primaria se poate lauda pe tema.
Cat despre noul proiect de hotarare CLM, propus de consilierul Emanoil Voicu, primarul a punctat faptul ca dupa ce acesta va trece de faza de transparenta decizionala, proiectul va intra in dezbatere publica, asa cum o cere legea. Fara a dori sa-si precizeze pozitia vizavi de acest nou proiect, edilul local a spus totusi ca "sunt unele lucruri (in noul regulament de parcare -n.r.) care sunt imbunatatite si sunt unele lucruri care ar trebui imbunatatite", insistand pe faptul ca dezbaterea publica si discutarea proiectului cu presedintii de comisii CLM va servi tocmai acestui scop.

Adriana Barbu - Observator

  • Stagiu de arte martiale la Moneasa

Tabara de arte martiale s-a desfasurat la MoneasaStatiunea aradeana Moneasa a gazduit, timp de o saptamana, un puternic stagiu de pregatire in tehnici de arte martiale, condus de un mare maestru din Germania. 
"Soke" Wolfgang Joos-Held are 10 Dan si este fondator de stil in karate. 
El a fondat asociatia IMPACT (International Multi-style and Progressive Association for Combat Training) care are de curand o filiala si in Romania, cu sediul la Arad.
Presedintele filialei, "Sensei" Teodor Radut (5 Dan) a organizat stagiul de la Moneasa la care au participat 80 de sportivi din Arad, Resita, Targu Jiu, Brasov si Prahova, alaturi de 12 instructori (centuri negre) in diferite stiluri de karate. 
In timpul stagiului s-a pus accent pe diferite tehnici si practici de Godai Ryu Karate-Do precum si pe pregatirea fizica.
"Am fost foarte impresionat de nivelul participantilor, dar si de al instructorilor romani. IMPACT intentioneaza sa organizeze in fiecare an cate un asemenea stagiu de pregatire si in Romania. Ideea este de a perfectiona mai multe stiluri de arte martiale, de a ne cunoaste reciproc si de a forma o mare familie a sportivilor care practica aceste tehnici", ne-a declarat "Soke" Wolfgang Joos-Held.
Participantii au primit diplome de participare in urma absolvirii stagiului de pregatire. 
Pentru anul viitor, "Soke" Wolfgang Joos-Held a promis ca va aduce in Romania mai multi mari maestri ai artelor martiale din Europa pentru a sustine cursuri de pregatire pentru sportivii romani. 
"Este pentru noi o mare onoare ca am putut organiza acest stagiu cu prezenta unui maestru de talia lui Wolfgang Joos-Held. Este cel mai important maestru, prin inaltul grad pe care il detine, care a sustinut un seminar Budo in judetul Arad", ne-a declarat "Sensei" Teodor Radut, presedintele IMPACT Romania. 
Imagini cu stagiul de la Moneasa vor fi prezentate pe site-ul oficial al asociatiei, la adresa www.dvfk.org.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La "Gura Raiului" batranii isi pot gasi zilele linistite

Popasul "Gura Raiului" de la Julita va putea gazdui si o casa de batrani - Virtual Arad News (c)2005Ion Gabor are 58 de ani si este de loc din Julita.
"De mic am fost obisnuit cu greul, de aceea consider ca averea cea mai de pret a unui om este munca pentru ca fara ea te faci de rusine in fata lui Dumnezeu".
A invatat meseria de mecanic auto pe care a si practicat-o.
A fost atras de mirajul Germaniei si cu toate ca si-a gasit de lucru, priceput si harnic fiind, totusi nu s-a putut adapta la viata de acolo.
Asa ca in 1990 s-a intors in locurile natale.
La Julita, intr-un cadru natural deosebit, pe o suprafata de 2 hectare omul s-a apucat de construit.
Ajutat de cei doi fii ai sai si de cativa muncitori a realizat un complex turistic cu 30 de locuri de cazare, un bazin descoperit, un teren de tenis, plaja cu nisip, terase acoperite.
"Toate instalatiile de apa si electrice le-am facut cu mana mea. Nu pot sa stau o zi fara sa fac nimic. Asa este felul meu", spune Gabor.
Locul isi merita numele datorita cadrului natural, dar si celor pe care le-a realizat investitorul.
Totul a fost gandit pentru a fi cat mai relaxant pentru cei care-i calca pragul pensiunii.
Posibilitatile insa nu se limiteaza doar la a sta inchis in camera sau a contempla padurea din imediata vecinatate a complexului.
Se poate pescui in paraul din apropiere sau la Mures, se poate vizita biserica de lemn din Julita, ridicata in jurul anului 1800 sau se pot face excursii in padurile Monesei.
Insa sezonul turistic tine cateva luni pe an. "Nu suntem pe Valea Prahovei sau la Poiana Brasov", adauga Gabor.
Tocmai de aceea, s-a gandit sa faca si altceva care sa tina plina pensiunea.
"Cred ca pot sa deschid o casa de batrani. M-am gandit deja la o reteta si sunt convins ca voi reusi. Pe langa linistea pe care o ofera cadrul natural, batranii care vor veni aici vor beneficia de masa, casa, medicatie, ingrijire de catre personal medical specializat. Pentru inceput cred ca ma voi putea ocupa de 15 batrani. Acestia vor fi cate doi in camera, dar vor avea toate facilitatile, televizor, baie cu apa calda 24 de ore din 24, frigider cu gustari si sucuri. Sigur, este o afacere pentru mine, insa nu banii insemna totul. Eu am un respect foarte mare pentru persoanele in varsta si pun suflet in tot ce fac. De fapt orice ai face, daca nu pui si suflet, nu ai realizat nimic", puncteaza Ion Gabor.
Situat la 77 de kilometri de Arad complexul "Gura Raiului" este o excelenta solutie pentru "reincarcarea bateriilor".

G. Constantinescu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]