Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 27 iulie 2006
Stirile TVA aici
  • Malul Muresului - zona emblematica a Aradului

Faleza Muresului - loc de plimbare indragit de aradeniAlaturi de Piata Primariei si de strand una din zonele reprezentative ale Aradului este indiscutabil malul Muresului, sau cum o numesc multi dintre aradeni, "faleza."
Nu exista locuitor al orasului caruia sa nu-i faca placere o plimbare aici, indiferent de anotimp, indiferent de varsta sau stare de spirit. 
Multi dintre cei care viziteaza Aradul o considera ca fiind cea mai frumoasa faleza din tara, rivalizand doar cu Constanta, afolo unde marea confera zonei plusul de farmec.
In Arad, partea amenajata a malului, poate fi impartita, fara a stabili o regula, in trei zone. 
Prima intre Podul Decebal si Podul Timisorii, a doua intre Podul din Micalaca si Sala Polivalenta, ultima, situata practic in centrul orasului, intre "polivalenta" si Podul Decebai, fiind cea mai frecventata de aradeni.
Vara fiind, am dat cu banul, dornici de plimbare pe celebra noastra faleza. Si ne-a iesit prima dintre zonele enumerate. 
Hotel Parc si Faleza Muresului ofera o panorama incantatoare - Virtual Arad News (c)2006 Inarmati cu aparatul de fotografiat, nu am rezistat tentatiei si am facut o "poza" panoramica, de pe Podul Decebal, apoi am pornit la drum. 
Celebra baza "Helas", care a dat sportului romanesc generatii si generatii de campioni la canotaj sau caiac, unii reusind sa urce chiar si pe cea mai inalta treapta a podiumului olimpic. 
Din pacate, epoca "internet"-ului si a "play-station"-ului face ca pe apele Muresului sa vedem tot mai putine ambarcatiuni. 
Un pariu castigat pare totusi tenisul, terenurile sportului alb castigand tot mai mult... teren. 
Vis-a-vis de ele terenul viran unde se ridica Stadionul Gloria, martor a numeroase succese ale sportului aradean. 
Amintiri, dar si o strangere de inima...
Canotorii aradeni au adus numeroase titluri si trofee Depasim terenurile si ajungem intr-o zona care dincolo de dig e neamenajata, in dreptul selectului cartier de vile, considerat din punct de vedere imobiliar, cel mai scump al orasului. 
Spre surprinderea noastra pe mal descoperim un minicamping, corturi, gratare, discuri, muzica, totul la zece minute de centrul orasului. 
Cine poate spune ca aradeanul nu stie sa se orienteze... Sau ca are complexe...
Pe aici angajatii gospodaririi comunale se pare ca au uitat sa treaca, buruienile depasind in multe locuri inaltimea digului. Deh, o mica scapare.
Plimbarea noastra se apropie de final, asta insemnand ca am ajuns la Podul Timisorii. 
Din nou nu am rezistat tentatiei si ne-am oprit cateva minute, pe terasa Hotelului Coandi, pentru a admira panorama de dincoace si de dincolo de pod.
A meritat, asadar va mai vindem un pont. 
Incercati acest traseu seara. 
Veti simti cum stresul acumulat in acea zi dispare, iar bateriile se incarca. 

Florin Coita - Informatia Aradului

  • Wizzair a adus la Arad eterna intrebare: cand se va prelungi pista Aeroportului

