Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 7 noiembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Primarul vrea sa se intoarca la Curtea Constitutionala

Procesul primarului Falca a fost suspendat deoarece avocatul edilului a gasit cateva exceptii de neconstitutionalitate in cadrul dosaruluiProcesul in care primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falca, este judecat pentru fapte de coruptie a fost suspendat, ieri, pentru a doua oara de cand a inceput, dupa ce instanta a admis doua din cele cinci exceptii de neconstitutionalitate invocate de avocatul edilului. Pe data de 24 octombrie, avocatul primarului, Gheorghita Mateut, a sustinut in fata instantei, timp de 40 de minute, faptul ca in acest dosar exista exceptii de neconstutionalitate, care ar trebui sa duca la anularea actelor de urmarire penala. Este vorba de exceptiile care privesc efectuarea de catre ofiteri de Politie a unor acte de urmarire penala.
Daca la infatisarea precedenta alaturi de invinuitii Francisc Demeter si Radu Vasil, s-a aflat si Gheorghe Falca, ieri acesta nu a fost prezent, la fel ca avocatul sau, Gheorghita Mateut. Primarul a fost reprezentat de avocatul Adrian Fanu-Moca. „99 la suta din dosarul de urmarire penala a fost realizat de politisti, nu de procurorii DNA. Infractiunile de coruptie pot fi urmarite penal, toate de catre procuror in nume propriu si nicidecum de un politist sau un alt gen de lucrator. Aceste dispozitii ar fi in contradictie cu prevederile Constitutiei, in acest sens, pentru ca in final vorbim de independenta justitiei. Exceptia de neconstitutionalitate ridicata de profesorul Mateut a vizat mai multe articole din ordonanta de organizare si functionare a Directiei Nationale Anticoruptie. Nu au fost admise decat doua dintre ele, cauza fiind suspendata in momentul de fata. Dupa ce o sa iau legatura cu dumnealui si cu primarul, probabil vom face recurs si impotriva chestiunilor care nu au fost admise prin incheierea care s-a pronuntat astazi (n.r ieri) si care a fost citita astazi de catre doamna judecator. Sigur ca dupa o noua lectura a ei probabil ca vor aparea si alte motive de recurs pe care le vom avea in vedere”, afirma avocatul.
Conform procedurii, Directia Nationala Anticoruptie are termen 24 de ore pentru a ataca cu recurs la Curtea de Apel Timisoara hotararea instantei de la Arad, privind admiterea celor doua exceptii de neconstitutionalitate, in lipsa recursului dosarul ajungand direct la Curtea Constitutionala. De asemenea, nu se exclude varianta ca si apararea sa atace cu recurs respingerea celor trei exceptii de neconstitutionalitate. Daca dosarul va ajunge din nou la Curtea Constitutionala, pentru judecarea exceptiei de neconstitutionalitate, o solutie din partea judecatorilor de aici este asteptata in termen de sase luni. Amintim ca in luna iunie, Curtea Constitutionala a respins alte exceptii de neconstitutionalitate invocate de aparatorul primarului din Arad. Atunci, Gheorghita Mateut a precizat ca exceptiile de neconstitutionalitate invocate au privit un text care nu prevede pedeapsa, in baza caruia s-a cerut condamnarea primarului.

Glasul Aradului

  • Aradul a urcat zece locuri

In urma protestelor, judetul Arad a primit ceva mai multi bani din partea GuvernuluiUltima rectificare de guvern a facut, potrivit mai marilor CJA, ca judetul Arad sa urce in topul sumelor primite de aici de pe locul 41 pe 31, adica zece locuri.
Potrivit comunicatului CJA, protestele organizate la nivelul judetului, impotriva modului in care Guvernul aloca fonduri, se pare ca au dat, cat de cat, rezultate.
Printr-o hotarare de Guvern, se aloca fonduri primariilor din judete, pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural.
De aceasta data, Aradul a primit suma de 2.783.000 Ron (27 miliarde lei vechi), astfel ca nu se mai afla pe penultimul loc, dar nici printre locurile din top. Din cele 41 de judete, cu aceasta suma primita, Aradul este pe locul 31.
Au primit acum bani 15 localitati din Arad, care au depus proiecte (Almas - 651.000 RON, Conop - 10.000 RON, Gurahont - 10.000 RON, Halmagel - 44.000 RON etc.). Sumele primite, insa, acum, de primarii nu acopera in unele cazuri nici macar 10% din suma pe care trebuiau sa o primeasca pe proiectele elaborate.

