Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 7 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • In timp ce sistemul sanitar se prabuseste, la Arad s-a deschis o policlinica moderna

Policlinica Laser System - Virtual Arad News (c)2003Unsprezece cabinete medicale, incadrate eu specialisti si dotate cu aparatura de ultima generatie stau la dispozitia aradenilor. 
Pe strada Andrei Saguna, la nr. 14, a fost dat in folosinta noul sediu al Policlinicii Laser System. 
Dr. Serzad Assad Fatah, managerul noului centru medical, ne-a prezentat structura policlinicii: unsprezece cabinete medicale functionale, urmand ca pana la sfarsitul anului, la etajul cladirii sa fie date in folosinta si doua sali de interventie (chirurgie si oftalmologie). 
Proiectata si realizata ca un centru medical modern, noua policlinica beneficiaza de dotari de exceptie. 
Astfel, bolnavul este primit la receptie si indrumat la cabinetul solicitat: cabinetul de stomatologie si chirurgie maxilo-faciala, cabinetul de psihoterapie, cabinetul de neuropsihiatrie infantila, cabinetul de neurologie, cabinetul de EEG (electro-encefalografie), cabinetul de endocrinologie, cabinetul de interne (dotat cu ecograf), cabinetul de cardiologie, cabinetul de ginecologie, cabinetul de fizioterapie si cabinetul de pediatrie. 
Cabinetul de psihoterapie reprezinta o premiera in Arad, iar cabinetul de ginecologie este dotat si cu o sala de recuperare post-interventie cu trei paturi, televizor, telefon etc. 
Peste tot exista aer conditionat, policlinica are parcare proprie, confortul pacientilor fiind unul care respecta toate standardele occidentale. 
Policlinica Laser Ssstem a semnat contractul cu Casa de Asigurari de Sanatate Arad, astfel ca pacientii beneficiaza de consultatii gratuite, in baza biletului de trimitere emis de catre medicul de familie. 
Tot in reteaua Laser Ssstem functioneaza si un laborator modern (in imediata apropiere, pe strada Spitalului), iar vechiul sediu al Policlinicii - ne marturiseste dr. Serzad Assad - va fi amenajat drept centru de fizioterapie si recuperare. 
Este cat se poate de oportuna aceasta mobilitate a celor implicati in structurile medicale private, care vin sa suplineasca disfunctionalitatile tot mai grave care se petrec in sistemul medical de stat. 
Prezent la deschiderea centrului EUROMEDICA din Arad, premierul Adrian Nastase incuraja acest parteneriat CAS - firme private. 
Timpul a dovedit ca Adrian Nastase a avut dreptate, iar noua policlinica aradeana este inca o dovada in acest sens. 
Nu exista nici un termen de comparatie intre ceea ce le ofera pacientilor o policlinica "de stat" si LASER SYSTEM. 
Nu in ultimul rand, dr. Serzad Assad ne declara ca "spre deosebire de alte judete, Casa de Asigurari de Sanatate Arad este de departe cea mai buna din zona. Nu sunt restante si exista un interes deosebit pentru calitatea actului medical."

Doru Sinaci - Adevarul

  • Taximetristii vor lunar taxa de parcare cat platesc ceilalti aradeni pe patru ore

Protest al taximetristilor impotriva blocarii rotilorConflictul de alaltaieri dupa-amiaza al taximetristilor s-a detensionat dupa ce a fost platita taxa pentru deblocarea rotii celui care si-a chemat colegii in ajutor pentru a scapa de amenda. 
Taximetristul respectiv, potrivit informatiilor noastre, si-a parasit masina pentru a-si schimba valuta, timp in care angajatii Parktronic i-au aplicat gheara, pentru ca nu avea tichet de parcare. 
Omul nu a vrut sa plateasca, iar de aici s-a iscat un conflict in urma caruia peste 40 de colegi de breasla au manifestat pe platoul din fata Palatului Administrativ, cerand prefectului si primarului desfiintarea Parktronic. 
Pentru a linisti partile, viceprimarul Emanoil Voicu a fost cel care a platit taxa de deblocare a taximetrului, din propriu-i buzunar.
Adrian Pica, directorul Parktronic, ne-a confirmat faptul ca marti reprezentantii firmei se vor intalni cu liderii principalelor firme de taximetrie, pentru a discuta despre tarifele pe care acestia le vor plati pentru parcare. 
Directorul spune ca taximetristii nu vor sa plateasca mai mult de 30 000 de lei lunar, in vreme ce un aradean achita banii acestia pentru o stationare de nici patru ore in centrul orasului! 
"Nu ni se pare corecta aceasta solicitare. Am convenit la 140 000 de lei, cat platesc acum taximetristii, dar ei nici asa nu sunt multumiti. Daca nu vor, vom aplica si in cazul lor tariful negociat cu Consiliul Local: un milion de lei plus TVA, iar daca trec la agresiuni si la distrugerea dispozitivelor de blocare, ii dam in judecata", a precizat Pica.

