Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 3 aprilie 2008
Stirile TVA aici
  • Reprezentatie fara actori la Teatru - Sinucigasul

Barbatul care s-a urcat pe cladirea Teatrului solicita o locuinta de la PrimarieUn nou spectacol gratuit le-a fost oferit aradenilor aseara in fata Teatrului de Stat „Ioan Slavici”. S-au strans, cu mic, cu mare sa vada daca un barbat, suparat pe viata, va fi in stare sa se arunce de pe acoperis, asa cum a amenintat.
Toti au stat cu sufletul la gura, unii chiar au pus pariu pe curajul barbatului, insa piesa de teatru s-a terminat dupa aproximativ o ora, cand pompierii au reusit sa il coboare pe actor de pe acoperis in siguranta.
Putin dupa ora 20.00, pompierii au fost alertati ca un barbat incearca sa se arunce de pe acoperisul Teatrului. Ajunsi la fata locului, au constatat cu stupoare ca nu este vorba despre o alarma falsa si ca omul era recalcitrant. Cel mai probabil sub influenta baturilor alcoolice, barbatul nu a vrut nici in ruptul capului sa coboare, cerand o locuinta pentru cei doi copilasi ai lui. Dupa ce aburii alcoolului si-au facut mai bine efectul, Ioan Muscan a uitat pur si simplu de copii, amuzandu-se teribil la spectacolul care se desfasura la cativa zeci de metri sub el. Acolo, zeci de pompieri si politisti forfoteau pentru a desfasura salteaua pneumatica iar la fata locului a aparut si sotia cu cei doi copii. Neinduplecat nici de prezenta familiei, barbatul a continuat sa fumeze linistit si sa arunce cu vorbe grele spre salvatori. „De multa vreme incerc sa obtin o locuinta pentru familia mea. Nimeni nu m-a bagat in seama. Vad ca in felul acesta se poate. De zece ori o sa incerc sa ma mai arunc, poate asa nu o sa mai dorm pe strada. O sa ma arunc de pe primarie”, a declarat agitat Ioan Muscan.
Dupa aproximativ o ora, a fost convins sa coboare de un prieten cu care protestase si in urma cu un an de zile, pentru acelasi motiv. Spectatorii au aplaudat reusita iar barbatul a fost preluat de pompieri si predat unui echipaj al ambulantei care l-a transportat de urgenta la spital. Acesta va fi supus zilele urmatoare unei examinari psihiatrice.

Corina Neagu - Glasul Aradului

  • A inceput colectarea deseurilor

A inceput si in acest an campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electroniceA inceput campania de colectarea a deseurilor de echipamente electrice si electronice din acest an!
Aradenii care vor sa scape de televizoare, baterii, masini de spalat, aparatura casnica pot sa le scoata in strada dupa programul stabilit de Primaria Arad, Agentia pentru protectia mediului si firma de salubrizare care aduna deseurile.
Primii aradeni care si-au scos deseurile in strada au fost cei din Bujac. Printr-o hotarare guvernamentala s-a stabilit ca anual, romanii trebuie sa renunte la 4 kg de deseuri, piese si echipamente electrice care se constituie in resurse recuperabile.
Programul de colectare a deseurilor este structurat pe cartiere.
Campania de colectare a deseurilor continua in lunile mai si iunie.
Societatea care se ocupa de strangerea deseurilor va fi pe 5 mai in Aradul Nou, in 5 mai in Gai, 7 mai in Gradiste, 8 mai in Sanicolaul mic, 2 iunie in Micalaca, 3 iunie in centrul Aradului, 4 iunie in Alfa, Parneava si Dragasani, iar pe 5 iunie in cariterul functionarilor. 

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Preturi mici, abateri multe

In urma controalelor, la supermarketuri au fost gasite multe nereguliPrefectul de Arad, Gavril Popescu, a declarat ca in ultimele doua luni au fost controlate 10 firme care detin supermarketuri in Arad si au fost aplicate 150 de sanctiuni in valoare de 127.000 de lei. 
Majoritatea neregulilor constatate se refera la produse expirate, neetichetate in limba romana sau care nu erau pastrate in mod corespunzator. Prefectul a refuzat sa dea numele firmelor sanctionate. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • Judecatoria Gurahont: „Peste 1.300 de cauze solutionate pe an”

