title

* Stirile pe scurt:   ...
In logo_ro_top_100_small.gif (3000 bytes) suntem pe pozitia Locul nostru in Romanian Top 100. Daca v-au placut stirile Virtual Arad News, votati pentru noi: Votati Virtual Arad News !

Stirile Zilei

Vineri, 24 martie 2000

Nini Sapunaru a fost invitat si la PNL AradDirectorul Directiei Generale a Vamilor, Nini Sapunaru, a efectuat o vizita de lucru in aceste zile in zona de vest a tarii. Scopul a fost implementarea unei metode noi de. vamuire: Procedura de vamuire la domiciliu pentru operatiunile de export. Aceasta procedura presupune simplificarea vamuirii marilor agenti economici. Conditia necesara pentru eliberarea unei autorizatii de procedura de vamuire la domiciliu este ca valoarea exportului realizat in anul calendaristic anterior datei autorizarii, care sa fie minimum 10 milioane de dolari sau numarul de minimum 200 declaratii vamale de export depuse la biroul vamal de plecare. De mentionat este faptul ca de aceasta autorizatie pot beneficia agentii economici care sunt persoane juridice romane si ca autorizatia se emite de Directia Generala a Vamilor. Iata pasii care trebuiesc urmati in cazul metodologiei de vamuire la domiciliu:
* Constituirea unui depozit banesc la dispozitia biroului vamal de plecare pentru asigurarea platii tarifului de utilizare a sistemului automat de prelucrare a declaratiei vamale in detaliu datorati, potrivit O.G. 79/1999, corespunzator numarului de declaratii preautentificate solicitate intr-o perioada de justificare;
* Obtinerea declaratiilor preautentificate si a sigiliilor;
* Evidenta declaratiilor preautentificate si a sigiliilor;
* Completarea declaratiilor preautentificate;
* Sigilarea mijlocului de transport;
* Justificarea utilizarii declaratiilor vamale preautentificate si a sigiliilor, si ca un amanunt esential, vamuirea produselor destinate exportului se face fara prezenta vamii. In cadrul vizitei intreprinse au fost organizate sedinte cu agentii economici la Brasov, Cluj, Oradea si Timisoara. La intalnirea de la Timisoara au fost invitate urmatoarele firme aradene: S.C. Ellepi Romania, S.C.C.A. Arcoom, S.C. Leoni S.R.L., S.C. MGA S.R.L., S.C. Moda S.A., S.C. Darimex Agroprodex S.A., cat si firma S.C. Naturana S.R.L. din Lipova.
Infocenter Arad si-a inceput activitateaLiga Studentilor din Universitatea Aurel Vlaicu este noul administrator al Infocenter Arad, un centru modern de informare si consultanta, in perspectiva, pentru tineret. Dupa cum ne-a explicat Alexandru Cheres, presedintele Ligii, in cadrul conferintei de presa organizata pentru prezentarea centrului, faptul ca LSUAV a fost desemnata pentru administrarea acestui centru denota ca Liga este una dintre cele mai active organizatii de tineret a Aradului si nu numai. Pentru inceput, Infocenter va functiona ca un departament al Ligii, urmand ca, in timp, acesta sa devina independent. Sediul centrului este in cladirea rectoratului. Conducerea UAV este multumita de succesul obtinut de studentii aradeni. "Noi am sprijinit aceasta initiativa nu doar prin alocarea spatiului, ci si prin acceptarea ideii studentilor de a administra acest centru de informare. Speram ca, in viitor, Infocenter-ul sa isi gaseasca locul intr-o Casa de cultura a studentilor", ne-a spus profesor universitar dr. Lizica Mihut, rectorul UAV. Echipa Infocenter este alcatuita din Alexandru Cheres director, Liana Cordos secretara, Valentina Jucan, Adrian Rotaru si Razvan Rusu membri. In prezent, activitatea se bazeaza mai mult pe culegerea de informatii, pentru alcatuirea bazei de date. In fiecare zi, la sediu, se vor gasi persoane de contact, intre ora 12 si 16, care vor oferi informatii privind locuri de munca, locuri la facultati, proiecte, burse, manifestari culturale etc. "Acum, activitatea noastra se concentreaza pe semnarea de parteneriate cu iitstitutii precum: Directia Muncii, DTSJ, ISJ, Inspectoratul pentru cultura, Inspectoratul pentru sanatate, ONG, Biroul de integrare europeana, presa locala, pentru a obtine informatiile necesare", ne-a declarat Alexandru Cheres. "Baza noastra de date va fi atat una locala, cat gi nationala, prin informatiile pe care le vom primi de la celelalte Infocenter din tara". "Intentia noastra este sa acoperim nevoia de informare a tinerilor", ne-a declarat Liana Cordos. "Aceasta este misiunea noastra: sa adunam toate informatiile care ii privesc pe tinerii din judetul Arad si sa mediatizam totul", a mai completat Razvan Rusu. Uram succes Infocenter-ului si studentilor aradeni.