Comandantul Aeroportului - Dan Balacel pledeaza pentru prelungirea pisteiAvioanele mari pe care le foloseste compania ar putea avea dificultati pe timp de iarna
Venirea la Arad a companiei Wizzair, cea care va introduce de la 1 ianuarie o noua ruta aeriana externa pe relatia Arad - Italia, a readus in discutie problemele cu care se confrunta Aeroportul International Arad. 
Dupa cum bine se stie o parte din ele se refera la dotarile proprii, in speta pista si aerogara, iar o alta vizeaza relatia pe care o are aceasta institutie subordonata Consiliului Judetean cu Terminalul Cargo, o alta structure ce tine de CJA.
De fapt, care ar fi problema? 
Compania in cauza va opera pe aeroportul Arad cu avioane de capacitate mare, la limita pe care o poate suporta lungimea pistei de la Arad. 
Daca acum nu pare a fi nici o restrictie, directorul Dan Balacel isi doreste sa nu "alunece" totul la iarna. 
"Ei (compania maghiara Wizzair - n.r.) vor opera cu avioane Airbus 380, care este un avion mare, poate cel mai mare care poate ateriza la Arad. Sper sa nu avem probleme. Am mai avut avioane din astea mari, dar sa nu vreau sa avem deficiente pe perioada de iarna. De asta mi-e cel mai groaza" - spune Dan Balacel, directorul general al Aeroportului International Arad. 
Cu toate acestea, exista si o mare doza de incredere. 
"Avem dotari, precum si capacitatea de interventie atat pentru deszapezire cat si pentru restul serviciilor. Este un examen mare pentru Arad", a mai adaugat Balacel.
Asa cum spunea directorul aeroportului, pentru Arad venirea unei astfel de companii este un examen mare. 
Poate la fel de mare pe cat a fost si este ideea prelungirii pistei cu minim 500 de metri pentru a face fata avioanelor de capacitate ridicata care ar opta pentru orasul de pe Mures. 
Din nefericire, in ciuda multelor proiecte si a variantelor analizate, nici una nu si-a gasit solutia.
In alta ordine de idei, pista nu este singura "piatra de moara" legata de gatul Aeroportului. 
Ar mai fi si restructurarea si reconditionarea aerogarii, un alt proiect analizat si sustinut de CJA, care a ramas fara efect.
Totodata, se mai poate vorbi de unificarea cu Terminalul Cargo. 
Desi o masura benefica, in special pentru Cargo, si aceasta treneaza de ceva vreme. 
Intre timp, potrivit unor surse apropiate de conducerea CJA, investitia de cateva milioane de euro, din bani europeni, reuseste "performanta" de a sta aproape goala.

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Pentru sanatatea oamenilor

Studentii medicinisti au asistat populatia in zilele de caniculaAsociatia Studentilor Medicinisti Aradeni, impreuna cu Primaria Arad si Crucea Rosie, au avut pana miercuri, un proiect prin care studentii de la medicina trebuiau sa masoare tensiunea arteriala si sa ofere apa minerala persoanelor doritoare.
"Ieri dimineata am fost in incinta strandului si au fost cam 120 de persoane, mai ales batrani, care doreau sa-si masoare tensiunea arteriala. An de an avem acest proiect, impreuna cu Primaria, care amplaseaza aceste corturi si Crucea Rosie, care a dat baxurile cu apa minerala.Cazuri grave nu am avut, doar o persoana care avea tensiunea prea mare si a fost trimisa la medicul de familie pentru a i se aplica tratamentul necesar, si o persoana hipotensiva. Sunt foarte multi oameni care vin la noi, de exemplu, de dimineata au fost cam 200, la un moment dat se statea la coada", a declarat Beniamin Dragos, presedintele Asociatiei Studentilor Medicinisti Aradeni.
"E de apreciat aceasta initiativa"
Si la orele amiezii erau batrani care asteptau sa-si masoare tensiunea arteriala pentru a preveni complicatiile, si sa primeasca un pahar cu apa minerala. "E de apreciat aceasta initiativa a studentilor si a Primariei, pentru ca in aceste zile caniculare, multi batrani care au probleme cardiace pot sa-si ia tensiunea, iar in plus e un ajutor pentru restul oamenilor", a declarat Viorica Maris, o batrana care astepta sa-i masoare tensiunea.
De altfel, nici oamenii grabiti nu trec nepasatori pe acolo, cum este si cazul Liviei Negreu, care a dorit sa vada cum sta cu tensiunea. "Mi se pare o initiativa foarte buna a Primariei si a Crucii Rosii, pacat ca nu tine pe toata perioada caniculara. De altfel, cred ca ma voi opri si eu sa-mi iau tensiunea, pentru ca deja nu mai suport aceasta caldura. Chiar le multumesc celor din conducere si studentilor pentru ca au avut aceasta idee."

