Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 15 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Cu trenul prin municipiu

Calatorii din Aradul Nou au ales o varianta rapida pentru a ajunge in AradCalatorii din Aradul Nou au gasit cea mai rapida varianta de deplasare dintr-un capat in celalalt al orasului.
Ca urmare a suspendarii traficului pe Podul Traian, persoanele care circula in municipiu, dinspre Aradul Nou, la orele de vrf, au gasit o solutie mult mai rapida: deplasarea cu trenul din gara mica in gara mare.
Este si cazul unei profesoare care preda la o scoala in cartierul Vlaicu si care ne-a marturisit ca a ajuns la aceasta solutie in urma aglomeratiei din autobuzul de dimineata care trece pe la Subcetate.
"intr- o dimineata am schimbat trei mijloace de transport, pentru ca sa pot sa ma deplasez de la un capat al orasului la altul. in plus, in autobuzul de dimineata a fost o inghesuiala de mi s-a facut si rau", ne-a marturisit Diana M. 
Atunci cand tramvaiele circulau peste pod, in cel mult jumatate de ora, locuitorii ajungeau la locul de munca, dar de o saptamana de cand a reinceput scoala, pentru ca autobuzele sunt ticsite de calatori, multi raman pe dinafara, fiind nevoiti sa astepte o alta cursa.
"Mi-a venit ideea sa iau trenul din gara mica pana in gara mare. Trenul a pornit pe la sapte si zece minute, iar in gara mica am ajuns la sapte jumatate, timp suficient incat sa pot ajunge in timp la scoala", spune profesoara, care nu este singura care apeleaza la aceasta varianta. 
Solutia este cu atat mai comoda, cu cat pentru a strabate orasul de la o gara la alta, pretul unui bilet costa doar doi lei.

D.M.- Adevarul

  • Politica noua

PSD doreste o noua politica de impozitarePartidul Social Democrat lucreaza la o noua politica de impozitare.
Si asta pentru ca, in opinia social-democratilor, cota unica stabilita de actualul guvern a crescut discrepantele dintre cei care castiga extrem de mult si cei care au un venit modest.
Proiectul va fi prezentat in cursul acestei luni, cand PSD va stabili strategia electorala atat la nivel local cat si la nivel national.
Partidul Social Democrat vrea sa schimbe sistemul de impotitare si sa impuna votul uninominal, atat la nivel local cat si la nivel national.
Propunerile social-democratilor vor fi facute in cadrul unor intalniri propgramate pentru inceputului acestui an.
Anuntul vine din partea secretarului executiv PSD Marius Lazar, aflat la Arad pentru o discutie cu reprezentantii filialei locale.
in acest timp, PSD cauta si solutii pentru pastrarea pozitiei de lider pe scena politica.
Social-democratii au mai multe variante, care cuprind atat atragerea de partea lor a  partidelor de stanga cat si posibilele aliante post electorale care sa le permita formarea viitorului guvern.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Peste 300 de oameni din Secusigiu lucreaza in Occident

Multi tineri din Secusigiu au ales sa lucreze in strainatatePosibilitatile prea scazute de a-si gasi un loc de munca relativ bine platit in Secusigiu, i-a determinat pe multi dintre tinerii localitatii sa caute solutii in tarile Occidentale. 
Castigurile de aici sunt suficiente  si pentru a pune un ban pentru zile negre.
Comuna Secusigiu are trei sate apartinatoare: Satu Nou, Munar si Sanpetru German. 
Cativa localnici lucreaza la Arad,  insa marea majoritate a tinerilor sunt plecati la lucru in strainatate, tarile preferate fiind Germania, Italia si Spania. 
Din Satu Mare, cel putin 100 de tineri sunt plecati in Italia, in cautarea unui loc de munca bine platit. 
Dupa estimarile primarului Dumitru Cizmas, sunt vreo 300 de persoane, din toata comuna, plecate la lucru, majoritatea tineri. 
Posibilitatile de a reveni in tara sunt destul de mici, mai ales ca aici nu sunt agenti economici importanti care sa asigure un venit lunar sigur celor care ar dori sa munceasca. 
Astfel ca populatia este in proces de imbatranire – in satul Munar sunt mai putin de 20 de scolari. Sanpetru German – dupa cum ii spune numele – era locuit de etnici germani, care dupa revolutie au plecat din Romania. 
in locul lor au venit oameni de prin alte parti, care dau vina pe primarie pentru ca nu le-a asigurat un loc decent de munca. 
"La noi ce investitori sa vina? Nu avem utilitati, comuna este departe de Arad. Oamenii se ocupa cu agricultura, atat cat mai pot. Pamantul este bun, si in ciuda vremii care a mai facut pagube, productia este totusi satisfacatoare", spune primarul.

