Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Joi, 31 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Investitii la Padurice

Zona de agrement din Padurice va fi modernizataSe vor moderniza aleile cu pavaje decorative, se amplaseaza bustul lui Corneliu Coposu si Monumentul Unirii care vor fi iluminate arhitectural, se va curata lacul si va fi amenajata o fantana arteziana muzicala, se vor planta arbusti, vor fi curatate treptele, gradenele si vor fi reamenajate statiile de pompare, va fi asigurat un mobilier urban, se vor ilumina aleile  iar valoarea toatala a investitiilor  depaseste  13 milioane de euro. 
Toate acestea se vor intampla in zona de agrement PADURICE si cei care vor decide, joi oportunitatea acestei intiative sunt consilierii locali care sunt solicitati sa voteze acest proiect. 
Pentru ca suma este mare, iar banii din buget insuficienti  se  incearca si accesarea unor fonduri structurale pentru a da o fatza europeana zonei.  
Recent in atentie in urma defrisarilor de copaci care s-au lasat cu dosare penale zona Padurice va ajunge  pe masa consilierilor locali la sedinta CLM de joi. 
Acestia sunt solicitati sa aprobe proiectul de modernizare a zonei, iar motivele sunt mai multe.  
In expunerea de motive se precizeaza ca zona este una centrala,iar prezenta luciului apei face ca parcul sa poata deveni punct de referinta al Aradului.  
Primaria doreste sa mute din zona  fantana pe Mures, in locatia dintre podul Decebal si podul de pontoane. 
In locul ei se doreste amplasarea unei fantani arteziene muzicale. 
Aceasta ar urma sa fie  formata dintr-un ansamblu plutitor ce va contine pompe submersibile, lampi subacvatice, sistem de plutire si sistem de controlare a jocurilor de apa. 
Fantana arteziana muzicala va putea reprezenta centrul de interes al parcului existand posibilitatea organizarii de spectacole in aer liber.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Sedinta a Comisiei Mixte Arad – Bekes

Sedinta a Comisiei Mixte Arad-BekesIn data de 11 octombrie 2007 a fost infiintata Comisia Mixta Arad–Bekes, in baza acordului de cooperare intre cele doua judete. 
In acest context, Consiliul Judetean Arad a fost gazda unei sedinte a acestei comisii in data de 30 ianuarie.
S-a adoptat regulamentul de functionare a Comisiei Mixte, dezbaterea programului de lucru pentru anul in curs si informarea privind organizatiile profesionale implicate in sub – comisii. 
Iosif Matula, presedintele CJA, a declarat "Eu, personal, incurajez astfel de colaborari, intre judete sau regiuni, care reprezinta, practic, motorul dezvoltarii in tarile din Uniunea Europeana. Atat eu, cat si omologul meu din judetul Bekes, Domokos Laszlo, dorim sa incurajam propunerile de schimburi active, informatii legislative si sa continuam dezvoltarea proiectelor comune"
Comisia Mixta infiintata de cele doua judete are ca scop consolidarea relatiilor de cooperare transfrontaliera in mai multe domenii, cum ar fi dezvoltarea IMM-urilor, dezvoltare locala, cultura, educatie, protectia mediului, sport si turism.

A.G. - Observator

  • O noua cursa Blue Air, Arad-Barcelona

Noi curse low-cost se vor derula de pe Aeroportul AradCompania low-cost a anuntat ca va introduce, pentru sezonul de vara 2008, o a doua cursa spre Barcelona, cu plecare din Arad, dupa zborul pe care il opereaza din Bucuresti spre aceasta destinatie.
Cursa va fi lansata in 30 martie si va avea o frecventa de doua zboruri pe saptamana, in zilele de luni si sambata.
Tot la finele lunii martie, Blue Air va introduce si o cursa pe ruta Bucuresti-Berlin Schönefeld, aceasta fiind a opta capitala europeana spre care operatorul low-cost efectueaza zboruri regulat.
In Romania, pe segmentul de transport aerian low-cost, sunt prezenti, printre altii, EasyJet, SkyEurope, WizzAir, MyAir si Germanwings. 
Totodata, Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, va opera de la 1 aprilie pe rutele Arad - Milano si Constanta - Pisa.

