title

*

  ...

sigla_dtcar4.gif (1503 bytes) Camera de Comert, Industrie si Agricultura Arad

Stirile Zilei

Sambata, 13 octombrie 2001

Se inaugureaza biserica Spitalului JudeteanDe ziua Praznicului Cuvioasei Paraschiva (14 octombrie 2001), va avea loc sfintirea bisericii de lemn din curtea Spitalului Clinic Judetean Arad, stramutata din parohia Groseni, protopopiatul Ineu (judetul Arad). Slujba de sfintire va avea loc duminica, incepand cu ora 9.00, slujba ce va fi oficiata de I.P.S. Timotei Seviciu, inconjurat de un sobor de preoti. "Biserica, restauruta pe noul amplasament, dateaza din anul 1724, cu picturile iconostasului, usilor imparatesti si diaconesti datorate lui Duavid Zugravul, de la Curtea de Arges. Picturile au fost executate pe la mijlocul celei de-a doua jumatati a secolului al XVIII-lea, pe cand pictura de pe bolta naosului a fost realizata in primii ani ai secolului al XIX-lea de catre pictorul Ioan Loposan. La toate acestea s-a putut ajunge numai prin credinta si contributia (baneasca) a doamnei academician Cornelia Bodea, istoric de mare probitate stiintifica, considerata, pe merit, ctitorul locasului de cult restaurat. Rugam pe Bunul Dumnezeu, in acest an aniversar al domniei sale, sa-i daruiasca multa sanatate si putere de munca" ne-a marturisit, preotul Pavel Vesa, cel care a fost trup si suflet la restaurarea acestei bisericii. De precizat ar fi ca intreaga lucrare a insumat peste 900 de milioane de lei, suma fiind donata, in totalitate, de academician Cornelia Bodea. Invitat special la sfintirea lacasului bisericesc este prof. univ.dr. Nicolae Bocsan, prorector la Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj.
In Zona III - Micalaca, se vor construi inca trei blocuri - Virtual Arad News (c)2001Oferta cuprinde de la locuintele de tip vila la apartamentele cu o camera
Una dintre promisiunile primarului Dorel Popa in campania electorala a fost construirea unor locuinte in Arad. Punerea in practica a acestei promisiuni va avea loc in viitorul apropiat. Dupa semnarea contractului dintre Primarie si Casarom, pentru cedarea terenului, din cartierul Subcetate. Firma americana Casarom va construi in Arad 800 de case, precum si o fabrica pentru prefabricate care vor fi folosite la construirea caselor. In Subcetate, in aceasta luna vor demara constructiile pentru realizarea primei faze, care prevede realizarea a 60 de case. Tot in aceasta luna, Casarom demareaza activitatile de marketing, care includ construirea unei case-model, unde va functiona biroul si care va fi folosita pentru prezentarea ca si model de casa. De asemenea, Casarom intentioneaza sa se extinda pentru a construi case si in alte orase. Primarul Dorel Popa face demersuri pentru extinderea activitatii si in orasele vecine, cum ar fi Timisoara sau Oradea. De asemenea, primarul Popa a luat legatura si cu omologii sai din Iugoslavia. In prima faza, investitia celor de la Casarom, care au fost adusi in Arad de firma General Business Grup (GBG) se cifreaza, la 35 de milioane USD. Daca productia se va extinde si in alte orase, beneficiile bugetului local ar fi mai importante, pentru ca fabrica este la Arad. Tot in acest domeniu, al constructiilor de locuinte, Primariei Arad i s-a aprobat o investitie din fondurile Agentiei Nationale a Locuintei. Astfel, in cartierul Micalaca, in Zona 300, vor fi construite trei blocuri de locuinte cu cate trei nivele. In total, vor fi 136 de apartamente cu una sau doua camere, destinate exclusiv tinerilor, care le vor putea cumpara sau inchiria. Costurile lucrarii vor fi suportate din fondurile ANL, prin Ministerul Transportului, Lucrarilor Publice si Locuintei, iar obligatia contractuala a CLM Arad este asigurarea unui teren dotat cu infrastructura.
La Arad s-au intalnit magistratii din mai multe tariSala festiva a Tribunalului Arad va fi, pe parcursul a patru zile, incepand de ieri (ora 9.00), cadrul de desfasurare a simpozionului intitulat "Programul franco-germano-roman de pregatire a judecatorilor romani in dreptul comunitar", simpozion organizat sub patronajul Ministerelor Justitiei din Romania, Franta si Germania, precum si al Institutului National al Magistraturii. La acest eveniment au fost prezenti, ieri si astazi, un numar de 30 de judecatori, din Arad, Caras si Timis, in zilele de 15 si 16 octombrie urmand sa participe alti 30 de judecatori invitati. Lucrarile vor fi coordonate de consilierii de preaderare la Uniunea Europeana, Denis, Jardel, din Franta, Konrad Hobe si Alexander Roth, din Germania. Trebuie mentiortat ca actiunea prima de acest gen, la