Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Sambata, 16 februarie 2008
Stirile TVA aici
  • Aradul, premiat de Europa

Aradul a fost premiat la BruxellesComisia Europeana a acordat municipiului locul doi pentru masurile luate pe mobilitate.
Comisia Europeana a acordat Aradului premiul al doilea pentru mobilitate in cadrul concursului anual organizat in cazul campaniei "Saptamana Mobilitatii Europene".
Potrivit Primariei, "Arad si- a facut loc printre primele trei orase europene pentru initiativele si masurile administratiei locale in managementul mobilitatii urbane, promovate de campania Saptamana Mobilitatii Europene, initiata de Comisia Europeana, Directoratul General pentru Mediu".
Primarul Aradului, Gheorghe Falca, proaspat intors de la Bruxelles, unde a ridicat premiul, a declarat astazi ca premiu cel mare a fost acordat, dupa ce la selectie au participat peste doua mii de orase participante la acest concurs, orasului Koprivnica (din Croatia), locul doi fiind impartit intre Arad si Frankfurt (Germania).
Comisarul European pentru Mediu, Stavros Dimos, a fost cel care a inmanat diplomele, in cadrul ceremoniei de pe 13 februarie.
Potrivit edilului, Aradul a obtinut premiul al doilea tocmai datorita masurilor permanente luate si investitiilor facute sau in derulare, precum restrictionarea accesului traficului greu in oras, proiectul pe BERD, modernizarea strazilor Kogalniceanu si Condurasilor, reabilitarea parcurilor si aleilor de pe Faleza Muresului etc.
"Noi am participat din 2002 la actiunile mobilitatii europene, dar pentru prima oara am depus aplicatia si suntem bucurosi ca proiectele noastre au fost vazute ca proiecte mari", a declarat astazi primarul.

Adriana Barbu - Adevarul

  • Certificate lingvistice internationale

Rectorul Lizica Mihut comunica faptul ca UAV este acreditata pentru obtinerea certificatelor lingvisticeVesti bune pentru cei care doresc sa obtina certificatele lingvistice ECL cu recunoastere internationala! 
Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad este, incepand din acest an, centru acreditat pentru sustinerea exemenului in vederea obtinerii acestui act. 
In anul 1992 a fost creat la Londra un consortiu al marilor universitati europene, in scopul de a asigura echivalarea si recunoasterea certificatelor la nivel international, iar universitatea aradeana este membra a acestui consortiu. 
Examenele care trebuie sustinute pentru a obtine certificatele ECL constau in 3 probe scrise si una orala si sunt structurate pe 4 niveluri de pregatire- incepatori, elementar, intermediar si avansati. 
In cadrul universitatii aradene se pot sustine exemenele pentru limbile engleza si germana, urmand ca in viitor  sa se introduca, progresiv si alte limbi.
Avantajul acestor certificate este ca se acorda pe viata. 
In Arad se pot sustine probele orale si scrise, dar notarea finala se va face la Universitatea din Londra. 
La examen se poate inscrie orice persoana, indiferent de studii iar in cadrul unui an vor exista 4 perioade de testare. 
Totodata, Universitatea Aurel Vlaicu a fost acreditata de catre Agentia Nationala pentru Calitatea in Invatamantul Superior. 
Agentia a acreditat doar 11 universitati din tara, printre care si cea aradeana.

Adrian Moldovan - Televiziunea Arad

  • Au distrus parfumuri de un milion de euro

Parfumuri contrafacute au fost distruse la deponeul ecologicZeci de mii de sticlute cu parfum contrafacut au fost distruse ieri, la pranz, in Arad. 
Valoarea marfii distruse se apropie de un milion de euro. 
Parfumurile au fost aduse la o groapa de gunoi ecologic cu ajutorul unui camion. 
O fadroma a distrus complet toate cele 30.000 de sticle.
Parfumurile false au fost gasite in vama, asa ca sticlutele cu parfum nu au mai ajuns pe piata neagra din tarile UE. 
Un angajat din vama Arad ne-a declarat ca din datele Uniunii Europene traficul cu parfum contrafacut este mai profitabil decat cel cu droguri si cu mult mai putin riscant. 
Parfumul contrafacut provine de cele mai multe ori din Turcia sau Bulgaria.

Andrei Ando - Observator

  • Teapa la inchirierile auto

Se semnaleaza fraude repetate la societatile rent a carO societate aradeana a ramas fara doua masini inchiriate unor cetateni din afara judetului.
Din ce in ce mai multi indivizi lipsiti de scrupule dau tarcoale firmelor aradene care inchiriaza masini.
Patronii societatilor cu pricina s-au trezit ca, dupa ce au inchiriat autoturisme persoanelor din alte judete, acestea nu le-au mai fost inapoiate.
Ultimul caz s-a petrecut zilele trecute, cand un individ din Bucuresti a plecat cu un jeep inchiriat de la Arad si dus a fost. 
Firmele de asigurari nu ofera despagubiri decat in caz de furt, deoarece inchirierile se fac de comun acord.
Legea ii obliga pe cei care inchiriaza masini sa incheie asigurari casco, iar autoturismele trebuie sa fie dotate cu GPS pentru a fi mai usor de gasit, dar unele firme nu respecta aceste prevederi.
"In urma cu doua saptamani am inchiriat un autoturism, pe o perioada de doua zile, unui cetatean din Bucuresti. Dupa ce au expirat cele cinci zile, l-am sunat si mi-a spus ca va intarzia doua zile. Dupa cele doua zile nu mi-a mai raspuns la telefon", spune Lucian Coroban, patronul unei firme de inchirieri auto din municipiu.
Grup organizat
La sfarsitul anului trecut, aceeasi societate s-a confruntat cu o situatie similara, cand a ramas tot fara o masina de teren.
"Cred ca e vorba despre un grup organizat, care vinde masinile in strainatate. Desi suntem asigurati, cei de la firma de asigurare ne-au spus ca nu pot sa ne despagubeasca", a incheiat Coroban.
Politistii aradeni au demarat o ancheta sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz de incredere.
"Sunt situatii in care colegii mei au descoperit masinile, dar, din pacate s-a intamplat si sa le gaseasca dezmembrate pe la diverse societati ce vindeau piese auto", a declarat Camelia Tuduce, purtatorul de cuvant al IPJ Arad.

Lucian Serban - Adevarul

  • Seara bontana cu surprize

Eveniment cultural la BontestiUn eveniment cultural deosebit si absolut  original este pe cale sa se intample la Bontesti  (comuna Gurahont), in acest week -end. 
Grupul de initiativa autointitulat "SIMPLOMUL", din localitate a pregatit pentru consateni, si nu numai, un spectacol aparte.
Acesta va debuta cu o piesa de teatru in trei acte intitulata sugestiv "AMINTIRI“
care va fi interpretata de "actori" localnici. 
Si pentru ca totul sa fie si mai aparte, piesa este pusa in scena dupa un scenariu original conceput tot de un grup local. 
Pe langa scene epice, piesa va contine si momente dinamice constand in secvente din diferite dansuri populare specifice zonei precum si momente interpretate de  corul  local care reuneste trei generatii de artisti.
Specatacolul va avea loc la Caminul Cultural, sambata, 9 februarie si va incepe la ora 19. 
Dupa aceea toata asistenta este invitata la bal, unde muzica (evident populara si evident specifica Vaii Crisului Alb) va fi interpretata de "Taraful lui Puiu".
Oamenii locului si organizatorii spera ca aceasta "Seara Bontana" sa poata fi prima dintr-un sir de evenimente de acest gen. 

Florica Bunaciu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]