A.B. - Jurnal aradean

  • Studenti aradeni in vizita la Politia de Frontiera

Politistii de frontiera au prezentat studentilor echipamentele si autovehiculele din dotareUn grup de studenti aradeni insotiti de un profesor a vizitat sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad.
Tinerii care au ca specializare Politia Comunitara au fost intampinati de catre Ioan Handra, inspectorul sef. Pe durata vizitei, studentii au aflat informatii despre istoricul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, armele din dotare, regulile generale de acces in sediul unei institutii publice si despre intocmirea unui proces verbal de constatare a unei fapte penale. De altfel, le-a fost prezentat un scurt instructaj pe linia atributiilor in domeniul ordinii publice precum si normele comunitare dar si cele Schengen in ceea ce priveste supravegherea si securizarea frontierei de stat.
Ceea ce le-a captat cel mai mult atentia tinerilor a fost cu siguranta momentul prezentarii obiectelor tehnice ale politistilor de frontiera aradeni care sunt utilizate in cadrul misiunilor de supraveghere si control al frontierei de stat. Politistii au prezentat armele din dotare, binoclurile si OVN, ochelarii cu vedere pe timp de noapte si autovehiculele.
„Vizita a avut ca principal scop familiarizarea viitorilor functionari publici cu activitatea Politiei de Frontiera, in vederea acumularii unor cunostinte in domeniul tacticii politienesti, punandu-se accent pe cooperarea din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative”, a declarat agent de politie, Mihaela Les, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Politiei de Frontiera Judetean Arad.

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Moastele Sfantului Ioan Gura de Aur vor ramane la Catedrala Noua de la Podgoria

Moastele Sfantului Ioan Gura de Aur se afla la Catedrala Noua de la PodgoriaSaptamana viitoare credinciosii il vor sarbatori pe Sfantul Ioan Gura de Aur, a carui moaste se afla in Catedrala Noua de la Podgoria inca de miercuri seara. Sute de credinciosi au vizitat si au atins sfintele moaste, rugandu-se la Dumnezeu pentru sanatate si pentru o viata lipsita de griji. „Vin des la Catedrala sa ma rog si sa ascult slujba. Ma bucur ca au fost aduse aici moastele Sfantului Ioan Gura de Aur si am avut ocazia sa le ating. Nu stiu foarte multe despre acest sfant, dar consider ca este o onoare faptul ca vor ramane aici”, a spus Elena, una din doamnele prezente la Catedrala.
„Am venit sa ma rog la moastele Sfantului Ioan Gura de Aur, deoarece el a fost unul dintre trimisii lui Dumnezeu pe pamant, pe vremea cand oamenii se inchinau statuilor si zeilor. El i-a invatat sa se roage si sa il slaveasca pe Domnul pentru a ajunge la mantuire. Ma bucur ca vor ramane aici si sper sa avem parte de minuni”, a afirmat Eva, o alta credincioasa.
In fata Catedralei o tanara pe nume Ioana, care statea pe o banca a spus ca vine la Biserica pentru a participa la slujbe si pentru a se ruga, deoarece gaseste liniste sufleteasca. „Nu am stiut ca au fost aduse moastele aici, dar mi se pare un lucru bun. Am vazut multi credinciosi care s-au rugat si au atins aceste moaste. Sper din tot sufletul sa le fie de folos”, a mai adaugat Ioana.
Astazi moastele Sfantului Ioan Gura de Aur vor fi asezate in altar pentru a facilita desfasurarea slujbelor, urmand ca miercurea viitoare reprezentantii bisericii impreuna cu credinciosii sa inconjoare Catedrala cu ele. Slujbele de sarbatorire a acestui Sfant se vor oficia miercuri si joi, cand va fi exact ziua Sfantului Ioan Gura de Aur.

Roberta Kiss, Anca Oprea - Observator

  • Bocsig - Camin cultural si parc

Copiii se bucura foarte mult de noul parcAutoritatile locale din comuna Bocsig inentioneaza construirea unui nou camin cultural in Cartierul Bocsig-Gara, aflat la peste trei kilometri de localitate. „Este nevoie de un camin cultural acolo, dupa ce fostul camin cultural a fost desfiintat odata cu fabrica, desi el ar fi trebuit sa ramana al comunitatii, ca doar a fost ridicat prin munca patriotica, de catre bocsigani”, a declarat primarul Ioan Ciul. Primarul spune ca Bocsigul va atrage fonduri pentru noul camin cultural din cartier prin intermediul unui program guvernamental, destinat construirii de asezaminte culturale in mediul rural. Practic, cei din comuna se afla la jumatate de drum in realizarea acestui proiect deosebit de important pentru comuna.
Copiii din localitatea Rapsig au parte de distractie chiar si la scoala. Pe langa conditiile bune de care beneficiaza in scoala, chiar si in afara scolii lucrurile arata bine. In fata scolii din Rapsig este amenajat un parc cu tobogane si leagane, unde elevii si cei mici se pot distra. Dupa ore, mai ales, zona din fata scolii este invadata de cei mici care profita de parc pana seara tarziu.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]