Andrei Ando - Observator

  • Captura de argint la vama
Soferul turc care a incercat sa scoata din tara bijuterii de argint Vamesii si politistii de frontiera din cadrul echipei complexe de control de la vama Nadlac au descoperit peste 1 kg de bijuterii din metal alb, posibil argint, pe care un turc se pregatea sa le scoata din tara.
Ieri, la Nadlac, cu ocazia controlului unui automarfar inmatriculat in Turcia care se deplasa spre Germania, echipa formata din politisti de frontiera si lucratori vamali a descoperit cantitatea de 1,2 kg bijuterii din metal alb, posibil argint, nedeclarate la control.
Bijuteriile se aflau in cabina soferului, in geanta sa personala, plasate in mai multe pungulite din plastic.
Soferul, cetateanul turc Haci E., de 38 ani, a declarat organelor de control ca urma sa valorifice bijuteriile in Germania.
Bunurile, valorand aproximativ 30 milioane lei, au fost retinute in vederea confiscarii de catre autoritatea vamala.
Cetateanul turc a fost amendat contraventional, conform legislatiei vamale in vigoare.
Bijuteriile vor fi predate Bancii Nationale a Romaniei, sucursala Arad, pentru expertizare.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Primarul din Moneasa a fost eliberat !

Primarul Monesei - Terente Condea a fost eliberat din arestTerentie Condea, primarul comunei Moneasa, a fost eliberat de Tribunalul Arad in urma recursului formulat de avocatul sau, Grigore Dobos, impotriva sentintei din data e 24 iulie a Judecatoriei Arad care si-a declinat competenta in ceea ce priveste judecarea cauzei si a respins cererea de revocare a mandatului de arestare, prelungindu-l pana in data de 28 august. 
De remarcat ca recursul a fost admis doar in cazul primarului Terentie Condea, secretarul comunei Moneasa, Teodor Moisa si un membru al comisiei locale de fond funciar, Petru Ioja, ramanand, in continuare, in stare de arest preventiv pana in data de 24 august. 
"Nu exista nici o proba in dosar care sa sustina invinuirile penru care a fost trimis in judecata. Nu exista nici un inscris oficial fals, care sa fi stat ca temei la pronuntarea hotararilor prin care s-a reconstituit dreptul de proprietate de catre Judecatoria Gurahont si falsificarea acestuia sa se fi facut de catre Condea sau la dispozitia sa" a precizat av. Grigore Dobos vizavi de invinuirile aduse clientului sau. 
Mai mult, "temeiul legal al arestarii a fost art. 148 lit. g. (n.r. din Codul de Procedura Penala), care a fost abrogat prin Legea 281/2003 si, astfel, trebuia sa fi fost pus de indata in libertate. Temeiul legal invocat (n.r. care a stat la baza arestarii) era contrar art. 5 din Carta Europeana a Drepturilor Omului" sustine Dobos. 
Desi motivul de mai sus (referitor la modificarile in materie de procedura penala) a fost invocat de mai multe ori de avocatii celor trei arestati cu speranta ca mandatele de arestare vor fi revocate instantele aradene au evitat, cu doua exceptii, sa ii dea curs pana acum. 
Si asa, doi dintre cei trei inculpati au ramas in continuare in stare de arest preventiv, desi sunt destule voci autorizate care spun ca masura luata (si) in cazul lor este netemeinica si ilegala. 
Intrebandu-l pe Grigore Dobos cum vede mentinerea masurii arestarii in cazul lui Teodor Moisa, secretarului comunei Moneasa, si a lui Petru Ioja, acesta a declarat: 
"Ca avocat, pot sa spun ca masura arestarii preventive pentru ceilalti doi inculpati nu se impunea a fi mentinuta fata de situatia lor personala si fata de faptele pentru care au fost trimisi in judecata". 
In sustinerea acestei afirmatii, av. Grigore Dobos motiveaza si ca judecarea celor doi va dura relativ mult, dat fiind numarul mare de persoane care trebuie audiat si volumul de munca ce trebuie depus de judecator pentru administrarea probelor si evaluarea lor, dosarul avand "numai" cinci volume. 
In alta ordine de idei, situatia sociala a celorlalti doi inculpati este de natura sa puna pe ganduri instantele de judecata in momentele (nu putine) in care prelungesc niste mandate de arestare ce ridica mari semne de intrebare vizavi de temeinicia si legalitatea lor. 