Campeana Florica Crisan - presedinta Judecatoriei GurahontJudecatoria din Gurahont deserveste nu mai putin de 45.000 de locuitori ai zonei. Este vorba despre oamenii din orasul Sebis, dar si din cele 13 comune arondate. Aceasta functioneaza inca din 1994, dar pana in acel an, persoanele ce erau implicate in diferite procese, ori aveau nevoie de un extras de carte funciara, trebuiau sa strabata drumul pana la Judecatoria din Ineu.
De multe ori aceste drumuri erau costisitoare si obositoare, iar cei implicati pierdeau si timp cu drumul pana la Ineu. Despre ceea ce inseamna munca in cadrul Judecatoriei Gurahont, ne spune presedintele acestei institutii: „Volumul de munca din acest an, asa cum a fost de altfel si in 2007 - il consider suficient. Am avut de solutionat 1.300 de cauze dintre care 95 au fost penale, iar acestea la randul lor au fost la regimul silvic, rutier si infractiuni contra patrimoniului”.
Tot in aceasta institutie isi desfasoara activitatea Parchetul si Cartea Funciara de pe langa Judecatorie. „Noul sediu al Judecatoriei Gurahont este facut dupa standardele europene, iar judecatorii au la dispozitie si calculatoare” - a mai precizat presedinta Judecatoriei Gurahont. Cei mai multi procesomani sunt din localitatile. Varfurile, Buteni, Sebis. Sa mai adaugam ca exista trei judecatori in cadrul acestei institutii, desi schema cuprinde patru persoane, un post fiind astfel vacant. 

Voicu Sida - Glasul Aradului

  • Investitii importante in scolile din Santana

Cladirea scolii din satul Caporal Alexa va fi reabilitataAnul 2008 va fi unul al investitiilor importante in cladirile scolare, acesta fiind unul dintre punctele sensibile ale orasului Santana. In satul apartinator, Caporal Alexa, la scoala, s-a inceput reabilitarea cladirii si extinderea acesteia cu inca doua sali de clasa. A fost instalata deja incalzirea centrala, inca din toamna trecuta, elevii bucurandu-se de confortul acesteia pe parcursul iernii. In mare, lucrarea este finalizata, ramanand de realizat doar mici finisaje si reajustari ale cladirii. 
Viceprimarul Santanei, Mihai Scarlatescu, ne-a declarat ca valoarea lucrarilor s-a ridicat la suma de 400.000 de lei si ca lucrarea va fi incheiata in cel mai scurt timp. S-a lucrat si la Scoala Generala numarul 2 din Santana, unde se executa reabilitarea salilor de clasa si se introduce incalzire centrala, fondurile necesare pentru aceasta lucrare fiind de 263.000 de lei. Un alt proiect important in ceea ce priveste scolile este acela de inlocuire a geamurilor vechi ale cladirilor, cu unele noi, tip termopan, la o scoala din Santana si la grupul scolar din oras. Dupa spusele viceprimarului, era nevoie de aceasta lucrare pentru o izolare termica mai buna a imobilelor, dar si pentru aspectul lor, geamurile vechi fiind deja depasite de timp si intr-o stare proasta. Administratia locala are o dorinta in ceea ce priveste dezvoltarea invatamantului, si anume ridicarea unei noi scoli. Problema este ca nu 
s-a primit inca finantare, insa, dupa spusele viceprimarului Scarlatescu, se va face tot posibilul pentru obtinerea banilor. „Avem un proiect pentru o scoala noua care sa cuprinda 12 sali de clasa si inca 8 sali pentru gradinita, pe care vrem sa o mutam in aceeasi cladire. Am inceput deja sa imprastiem elevii pe la alte scoli deoarece vechea cladire este un adevarat pericol, se darama pe zi ce trece. Asa ca proiectul pentru construirea unei noi scoli trebuie sa isi gaseasca finantare cat mai curand” a adaugat Scarlatescu. Alta lucrare importanta a administratiei ar fi construirea noului centru administrativ, un proiect de investitie care atinge suma de 34 de milioane de lei . Constructia a inceput in toamna, iar cladirea este aproape terminata, lucrandu-se acum la finisarile interioare. Investitii importante vor fi facute in acest an si in infrastructura, urmand sa fie finalizata asfaltarea a 8 kilometri de drum si pietruirea a altor 20. Dupa spusele viceprimarului, valoarea acestor lucrari va atinge suma de 5 milioane de lei, urmand ca in continuare sa fie facute noi investitii in modernizarea strazilor orasului. Santana a castigat un proiect pe mediu pentru modernizari de parcuri sau constructia altor spatii verzi. Mihai Scarlatescu ne-a spus ca „dupa lungi taraganari ale acestui proiect, dupa ce o licitatie ne-a fost contestata, saptamana viitoare ne vom apuca de lucru la modernizarea unui parc. Banii de care dispunem sunt in jur de 400.000 de lei, veniti de la Ministerul Mediului. Vrem sa facem un parc modern si foarte frumos, vrem sa aducem fantani arteziene, toalete ecologice, mese pentru jocuri si absolut tot ceea ce este necesar intr-un parc. Speram sa finalizam lucrarile cat mai repede pentru a pune la dispozitia locuitorilor o oaza de liniste si de relaxare”.

Alin Gherasim - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]