Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 15 august 2007
Stirile TVA aici
  • Asalt PD asupra prefectului Gavril Popescu

PD a solicitat intalnirea primarilor cu prefectul AraduluiO delegatie a PD formata din presedintele Gheorghe Seculici, senatorul Nicolae Iotcu, deputatul Constantin Igas si sapte primari PD, au "asaltat" ieri Prefectura Arad pentru a discuta cu prefectul Gavril Popescu privind situatia scolilor din judetul nostru. 
Democratii au prezentat stadiul lucrarilor de reabilitare, modernizare si extindere incepute la unitatile scolare din judetul Arad cu fonduri guvernamentale in anul 2006 si nefinalizate datorita nealocarii in continuare a resurselor financiare programate.
Conform celor declarate de Gheorghe Seculici ca urmare a Hotararii de Guvern adoptata in sedinta de guvern din 7 august 2007 au fost alocate fonduri pentru repararea scolilor cu tinta directa, administratiilor locale PSD-PNL, neacordandu-se atentia cuvenita administratiilor locale care au demarate deja lucrari de reabilitare - modernizare si constructii noi de unitati de invatamant.
Gheorghe Seculici: "Lipsa fondurilor pentru infrastructura scolara"
"Demararea programului de  finantare a lucrarilor in infrastructura scolara in anul 2006,  prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Educatiei si Cercetarii catre bugetele locale, s-a realizat in functie de proiectele depuse de catre administratiile locale, apartenenta politica nefiind un criteriul de alocare a acestor sume. Spre exemplificare, in judetul Arad, dintre administratiile locale avand primari PSD care au primit fonduri pentru infrastructura scolara in  2006-2007", a declarat Gheorghe Seculici.
Liderii PD au prezentat si o parte dintre obiectivele de investitii incepute, exemplificate cu fotografii, si care in prezent sunt stopate datorita nealocarii in continuare a fondurilor guvernamentale programate, respectiv stadiul lucrarilor si necesarul financiar finalizarii acestora.
Procesul de invatamant
"Insistam asupra necesitatii sprijinirii in continuare a administratiilor publice locale, prin alocarea de fonduri guvernamentale pe baza proiectelor depuse, pentru realizarea unei infrastructurii scolare adecvate si desfasurarea in conditii optime a procesului de invatamant preuniversitar. Facem un apel de sensibilizare, catre toate institutiile guvernamentale abilitate, de a analiza cu toata responsabilitatea situatia creata si luare tuturor masurilor pentru rezolvarea ei, avand in vedere si apropriata deschidere a noului an scolar ", a subliniat presedintele PD, Gheorghe Seculici.
Senatorul Nicolae Iotcu: "Banii publici, moneda de schimb pentru linistea Guvernului Tariceanu 2".
Primarii PD si-au spus parerile Senatorul Nicolae Iotcu a subliniat ca banii publici au ajuns moneda de schimb pentru linistea Guvernului Tariceanu 2. 
"Constatam, din nefericire, ca si in judetul Arad, se regaseste intelegerea dintre PSD si PNL, situatie prezentata si la nivel national. Astfel, copiii din invatamantul preuniversitar sa nu isi poata incepe in conditii adecvate si normale activitatea in noul an scolar 2007-2008. In localitatile judetului Arad unde administratiile locale au avut proiecte pregatite pentru accesarea fondurilor guvernamentale, si ma refer aici la  Programul de finantare a lucrarilor in infrastructura scolara demarat in anul 2006, astazi sunt in imposibilitatea de finalizare a lucrarilor de executie incepute, datorita faptului ca sunt primari ai Partidului Democrat."
Conform celor declarate de senatorul Iotcu, in anul 2006 a demarat Programul de  finantare a lucrarilor in infrastructura scolara  prin alocarea de fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Educatiei si Cercetarii catre bugetele locale. 
"In baza acestui program au fost demarate o serie de lucrari de reabilitare, modernizare, reparatii capitale a unitatilor scolare, precum si realizarea de noi obiective de investitii. In perioada de timp in care conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii era la PD, acordarea fondurilor pentru lucrari de reabilitari-modernizari si construirea de noi unitati de invatamant s-au acordat in functie de proiectele depuse, apartenenta politica nefiind un criteriu de alocare a acestor sume".
Fonduri in infrastructura locala
Senatorul Iotcu a precizat ca,  in judetul Arad, dintre administratiile locale avand primari PSD, care au primit fonduri pentru infrastructura scolara in 2006-2007: Chisineu Cris (2268 mii lei), Archis (315 mii lei), Fantanele (576 mii lei), Frumuseni (350 mii lei), Ignesti (200 mii lei), Seitin (500 mii lei) si Sofronea (250 mii lei). 
"Nu credem ca in Romania anului 2007 inca se poate actiona sub imperiul mitei electorale, sau mai bine spus a mitei de a ramane cu orice pret la putere. Toate acestea se intampla in detrimentul copiilor care nu au nici o vina ca actualului Guvern Tariceanu 2 nu-i convine culoarea politica a primarului din localitatea lor. Cred ca un Guvern sanatos si responsabil ar trebui sa aloce in continuare banii acolo unde sunt proiecte concrete si viabile pentru dezvoltarea comunitatilor".
Prefectul Gavril Popescu: "Voi informa Guvernul despre problemele ridicate"
Prefectul Gavril Popescu a declarat ca va informa Guvernul asupra problemelor ridicate de primarii si delegatia PD Arad. Gavril Popescu a subliniat inca de la inceputul discutiilor cu nu discuta politic, ci din punct de vedere administrativ. 
Mai mult, prefectul Popescu a subliniat ca "guvernul Tariceanu a alocat sume importante si comunelor si oraselor unde primarii sunt ai PD". Reprezentatul Guvernului in teritoriu a recunoscut ca sunt unele probleme in ceea ce priveste finantarea unor scoli din judet, dar ca acestea vor fi remediate in timp util. 