Politia aradeana este fruntasa pe tara - Virtual Arad News (c)2000Un sondaj de opinie realizat in Arad releva faptul ca concitadinii nostri au din ce in ce mai multa incredere in Politie. Dealtfel, rezultatele Politiei aradene, din ultima perioada, confirma faptul ca optiunile cetatenilor sunt aproape justificate. Indicatorii pozitivi si rezultatele meritorii obtinute de politistii aradeni au fost principalele criterii, care au stat la baza "nominalizarii" IJP Arad, ca situandu-se in "topul" primelor cinci inspectorate pe tara. Exemplul cel mai elocvent este faptul ca politistii aradeni au reusit in anul care s-a incheiat sa depisteze si sa retina autorii tuturor infractiunilor de omor, petrecute in decursul anului, pe raza judetului. Cu alte cuvinte, la Arad, anul trecut, nici o crima nu a ramas cu autor necunoscut.
Sebisul va avea retea de gaz - Virtual Arad News (c)2000De mult timp sebisenii si-au dorit ca si in orasul lor sa existe o retea de gaz. Cum distanta intre Arad si Sebis este de 80 km, iar costul aductiunii este foarte ridicat, aceasta doleanta parea aproape irealizabila. Cel mult un vis frumos, dar foarte indepartat. In cursul anului 1997 a aparut o prima speranta prin firma ROMCONEXGAZ din Salaj, care a promis sebisenilor introducerea gazului de sonda prin metoda stocatoarelor. Potentialilor clienti li s-a cerut in avans suma de 3.000.000 lei, urmand ca cealalta parte sa fie achitata la receptia lucrarii. S-au gasit multi doritori, numai ca speranta lor a fost zadarnica, imediat dupa incasarea banilor firma a disparut fara urma. In cursul anului trecut la Sebis si-a deschis o filiala SC SISTEM GAZ SRL Timisoara, societate mixta romano-italiana, infiintata in anul 1994. Firma este cunoscuta in toata partea de vest a tarii, avand ca principal obiectiv montarea instalatiilor de incalzire cu gaz petrolier lichefiat, aplicat pentru inceput in domeniul casnic, institutii de invatamant, intreprinderi mici si mijlocii etc. Pana in prezent astfel de instalatii s-au executat la SANEVIT - Arad si in localitatile Lipova, Chisineu-Cris, Horia, Buteni, Gurahont. Instalatiile folosite sunt importate din Italia, montarea si intretinerea fiind executate de catre un personal calificat. In orasul Sebis s-au executat deja mai multe instalatii, atat la persoane fizice cat si juridice, urmand ca in viitor pe langa aceste instalatii sa se construiasca si un depozit pentru stocarea gazului petrolier lichefiat, de asemenea o statie de distributie a carburantilor in cartierul Prajesti.
Emerich Ienei a implinit 63 de aniAntrenorul reprezentativei nationale de fotbal a Romaniei, Emeric Ienei, a sarbatorit implinirea a 63 de ani, miercuri, la sediul Federatiei Romane de Fotbal (FRF). Emeric Ienei s-a nascut pe 22 martie 1937, la Arad. A inceput sa joace fotbal la varsta de 9 ani, fiind legitimat la echipa IT Arad. In anul 1956 s-a transferat la CCA (actuala Steaua Bucuresti), unde a jucat pana in anul 1969. Cu Steaua a castigat de trei ori campionatul si de patru ori Cupa Romaniei. A imbracat de 12 ori tricoul primei reprezentative. Ienei a debutat ca antrenor, in anul 1971, la Centrul de copii si juniori al clubului Steaua. In 1975, Ienei a devenit antrenor principal al echipei de seniori a clubului Steaua. A mai antrenat formatiile FC Bihor si CS Tirgoviste. In anul 1983 a revenit la Steaua Bucuresti, echipa cu care a castigat Cupa Campionilor Europeni pe 7 mai 1986, la Sevilla. In acea perioada a mai castigat, cu Steaua, doua titluri nationale o Cupa a Romaniei. Din toamna anului 1986, a preluat conducerea tehnica a echipei nationale a Romaniei, cu care a reusit calificarea la Cupa Mondiala din Italia, in anul 1990. Dupa Cupa Mondiala din Italia, Ienei revine la Steaua. In perioada 1991-1992, Ienei a pregatit echipa nationala a Ungariei. In sezonul 1996/1997, Ienei a antrenat echipa Universitatea Craiova. Pe 12 noiembrie 1999, Comitetul Executiv al FRF a decis, cu unanimitate de voturi, ca Ienei sa-l inlocuiasca pe Victor Piturca la conducerea tehnica a echipei nationale a Romaniei. Ienei este maestru emerit al sportului si profesor de sport.

Cafenea

new88.gif (2109 bytes)Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

new88.gif (2109 bytes)Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorge Puterity si Florin Trutiu.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorge Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2000 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}