Arad vizeaza principii de drept comunitar, tratatele comunitare si Uniunea Europeana, Curtea de Justitie a comunitatilor europene si judecatorul national. etc., fiind invitati sa participe toti repezentantii autoritatilor locale din Arad. In viziunea presedintelui Tribunalului Arad, prof. univ. dr. Horea Oprean, simpozionul este "o actiune care o consideram deosebit de importanta, in conditiile in care Romunia este angajata pe drumul integrarii europene, iar Justitia, ca element de autoritate extrem de important in orice stat, nu poate ramane deoparte. Ne bucuram ca orasul Arad a fost ales ca si gazda pentru acest simpozion care va fi urmat si de alte intalniri de acest gen".
Frigoriferul este in pericol de a fi debransat600 milioane de lei, restante la plata facturilor pentru energia electrica
Una dintre societatile comerciale care se confrunta cu probleme la plata facturilor pentru energia electrica este SC Frigorifer SA. Datoria acumulata de-a lungul timpului a ajuns la aproximativ 600 de milioane de lei, fabrica aradeana fiind la un pas de debransare de la reteaua electrica. Un ultimii ani, SC Frigorifer s-a confruntat cu o serie de dificultati cauzate de lipsa unei piete de desfacere, precum si lipsa lichiditatilor pentru investitii, conducerea mai sperand inca in aparitia unui investitor care sa readuca fabrica in topul prelucratorilor de carne. Cornel Secianschi, directorul Sucursalei de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice Arad, ne-a declarat ieri ca SC Frigorifer a fost preavizata cu privire la plata facturilor restante. "Este prea putin cat s-a platit pana acum. SC Frigorifer a platit doar 30 de milioane din datoria totala. Personalul nostru este penalizat din cauza faptului ca se incaseaza facturile cu intarziere. Acest lucru nu pot sa-l accept. Ca si in cazul Frigorifer vom actiona cu toti agentii economici care au facturi restante la energia electrica".
Centrul Militar instruieste personalul administrativIncepand cu data de 2 octombrie, succesiv, in localitati precum, Chisineu- Cris, Arad, Sebis, Lipova si Ineu, personalul din cadrul administratiilor publice locale este instruit de catre ofiteri din cadrul Centrului Militar Judetean. Astfel de actiuni se desfasoara in fiecare an si au ca scop prezentarea atributiilor ce le revin primarilor sau secretarilor de primarii pe linia apararii nationale. "In cadrul acestui program sunt cuprinse activitati teoretice si practice, care inglobeaza analize ale colaborarii si cooperarii pe parcursul intregului an. In scopurile propuse se includ si probleme de actualizare a cunostiintelor teoretice si practice, rezultate din actele normative ce reglemenleaza activitatile organelor administratiei publice locale, pe linia apararii nationale, in situatii de pace, calamitate, criza sau razboi" - ne-a declarat col. Gheorghe Barlea, comandantul Centrului Militar Judetean Arad. Acelasi comandant ne-a declarat ca, pe data de 16 octombrie, vor avea loc astfel de instruiri si cu agentii economici si cei de la evidenta auto, urmand ca, pe data de 18 octombrie, sa se convoace persoanele care se ocupa cu evidenta militara si mobilizarea la locul de munca. Concluzionand, col. Gheorghe Barlea ne-a declarat ca prezenta la astfel de instruiri a fost una foarte buna, interesul   pe masura, iar obiectivele atinse.
Dacia 12 octombrie - 18 octombrie Lara Croft: Tomb Raider - (SUA)
Muresul 12 octombrie - 18 octombrie Povestea unui cavaler- (SUA)
Arta  12 octombrie - 18 octombrie - Sala A Nebuni si frumosi- (SUA)
Arta 12 octombrie - 18 octombrie - Sala B Pierde vara- (SUA)

Cafenea

Cafa... Va asteptam la o cafea virtuala pentru a comenta stirile VAN: [Message Board]


Arhiva

Arhiva Ati pierdut cumva o stire importanta? O veti gasi in arhiva VAN.

Cautati in arhiva Virtual Arad ! Cautare in arhiva Virtual Arad.

   Search this site                 powered by FreeFind
 


new88.gif (2109 bytes)van_publicitate.gif (4271 bytes)

home3.gif (1226 bytes) Imobil de vanzare


Redactia

Stiri Stirile VAN au fost compilate si redactate de Gheorghe Puterity si Trutiu Florin.
Imagini Imaginile VAN au fost produse si digitalizate de Gheorghe Puterity.
Web Adaptarea pentru Web a fost facuta de Draghi Puterity.

O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Agenda de Arad, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Saptamanalul Aradeanul, Radio Pro FM (stiri locale), TV Arad, TV Intersat, Pro TV Arad.


[Arhiva 2001] [Arhiva 2000] [Arhiva 1999] [Arhiva 1998]

Stirile VAN 2001 au avut cititori.

{6DFA5D40A31911d291ADF928011F4932}