Daniel Albu - Informatia Aradului

  • Fara carute

Autoritatile doresc restrictionarea circulatiei carutelor prin orasAutoritatile locale vor ca prin municipiul de pe Mures carutele sa nu se mai plimbe in voie. 
Asta numai daca proiectul, afisat la transparenta de Primaria Arad, va trece de votul consilierilor locali. 
Documentul stabileste ca accesul vehiculelor cu tractiune animala poate avea loc doar pe anumite drumuri laterale si doar daca aceste vehicule sunt inregistrate la Primarie.
Potrivit proiectului de hotarare carutele vor putea circula doar pe 40 de strazi laterale, considerate ca trasee de legatura intre zonele periferice ale cartierelor si terenurile agricole de la marginea orasului. 
Orice caruta prinsa in trafic, va fi ridicata de Politia Rutiera si depozitata in spatiul amenajat pentru depozitarea vehiculelor abandonate. 
Toate acestea vor avea loc pe cheltuiala proprietarului carutei, care daca dupa zece zile nu vine sa-si ridice vehiculul va ramane fara el, pentru ca acesta va fi vandut potrivit legii.

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Praznicul de Pita Noua la Pecica

La Pecica se va desfasura Praznicul de Pita NouaPrimaria orasului Pecica va invita la evenimentul verii Praznicul de Pita Noua, in perioada 17-18 august 2007. 
Concomitent cu Praznicul se organizeaza Ziua Recoltei si Topul Agro-Industrial. 
Alaturi de producatori agricoli si crescatori de animale din Pecica, la eveniment participa si agricultorii din Battonya (Ungaria). 
Astfel, vineri vor avea loc, incepand de la ora 18, evenimente ca si Cupa "Spicul de Aur" la sala de sport, demonstratie de Motocros, spectacol de muzica usoara la ora 20 la Padurita, iar la 23 discoteca in aer liber. 
Sambata, incepand cu ora 9, va avea loc expozitia de animale, iar la ora 10, va fi deschiderea oficiala a expozitiei "Top Agro-Industrial", la terenul de fotbal. 
In jurul orei 11, va fi sedinta festiva a Consiliului Local si prezentarea Monogramei localitatii la Scoala Generala numarul 2. 
La 12:30 si la 13:30 parada hipo si Sfintirea painii la Padurita. 
Dupa ora 16:00, fotbal Oldboys Pecica-Bottanya, parada portului popular la primarie, premierea participantilor la "Top Agro-Industrial", spectacol folcloric si discoteca in aer liber la Padurita. 
Duminica la ora 10, se va desfasura Crosul pecicanilor, la 11, Cupa Spicul de Aur finala. 
La ora 14, se vor organiza concursuri de preparare gulas la ceaun, degustare de paine etc. 
Seara se va incheia cu demonstratie de parasutism, care va incepe la ora 19, urmata de un spectacol folcloric in Padurita, foc de artificii si discoteca in aer liber.

