Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 24 august 2007
Stirile TVA aici
  • Centrul de refugiati de la Horia ar putea fi transformat in Spital TBC

Centrul de primire a refugiatilor de la Horia ar putea deveni sanatoriu TBCPrimarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a avut luni o intrevedere cu ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. 
In cadrul acesteia a fost discutata problema Spitalului TBC din Arad, care functioneaza la ora actuala intr-o cladire ce a fost retrocedata si care nu mai corespunde intrutotul normelor igienico-sanitare. 
Cu aceasta ocazie, edilul sef a inaintat ministrului Sanatatii si o propunere concreta de mutare a Spitalului TBC. 
"Este vorba despre Centrul de refugiati de la Horia, o cladire ce ar putea foarte bine sa preia acest spital si care ar asigura, cu investitii nu foarte mari, functionarea Spitalului TBC in conformitate cu normele in vigoare" - arata primarul Gheorghe Falca.
Ministrul Sanatatii urmeaza sa discute problema preluarii imobilului respectiv, cu Ministerul Administratiei si Internelor si cu reprezentantii Politiei de Frontiera. 
Daca la Bucuresti se va cadea de comun acord in aceasta chestiune, atunci Centrul de refugiati de la Horia va fi preluat, prin Hotarare de Guvern, de catre Ministerul Sanatatii si va fi apoi dat in folosinta Spitalului TBC.
Daca aceasta idee se va materializa, atunci urmeaza ca Ministerul Sanatatii sa aloce cat mai curand posibil fondurile necesare pentru realizarea fluxurilor interne ce trebuie respectate in cazul unor unitati spitalicesti

Mihaela Cerna - Observator

  • Sah pentru pensionari

Primaria doreste sa infiinteze si alte spatii recreeative pentru pensionariPrimaria are de gand sa amenajeze noi spatii recreative in toate cartierele municipiului. 
Dupa terenuri de sport si locuri de joaca pentru copii, a venit randul persoanelor de varsta a treia sa fie in centrul atentiei. 
Autoritatile locale vor amenaja, pentru varstnici, platforme dotate cu o masa pentru sah si patru bancute din lemn.
Zona va fi acoperita cu copertina pentru a se realiza protectia persoanelor fata de intemperiile atmosferice. 
Acest gen de spatii va fi amplasat in fiecare cartier, numarul exact al locatiilor urmand sa fie stabilit ulterior, in functie de necesitati. 
Pana acum, persoanele de varsta a treia au la dispozitie doar bancile dintre blocuri si Parcul Eminescu, unde se afla mai multe mese de sah. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Eu cand candidez?

Dacian Tolea ar dori sa afle data alegerilor parlamentare europeneEste intrebarea unui aradean, nemultumit ca guvernul nu a stabilit nici pana acum data alegerilor Parlamentare Europene.
Dacian Tolea este presedintele organizatiei muncipale a Partidului Liberal Democrat si a fost desemnat candidat la alegerile europene pe listele acestei formatiuni.
Dacian Tolea este extrem de nemultumit deoarece nu stie cum sa isi organizeze campania electorala.
De mai bine de jumatate de an, Dacian Tolea asteapta anuntul cu privire la data alegerilor pentru Parlamentul European.
El si-a stabilt chir si un program de campanie electorala, dar care nu poate fi pus in aplicare din cauza amanarii la nesfarsit a alegerilor.
Dacian Tolea sustine ca in acest fel, tara nostra va ajunge din nou motiv de dezbatere in Parlametul European.
Dacian Tolea asteapta de la o zi la alta anuntul primului ministru Calin Popescu Tariceanu si spera ca pana la sfarsitul acestui an, alegerile europene, sa fie organizate si in tara nostra.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • La Lipova - Retrocedarile creeaza probleme Primariei

Primarul Popina a vizitat scoala noua din LipovaRetrocedarea mai multor cladiri in care functioneaza institutii de interes public, cum sunt scolile si spitalul TBC, reprezinta o povara greu de suportat, daca nu cumva chiar imposibila, pentru bugetul orasului Lipova.
Spunem asta pentru ca valoarea totala a chiriilor pe care Consiliul Local ar trebui sa le achite lunar se ridica la 1,171 miliarde lei vechi.
Pentru a mai diminua din aceasta suma enorma pentru un buget precum cel al Lipovei, Primaria a dispus amenajarea unei scoli in incinta fostei cazarme militare din localitate.
Aici, intr-un spatiu ultra-modem, cu conditii mult peste standardele cu care ne-am obisnuit in scoli, vor invata incepand cu 15 septembrie 220 de copii.
Toata clasele au mobilier nou, usi si ferestre din termopan, holuri proaspat vopsite si lambriate, grupuri sanitare modeme, spatii pentru laboratoare si lista investitiilor care se ridica la aproximativ 12 miliarde de lei vechi, ar putea continua.
In alta ordine de idei, primaria intentioneaza sa mute o gradinita cu program prelungit care functiona pana acum intr-un spatiu impropriu, neautorizat de catre inspectorii autoritatii de sanatate publica.
Noua locatie a fost stabilita intr-o fosta cresa a orasului, valoarea investitiei necesar pentru deschiderea unitatii ridicandu-se la 8 miliarde de lei vechi.
Tot pentru a facilita accesul copiilor la un sistem de invatamant in adevaratul sens al cuvantului, Primaria Lipova a reusit sa achizitioneze un mijloc de transport in comun cu care copiii de pe Valea Soimosului vor putea frecventa cursurile scolilor din oras.
"E vorba de 30 de copii din clasele I-IV care pana acum invatau in grupe comasate, situatie datorata numarului redus de elevi. In conditiile in care intr-o sala invatau copii din clase diferite, nu putem vorbi despre un proces de invatamant normal. Asadar, am gasit solutia unui mijloc de transport in comun care va transporta copiii la scoala, in oras", afirma primarul Viorel Popina.

Madiana Mican - Informatia Aradului

  • Festivalul "Flori de Sanziene" - La Barsa, a avut loc intalnirea fiilor satului si prima editie a unui festival folcloric

Oficialitatile au inaugurat noul sediu al gradinitei de la BarsaLa sfarsitul saptamanii trecute, barsanii si-au chemat fiii acasa. 
Peste 80 de medici, profesori, militari, ingineri, agronomi, tehnicieni, muncitori, patroni s-au intalnit in vatra satului cu oficialitatile locale dar si cu rudele si prietenii din copilarie. 
Aici, in fata unei impozante vile, pentru care s-au cheltuit peste 10 miliarde lei, localnicii au asistat la slujba de sfintire a noii gradinite precum si la momentul taierii panglicii inaugurate de catre Iosif Matula, presedintele C.J.A., Nicolae Iotcu, senator si Avram Ciev, primarul comunei.
Dupa ce au vizitat incantati spatiile moderne ale gradinitei, in care vor fi educati peste 40 de copii, intreaga suflare s-a deplasat la hanul "Moara din Barsa", unde s-a servit pranzul, apoi la locul numit "la rapa din deal" unde, pe o scena special amenajata, a urmat un spectacol folcloric sustinut de formatiile de dansuri populare si solistii vocali din comuna (Barsa, Aldesti, Voivodeni).
Din pacate, balul satesc a fost prematur curmat de o ploaie abundenta acompaniata de o mare vijelie.

Virgil Jireghie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]