Razvan Cretu - Glasul Aradului

  • Femeie arsa in casa

O femeie a fost arsa in casa intr-un incendiu la PancotaTragedie intr-o familie din orasul Pancota, unde joi seara a izbucnit un incendiu soldat cu decesul unei femei. 
"In urma incendiului a decedat matusa proprietarei casei, I. Felicia de 87 ani.
Victima se afla singura in camera sa, in momentul izbucnirii incendiului, cauza acestuia fiind o soba supraincalzita, situata aproape de patul victimei, care a provocat aprinderea lenjeriei de la pat", a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce-Berar. 
Incendiul a fost stins de pompierii voluntari din Pancota, iar pagubele materiale nu sunt importante. 

Alex Negru - Evenimentul Zilei (Editia de Vest) 

  • Tarnova va avea canalizare

La Tarnova s-a introdus apa curentaComuna Tarnova se poate lauda cu unul dintre cei mai longevivi primari din judet.
Dar pe langa ca are mai multi ani petrecuti in fruntea institutiei, Florin Farcasiu ar mai vrea cel putin un mandat pentru a-si termina proiectele pe care le-a infiintat
- Care au fost realizarile cosiliului local si ale primariei conduse de dumneavoastra in anul care tocmai s-a incheiat?
- In primul rand vreau sa spun ca am reusit sa introducem apa curenta in Tarnova. Sunt in lucru 7,5 kilometri de retea. Am asfaltat 6,1 kilometri de drum si am mai pregatit pentru asfaltare inca 10 kilometri. Am pietruit aproximativ 20 de kilometri de drumuri comunale. Totodata am reusit sa reabilitam doua scoli, si anume una din Tarnova si una din Chier, proiecte care ne-au costat 7,6 miliarde de lei vechi. Am si inceput constructia unei noi scoli, care va costa peste 17 miliarde de lei vechi. Nu in ultimul rand am modernizat primaria si acum ne mandrim ca avem o cladire de nivel european.
- A fost vreunul dintre aceste proiecte finantat din fonduri sau programe europene?
- Nu, absolut nici unul. Tot ce am reusit sa facem a fost din bugetul local si cu bani primiti prin diverse ordonante guvernamentale.
- Dar pentru anul in curs incercati accesarea vreunui astfel de fond?
- Anul acesta, da. Anul acesta vrem sa incepem canalizarea in Tarnova. Si acest proiect va fi finantat prin programele europene. Noi vom fi doar co-finantatori.
- Si institutia pe care o conduceti ce proiecte are pentru anul 2008?
- In acest an avem mai multe proiecte. Cele mai importante putem spune ca sunt ridicarea unor noi scoli in satele Agrisu Mare si Chier si amenajarea unei piete de animale in Tarnova. Totodata vrem sa extindem reteaua de apa si sa continuam cu asfaltarea si pietruirea drumurilor din comuna si din satele apartinatoare.
- Care este rata somajului la Tarnova?
- Vreau sa va spun ca in localitatea noastra rata somajului este foarte mica. Asta din cauza ca firma Delphi din Ineu inghite aproape toata forta de munca de la noi din oras. Cei care nu lucreaza acolo au avut de unde alege, tinand cont ca si la noi in localitate exista mici firme si totodata Ocolul Silvic, unde sunt si acolo cativa angajati.

Alin Gherasim - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]