Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 28 iulie 2007
Stirile TVA aici
  • 29 iulie, Ziua imnului national al Romaniei

Ziua imnului national se sarbatoreste anual in 29 iulieZiua de 29 iulie, este ziua imnului national al Romaniei, conform prevederilor legii nr.99 din 26 mai 1998.
In varianta prescurtata imnul este intitulat "Desteapta-te romane".
Şi contine 4 strofe, selectate din cele 11 strofe ale poeziei "UN rasunet" al carui autor este poetul Andrei Muresanu. 
Compozitorul partii muzicale este Anton Pann.
In conformitate cu prevederile H.G.R. 1.157/21.11.2001 textul imnului este recitat si interpretat numai in limba romana.
Imnul se interpreteaza de catre cor si fanfara in urmatoarele situatii:
- cu ocazia ceremoniilor oficiale nationale,
- cu ocazia competitiilor sportive oficiale internationale,
- cu ocazia deschiderii sesiuni a camerei Parlamentului,
- la inceputul programului zilnic in scolile primare si gimnaziale de stat si particulare, la radio si posturile de televiziune,
- la inceputul manualelor scolare (abecedare, manuale de citire pentru ciclul primar, manuale de limba si literatura romana, manuale de istorie si manuale de limba materna pentru minoritatile nationale) se tipareste textul imnului national al Romaniei. 
Nerespectarea prevederilor legale referitoare la imn se sanctioneaza cu amenda de la 25 de milioane la 50 de milioane lei.
Sa respectam imnul national al romaniei ca simbol al statului Roman!
Sa arboram drapelul Romaniei, cu ocazia zilei imnului national al Romaniei!

Gorici Ion - Informatia Aradului

  • Lacat la gura alesilor

Consilierii CJA au hotarat limitarea duratei interventiilorConsilierii judeteni au votat sa limiteze timpul unei interventii la maximum trei minute.
Consilierii judeteni au fost exasperati, vineri, de interventiile colegului lor, Attila Duka, care a avut obiectii la aproape fiecare proiect aflat pe ordinea de zi. 
Grabiti sa plece acasa, alesii locali au votat propunerea lui Tiberiu Rancu, conform careia, fiecare consilier judetean va putea avea interventii de maximum trei minute. 
Asta, mai ales dupa ce Duka a adus o serie de acuze la adresa arhitectului-sef si sefului de cabinet al presedintelui CJA.Motivandu-si propunerea, Tiberiu Rancu a cerut alesilor sa nu-si mai rezolve problemele personale in plen, pentru ca "pe ceilalti consilieri nu-i intereseaza acest lucru".
Vazand ca restrictia a fost votata, Attila Duka a tinut sa spuna ca va contesta rezultatul votului, neuitand insa sa faca cateva remarci acide la adresa initiatorului. "Probabil ca colegul meu doreste sa ajunga mai repede acasa, caci sta in judet si crede ca o singura aparitie pe luna, ca sa-si ia indemnizatia e suficienta, dar noi, care muncim aici zi de zi suntem de alta parere", a continuat Duka.

L.S. - Adevarul

  • Locuri libere

Inspectorul scolar Maria Orodan anunta locuri libere la scolile de arte si meseriiSlab interes pentru scolile de arte si meserii si la strigarea a doua. 
Desi se miza pe faptul ca elevii care nu au prins un loc la liceu vor ajunge, inevitabil, la scolile de arte si meserii, nu a fost chiar asa. 
Pentru a doua etapa a repartizarii computerizate, in judetul Arad s-au inscris aproape 1.000 de candidati. 
Au fost repartizati 989 de candidati, printre acestia numarandu-se si cei sapte proveniti din alte judete, unul singur dintre acestia ramanand insa nerepartizat.
"Astfel, din totalul de 148 de locuri ramase neocupate la licee (dupa prima repartizare computerizata), in etapa a doua s-au ocupat opt locuri, iar la scolile de arte si meserii din 1.385 ramase neocupate s-au ocupat 981", a declarat inspectorul scolar general adjunct, prof. Maria Orodan. 
Pentru cei care vor sa-si continue studiile dupa clasa a VIII-a, dar pana acum nu au niciun loc, mai e o sansa: repartizarea a treia, ce va avea loc in 31 iulie. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Incendiu de proportii in zona localitatii Buteni