Corina Tampa - Adevarul

  • Inscrieri la Goldis

Inscrierile la UVVG sunt in toiPrima etapa de inscriere la Universitatea "Vasile Goldis" este in toi!
Inscrierea a inceput cu intarziere de cateva zile pentru ca liceele nu au eliberat diplomele de bacaulaureat la timp.
Absolventii se inghesuie acum sa se inscrie la cele 9 facultati ale universitatii aradene.
Ei se pot inscrie pana sambata atunci cand se incheie prima etapa si tot simbata se vor afisa si rezultatele.
Inscrierile se fac la centrul din B-dul revolutiei 94- 96.
Pentru anul universitar 2006-2007 Aradul si filialele din tara de la Baia – Mare, Satu- Mare si Zalau s-au scos la concurs 9.600 de locuri, pentru masterat sunt 2.600, iar pentru doctorat 30.
Peste 2.000 de candidati s-au inscris deja pentru una din facultatile univeristatii, in timp ce pentru cele 36 de specializari de masterat s-au inscris 400 de absolventi de invatamant superior.
Universitatea aradeana are 9 facultati cu 45 de specializari.
Admiterea la universitatea VG se face pe baza notelor de la bacalaureat si a notelor obtinute la disciplinele specialitatilor.
Este al 4 lea an cand taxele de inscriere raman neschimbate si se pot plati esalonat.
Inscrierile la facultatile universitatii VG se desfasoara pana sambata, 29 iulie, zilnic intre orele 8 si 17.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Moneasa se va informa computerizat

Turistii de la Moneasa se vor putea informa computerizat - Virtual Arad News (c)2006Statiunile turistice au un an sa se puna la punct cu noile criterii stabilite de Autoritatea Nationala pentru Turism
Statiunile turistice de interes national vor trebui sa aiba minim 500 de locuri de cazare si sa fie dotate cu sali de spectacole si de conferinte, spatii comerciale si spatii pentru activitati de prestari servicii tip banca, schimb valutar, agentie de turism si sa ofere asistenta medicala, potrivit noilor criterii din Hotararea de Guvern 867 pentru atestarea statiunilor turistice. 
Potrivit Autoritatii Nationale pentru Turism, statiunile de interes local vor avea minim 100 locuri de cazare pentru a fi atestate. 
Toate statiunile vor trebui sa aiba centre de informare turistica, legatura permanenta intre centrul de informare si unitatile de cazare printr-un sistem informatic.
Pentru implementarea hotararii de guvern, autoritatile locale beneficiaza de un termen de un an.
Cei care administreaza statiunile au obligativitatea organizarii de evenimente culturale, sportive, turistice, amenajarea si dotarea statiunilor pentru servicii de revigorare in spatii construite, semnalizarea obiectivelor turistice cu indicatoare de orientare si informare. 
Statiunile vor trebui sa fie dotate si cu canalizare centralizata si transport in comun intre statiune si gara care o deserveste.
Primarul din Moneasa, Terente Condea, spune ca Moneasa nu va avea nici un fel de probleme in a face fata noilor rigori. 
Statiunea a intrat intr-un amplu program de modernizare, prin accesarea unor fonduri Phare, completate de contributia locala si a Consiliului Judetean. 
Edilul sef spune ca pana in noiembrie 2007, se vor reface toate aleile statiunii. 
In centrul Monesei, langa statia de autobus care va fi construita, va functiona un centru de informare informatizat. 
"Cand se dau jos din autobus, oamenii vor putea accesa un calculator pentru a vedea oferta turistica a statiunii. Vom face un turism foarte modern, nu am nici un fel de emotie cu privire la statutul statiunii noastre" ne asigura primarul Condea. 
Moneasa are 750 de locuri de cazare, la care se adauga spatiile de cazare puse la dispozitie de localnici.

Flavius Ghender - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]