Diana Nicola - Observator

  • Tabara de voluntari pentru ingrijirea mormintelor eroilor

Voluntarii vor ingriji cimitirul eroilor din LipovaCea de a treia tabara de voluntari din acest an pentru ingrijirea mormintelor si operelor comemorative de razboi a debutat, luni, in localitatea Radna din judetul Arad, ea avand ca termen de finalitate sfarsitul acestei saptamani. 
Potrivit lui Ilie Schipor, directorul adjunct al Oficiului National pentru Cultul Eroilor, institutia care a organizat tabara, sunt prezenti la Lipova 30 de voluntari din mai multe localitati ale tarii.
Pentru majoritatea voluntarilor care au sosit la Arad, tabara este un mod inedit de a-si petrece vacanta de vara sau un scurt concediu. 
Multi dintre ei au mai fost prezenti si in alte tabere de acest gen, unde, marturisesc ca s-au simtit foarte bine.
Pe timpul desfasurarii taberei vor fi efectuate lucrari de intretinere - curatarea si reabilitarea insemnelor de capatai, indepartarea vegetatiei marginale, curatarea aleilor, degajarea gunoaielor - in toate parcelele de onoare din cadrul cimitirului. 
Din randul voluntarilor taberei face parte si un arhitect peisagist care va intocmi proiecte pentru reabilitarea acestor cimitire. 
Proiectele vor fi inaintate primariilor din localitatile de care apartin cimitirele care vor trebui sa identifice resurse financiare pentru a le pune in practica.
In conformitate cu atributiile prevazute in Legea 379/2003, modificata, Oficiul National pentru Cultul Eroilor cu sprijinul organelor administratiei publice locale si al Autoritatii Nationale pentru Tineret organizeaza tabere de tineri voluntari pentru ingrijirea cimitirelor de onoare din 5 localitati din tara. 
Primele doua tabere s-au derulat in lunile iunie si iulie in localitatea Vladeni din judetul Brasov si in orasul Constanta. 
Dupa taberele de la Lipova si Radna voluntarii se vor deplasa in perioada 20-25 august la cimitirele Pro Patria si  Ghencea I din Capitala si in localitatea Ghimpati din judetul Giurgiu.

C.U. - Informatia Aradului

  • Tabara Moneasa, loc de neuitat

Fotografiile din Tabara Moneasa vor aminti de zilele minunate petrecute aiciDe la inceputul vacantei de vara peste 700 de copii au petrecut zile minunate in tabara de la Moneasa.  
La sfarsitul saptamanii aproape 100 de copii erau in tabara de la Moneasa. 
Zece elevi de la Liceul Teoretic Peciu Nou (Timis) erau necajiti ca tocmai in ziua documentarii noastre (duminica n.r.) trebuiau sa se intoarca acasa.
Profesoara lor, Elena Monica Puie, ne-a explicat tristetea: "Conditiile de cazare si masa foarte bune, drumetiile, strandul, multiplele posibilitati pentru sport ne-au lasat o impresie foarte placuta. Copii sunt asa de multumiti incat ar vrea sa mai ramana. Nici nu ne-am astepatat la ce ni s-a oferit". 
Pe terenul de volei am intalnit un grup de copii de la Clubul Sportiv Stei (Bihor).
"Este prima oara cand venim aici - ne-a spus antrenorul Sebastian Indrei - dar avem o impresie foarte frumoasa atat despre statiune cat mai ales despre tabara. Noi facem doua antrenamente pe zi si avem conditii excelente".
In sala de mese, 44 copii, 22 voluntari (din care 17 englezi), 3 instructori, 3 translatori si 2 asistente medicale din organizatia crestina  "Dezna-Torch" (presedinte Ioan Ţole) erau intr-un program de rugaciune.
Dr. Mike Townsend din Anglia ne-a declarat ca "este o tabara foarte frumoasa intr-o locatie excelenta; facilitati si mancare foarte bune si toti copiii sunt foarte fericiti".
Caietul cu amintiri
Ca de fiecare data cand mergem in tabara Moneasa cerem administratorului Petru Toader sa ne arate "caietul cu impresii" ca sa vedem cine a mai trecut prin tabara de la poale de Codru.
Spicuim cateva fragmente din ultimele insemnari: "Daca doriti sa intrati in alta lume, sa veniti aici, in aceasta minunata tabara, unde gasiti armonia universului" (Daniel Floricel - Caracal); 
"Am petrecut sapte zile minunate, care ne determina sa revenim, pentru a noua oara,  la anul. Multumim din inima domnului administrator Petre Toader, un gospodar si un om de exceptie care sfinteste aceste locuri" (Mihaela Bumbac); 
"Abia am asteptat sa sosim in tabara Moneasa deoarece venim de 16 ani de zile si in fiecare an ne simtim foarte bine" (Tiberiu Mandrescu - Calan).
Imbunatatiri permanente
Dl. Cristian Dragan, directorul Directiei Judetene pentru Tineret Arad - de care apartine tabara - a concluzionat ca impresiile foarte bune ale celor care vin la Moneasa se datoreaza, in mare masura, si imbunatatirilor permanente care de fac aici:
"Dupa casutele noi si terenul de fotbal cu gazon sintetic, date in folosinta in acest an, pana la sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie se vor finaliza lucrarile, de 50.000 RON, la piscina iar din toamna incepe constructia  la o sala de conferinte multifunctionala"
Citat: "Nu putem sa nu ne intoarcem, sigur vom mai reveni" (Florentina Cojocaru).

V.F. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]