Incendiu stins de pompieri in zona localitatii ButeniPeste 20 de hectare de pasune au ars, ieri, in localitatile Pauliani, Berindia, Revetis.
Incendiul a izbucnit imediat dupa pranz si s-a intervenit puternic pana noaptea tarziu, in jurul orei 23.30.
Pompierii militari din Sebis si Gurahont presupun ca incendiul a izbucnit de la un ciob de sticla incalzit de soare.
La fata locului au sosit si voluntarii de la Serviciul de Situatii de Urgenta.
"Focul s-a propagat imediat, mai ales ca iarba era uscata. Focul nu s-a putut stinge cu apa, deoarece in zona nu exista nicio sursa. S-au sapat carari pentru a opri propagarea focului, care s-a intins cu repeziciune", ne-a informat Costel Sarb, seful Serviciului de Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Buteni.
Focul a fost stins dupa mai bine de noua ore de interventie a pompierilor, voluntarilor, lucratorilor Ocolului Silvic si a satenilor.
Pompierii militari au ramas si peste noapte pentru a supraveghea zona si pentru a preveni aparitia unor alte focare de incendiu.

C.C. - Observator

  • UTA a surprins in Moldova

Fotbalistul Branko Radovanovic - unul dintre marcatorii echpei UTA la VasluiTrupa lui Lacatus a reusit sa revina de la 0-2, reusind un rezultat de egalitate care da sperante.
Inceputul jocului a fost promitator, cu doua ocazii imense, ratate de Buhaescu, respectiv Baltoi, ultimul sutand din careul mic direct in portarul Haisan.
Pana pe finalul reprizei, jocul a scazut in intensitate, dar s-au trezit din letargie exact atunci cand era nevoie.
Dupa doua mari ocazii irosite de Temwanjera si Gheorghiu, a cazut golul.
Era minutul 44 cand Temwanjera au trimis o minge de urmarire in marginea careului mare, Ljubinkovic a preluat dintr-un grup de jucatori, intr-o pozitie suspecta de ofsaid si apoi a marcat pe langa Tudor: 1-0, gol cazut atunci cand era mai rau. 
Repriza secunda a inceput tare, cu atacuri la limita regulamentului, dar si cu inca un gol al gazdelor, care s-au distantat la 2-0, in min. 53, prin Temwanjera, care a profitat de o respingere gresita a lui Chita si a marcat de la 8 metri.
Aradenii au avut nevoie parca de acest soc, pentru a se trezi la realitate.
In min. 66, la o faza prelungita de atac, in care gazdele asteptau ca aradenii sa trimita mingea in afara terenului de joc, UTA a redus din handicap, prin Varga, acesta sutand sub bara, de la 12 metri: 2-1.
La doua minute distanta, UTA putea egala, dar Radovanovic a mai ratat o data uluitor, singur cu Haisan, tintindu-l pe acesta, din coltul careului mic.
Acelasi Radovanovic a dat lovitura, in min. 75, rabunand cele doua mari ocazii de pana atunci, marcand dupa o actiune personala, pe langa Haisan: 2-2.
Cu doua minute inainte de final, UTA a scapat ca prin urechile acului, atunci cand Dobos a trimis mingea cu capul in bara transversala, din sase metri.
Stadion "Municipal", teren bun, timp canicular, spectatori 500. Au marcat: Ljubinkovic - min. 44, Temwanjera - min. 53, respectiv Varga - min. 66, Radovanovic - min. 75.
FC Vaslui: Haisan - Apostol, Mardare, Buhus, Balace - Buhaescu (min. 67-Dobos), Ljubinkovic, D. Munteanu (min. 67-Matei), Zmeu, Gheorghiu (min. 80-S. Frunza) - Temwanjera.
FCM UTA: Tudor - Balan, Chita, Chirita, Vasaie - Hora, Varga, C. Todea, Roszel (min. 57-Simao) - Radovanovic (min. 81-Edson), Baltoi (min. 60-M. Ilie).
Arbitrii: A. Deaconu - la centru, D. Rosu si B. Velicu - asistenti.
Cartonase galbene: Ljubinkovic, Mardare, Simao, Radovanovic.

L.S. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]