Orlando Toader - Agenda zilei

  • Proiectul Protico

Asociatia Umanitara "Hora copiilor" din Lipova a pus in aplicare proiectul "Protico"In casele de plasament din orasul Lipova, din judetul Arad, exista aproape 200 de copii cu varste cuprinse intre un an si 19 ani, defavorizati, cu probleme speciale si cu diferite grade de handicap fizic sau psihic. 
De asemenea, printre ei exista si foarte multi copii de etnie tiganeasca. Toti primesc ingrijire gratuita. 
Sunt asistati de specialisti, educati, dar multi dintre micuti reusesc sa termine 8 clase si putini reusesc sa termine o scoala mai departe si sa aiba o meserie. 
Pentru a veni in sprijinul acestor micuti nefericiti, Asociatia Umanitara "Hora copiilor" din Lipova a pus la punct proiectul intitulat "Protico", adica "pentru tineret si copii", care a inceput sa functioneze din acest an.
Ajutor de 260.000 de marci germane  
Pe o suprafata de peste 10.000 de metri patrati, au fost amenajate un atelier scoala cu gradina si alte constructii aferente, in valoare de aproape 20.000 de marci germane. 
Atelierul este dotat cu strunguri, freze, masini de gaurit, polizoare, bancuri cu menghine si alte masini-unelte si scule necesare invatarii unei meserii. 
O parte din cei 90 de copii, cati sunt inscrisi si cazati in caminul de la "Hora copiilor", au terminat scoala speciala de opt clase si nu pot sa dea examenul de capacitate, se inscriu la scoala profesionala si vin aici sa invete sa prelucreze metale cu ferastraul si pila, sa utilizeze masinile si sculele, coordonati de profesori. 
Astfel, ei sunt initiati in tainele unei meserii. Atelierul-scoala este deschis tuturor copiilor care vor si n-au unde sa faca practica. 
Totul se desfasoara cu avizul inspectoratului scolar si conform programei scolare. 
Pentru a-si asigura o parte din produsele alimentare, asociatia a mai cumparat 10 hectare de pamant, unde cultiva porumb si lucerna pentru hrana porcilor care apartin organizatiei. 
De asemenea, mai cultiva grau si orz. Cu ajutorul reprezentantilor germani, au mai fost cumparate masini agricole: doua tractoare, cu pluguri, combina si masina de balotat paie, un motocultor.
10 zile in Germania  
"Acum trei ani, l-am cunoscut pe Swenk si mi-a povestit ce face el, aici, in Romania, la Lipova. Eu cunosc Romania din timpul comunistilor, de prin anul 1970. Stiam care este soarta copiilor cu nevoi speciale si fara parinti. Asa ca, m-am decis sa vin si eu sa dau o mana de ajutor aici si am inceput sa fac rost de bani", ne-a povestit Erick Sailer, fost inginer in Germania, acum pensionar, in varsta de 69 de ani. 
El a adus, pana acum, pentru micutii de la Hora copiilor 260.000 de marci. Ajutorul german nu se opreste aici. 
Peste 50 de copii, din cei aproape 90, au fost luati in excursie in Germania, timp de 10 zile, in vara aceasta. Li s-a facut pasaport, li s-a platit drumul, cazarea, masa si asigurarea medicala. Banii au fost dati de partea germana. 
Copiii ramasi au fost trimisi la mare. Aceasta deoarece erau abandonati de parinti sau, altii, aveau cate un parinte, dar nu mai aveau nici o legatura cu acesta. 
Conform legilor romanesti, copilasii nu au putut sa paraseasca tara, deoarece era nevoie de acordul parintilor. 
Dar, oricat i-au cautat reprezentantii asociatiei pe parinti, pentru a le obtine semnatura ca micutii sa poata merge in excursie, totul a fost zadarnic. 
Asa ca, micutii au ramas in Romania si au mers in excursie la mare. 
Conducerea asociatiei mai are un proiect pe viitor: va deschide un atelier de croitorie, unde copiii sa invete meseria de croitor. 
"Vrem sa le stimulam imaginatia si capacitatea de creatie, sa le aratam ca aceasta lume poate fi frumoasa si pentru ei", ne-a spus Emilia Gheorgheoiu, directoarea Asociatiei "Hora copiilor"

Gheorghe Miron - Ziua de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]