Evenimentul Zilei

  • Lasata sa cada prada suferintei

Lucretia Anghel cere ajutor PrimarieiLucretia Anghel, o aradeanca cu handicap sever lupta cu Primaria pentru casa si medicamente.
La cei 31 de ani ai sai, Lucretia Anghel a fost greu incercata de viata. 
Parasita de parintii care au aflat ca sufera de o boala incurabila, femeia a fost nevoita sa se ia la tranta cu greutatile vietii inca de mica. 
Cu toate ca a ajuns sa-si duca zilele intr-un scaun cu rotile a reusit sa termine o facultate si chiar sa-si faca singura o pagina pe internet. 
Soarta, care a luat chipul autoritatilor locale, continua insa sa-i joace feste. 
Ajunsa la capatul rabdarii, femeia ne-a contactat la redactie, spunandu-ne, printre lacrimi, ca nu mai stie la cine sa apeleze. 
Doreste sa-si cumpere locuinta pe care a primit-o de la Primarie, unde sta de aproape opt ani, dar spune ea, este purtata pe drumuri.
Deplasandu-ne la adresa indicata, strada Mihai Eminescu numarul 16, apartamentul 2, am gasit-o pe Lucretia Anghel, intr-o camera, rece, pentru ca, din cauza bolii, cu greu mai poate sa-si faca focul, pe care o imparte cu o pisica. 
Un pat, o masa si doua scaune cu rotile, sunt toate obiectele care ar putea fi considerate piese de mobilier in camera femeii. 
In ciuda saraciei in care a fost condamnata sa traiasca, Lucretia Anghel doreste ca spatiul in care locuieste sa fie al ei. 
"In data de 11 noiembrie 2007 am depus o cerere, la Primarie, prin care solicitam sa cumpar locuinta. Desi mi s-a spus ca am dreptul sa fac acest lucru si cererea mi-a fost acceptata, cu toate ca nu am primit numar de inregistrare, nici pana acum nu am primit vreun raspuns. Cu plata chiriei sunt la zi. Mai mult decat atat, platesc, conform contractului numarul 250 din 19.04.2004, atat pentru camera in care stau, cat si pentru o boxa de 23,35 metri patrati, care mi-a fost luata anul trecut si data unor vecini", sustine Lucretia Anghel. 
Femeia spune ca, in conditiile in care isi permite sa plateasca, in fiecare luna, o chirie de 90 de lei, ar putea sa plateasca si rata care i-ar fi stabilita de Primarie.
O boala necrutatoare
Pe langa faptul ca i se refuza locuinta mult dorita, femeia ne povesteste ca autoritatile locale sunt nepasatoare si in ceea ce priveste sanatatea sa. 
Lucretia Anghel ar vrea sa isi cumpere locuinta"De opt ani sunt imobilizata intr-un carucior din cauza ca sufar de mielopatie cronica progresiva avansata evolutiva, invelisul maduvei osoase fiindu-mi inflamat. De patru ani sunt nevoita sa dorm in carucior, din cauza durerilor si a faptului ca ma misc foarte greu. Singura solutie pentru mine ar fi sa-mi cumpar Dysport, un medicament care costa 825 de euro flaconul si care imi relaxeaza tot corpul. Din nefericire am nevoie de doua astfel de flacoane in decurs de trei luni. Interesandu-ma, am aflat ca, Primaria ar avea posibilitatea sa imi dea o parte din bani, sa imi dea toti banii sau sa imi cumpere medicamentul. Anul trecut, la inceputul lunii noiembrie, am solicitat sprijin de la domnul viceprimar Bognar, care a cerut celor de la Serviciul Social sa faca o ancheta fara de care nu pot primi ajutorul. Ancheta sociala a fost facuta luna trecuta, dar nici de data aceasta nu am primit niciun raspuns", mai spune Lucretia Anghel.
Autoritatile sunt neputincioase
Reprezentantii Primariei sustin insa ca nu au baza legala pentru a veni in sprijinul femeii. 
"Legea 112/1996 spune ca au dreptul sa-si cumpere locuinta doar persoanele care in ianuarie 1996 aveau contract de inchiriere", a declarat Corina Dragici, purtatorul de cuvant al Primariei. 
In ceea ce priveste pivnita, functionarii de la Primarie sustin ca din cauza unei erori de apartamentare, accesul la boxa Lucretiei Anghel se face printr-o alta boxa apartinand unui vecin, care refuza sa-i permita sa treaca pe acolo. 
"Am inceput sa facem demersurile pentru a obtine un drept de servitute, astfel incat doamna sa poata avea acces la pivnita ei, trecand prin spatiul detinut de vecin", a mai spus purtatorul de cuvant.
Cat despre ajutorul social solicitat pentru a-si cumpara medicamentul atat de necesar, Corina Draghici spune ca femeia va putea obtine de la Primarie doar un ajutor de urgenta de 500 de lei. 
"Aceste ajutoare de urgenta se acorda ocazional. Dupa ce s-a efectuat ancheta sociala i s-a aprobat un ajutor de urgenta de 500 de lei, documentatia fiind acum la semnat. Mai mult nu ii putem oferi. A durat atat de mult pentru ca a trebuit sa asteptam raspunsul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) cu privire la faptul daca tratamentul pentru boala de care sufera este sau nu acoperit de CAS. Nefiind acoperit putem sa ii dam acesti bani", a incheiat Corina Draghici.

Lucian Serban - Adevarul

  • Taut - Vor iluminat pentru baraj

Autoritatile locale vor sustinere financiara pentru iluminarea barajului de la TautAutoritatile locale din Taut incearca sa gaseasca bunavointa la reprezentantii Regiei Nationale a Apelor Romane, pentru a sustine financiar iluminarea barajului de la Taut.
S-a elaborat studiul de fezabilitate pentru iluminatul public din comuna, asa incat se vor inlocui lampile vechi cu unele noi si cu un consum mult mai scazut. 
Din spusele edilului-sef, Gheorghe Ples se are in vedere inlocuirea unui numar de 1.000 de lampi vechi, cu cele economice. 
Mai mult, s-a dorit si realizarea iluminatului barajului din comuna, dar reprezentantii Apelor Romane au transmis ca nu au banii necesari realizarii unei asemenea investitii. 
"Avem in plan inlocuirea lampilor vechi, cu unele economice. Acestea ar urma sa aiba aceeasi putere de acoperire a strazilor, dar consumul pe care il au este mult mai mic. Avem de gand sa inlocuim o mie de lampi vechi cu un consum mare. Ne-am gandit chiar si la iluminarea barajului Taut, pentru a da o cu totul alta fata zonei. Am solicitat sprijin de la reprezentantii Apelor Romane, dar ni s-a transmis ca nu sunt bani, asa ca va trebui sa mai asteptam pana cand se va putea realiza acest proiect"  - afirma primarul Gheorghe Ples.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]