Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Virtual Arad iti aduce Aradul si mai aproape !

In curand Virtual Arad in colaborare cu RTVA va transmite ZILNIC emisiunea "Pulsul zilei" intr-un format extins.
Prin Virtual Arad mesajele tale vor fi auzite in Arad si in intreaga lume.
Te asteptam sa luam impreuna "pulsul zilei".

Sambata, 14 iunie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Ultimul clinchet de clopotel s-a auzit in toate scolile aradene

In fiecare an la Colegiul "Elena Ghiba Birta" oficialitati si parinti saluta absolventii"Ramas bun"- aceasta este expresia care i-a invaluit pe absolventi
Ziua de ieri a fost una speciala in toate scolile aradene. Si asta pentru ca s-a auzit ulmul clinchet al clopotelului din anul scolar care a trecut, majoritatea elevilor bucurandu-se de vacanta, insa unii dintre ei au de trecut prin probele de foc ale examenelor: elevii de clasa a VIII-a prin febra examenului de capacitate, iar absolventii claselor a XII-a vor avea o vara fierbinte, trecand prin emotiile examenului de Bacalaureat, dar si prin examenele de admitere in invatamantul superior.
2.000 de elevi aradeni au absolvit in acest an clasa a XII-a, marea majoritate dorind sa opteze pentru o institutie de invatamant superior.
In prezenta parintilor si a invitatilor, elevii claselor a XI-a si absolventii Cogiului National "Elena Ghiba Birta" din Arad, au trait momente de alese simtaminte.
La invitatia directorului institutiei, Pavel Sarbu, au raspuns mai multe personalitati aradene. Astfel, din parte Episcopiei a fost prezent parintele consilier Vasile Pop, Dan Ungureanu, prefectul judetului Arad, conf. dr. Lavinia Betea, din partea Universitatii "Vasile Goldis", prof. dr. Liviu Bocii, reprezentantul Universitatii "Aurel Vlaicu".
Infiintat de Elena Ghiba Birta, colegiul dateaza din 1919, ca o necesitate pentru fetele care doreau sa invete, fiind insa private de aceasta posibilitate in acea perioada.
Cei prezenti au putut asista la premierea elevilor si absolventilor cu rezultate bune la invatatura, cat si a olimpicilor. "Ultimul clopotel este un moment pe care nu-l veti uita niciodata. Ei bine, o noua promotie isi ia zborul, semn ca incepe o noua etapa pentru voi. Ca absolventi nu trebuie sa uitati ca ati fost instruiti intr-un spirit civic. Prin prezenta voastra, asa cum va veti impune in colectivul din viitor va depinde succesul vostru in viata. Este esential pentru voi ca oameni si ea cetateni" a spus directorul liceului, Pavel Sarbu.
Parintele Vasile Pop asigura ca "cel mai important lucru este sa aveti credinta in Bunul Dumnezeu.
Cat timp va exista aceasta in sufletul vostru veti putea muta si muntii. Atunci cand veti cere, sa fiti siguri ca veti primi".

Cei care aduc faima scolii sunt olimpicii, bursierii, dar mai ales sefa de promotie, Alexandra Vulpe, care a terminat clasa a XII-a cu media 10,00. Aceasta s-a adresat, in discursul ei, atat profesorilor "care au fost modele pentru noi", colegilor mai mici - "sa fiti mult mai buni decat noi, sa tintiti tot timpul mai sus, pentru ca aveti un potential destul de mare", dar si invita- tilor "sa fim mai calzi, mai buni, iar toate acestea sa creeze o conexiune sufleteasca". 

Anca Sumalan - Agenda zilei

  • Mars religios de Sfantul Anton

Procesiunea credinciosilor romano-catolici la AradIeri, romano-catolicii l-au sarbatorit pe Sfantul Anton. Pentru aradeni, a fost si ocazia de a serba hramul Catedralei Catolice din centrul orasului.
Centrul Aradului a fost scena unei fastuoase procesiuni religioase.
Cateva sute de persoane au plecat ieri dimineata din fata Primariei aradene spre Catedrala Catolica, in frunte cu prelatii.
Catolicii au dorit sa-l sarbatoreasca astfel pe Sfantul Anton, caruia i se roaga toti cei care doresc sa li se implineasca dorintele.
Ziua Sfantului Anton este mai speciala pentru catolicii din Arad, pentru ca este si ziua de hram a Catedralei Catolice.
Credinciosii care au participat la procesiune au spus ca doresc sa reinvie o veche traditie. 
Cu ani in urma, de ziua Sfantului Anton se organizau astfel de procesiuni, dar aveau loc si alte manifestari populare, balciuri si spectacole.
Procesiunea religioasa a fost supervizata de politisti si jandarmi, care au mers alaturi de credinciosi pe tot parcursul dintre Primarie si Catedrala Catolica din Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Universitatea de Vest "Vasile Goldis" - inalte distinctii academice pentru personalitati stiintifice

Dr. Werner Reichart a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UVVGUniversitatea de Vest "Vasile Goldis" a acordat ieri doua titluri Doctor Honoria Causa unor personalitati din lumea stiintei. 
Profesor in cadrul Institutului Paul Sherrer din Elvetia, profesor onorific si Doctor Honoris Causa la mai multe universitati de prestigiu din tara, WERNER REICHART a participat la manifestari stiintifice din cadrul U.V.V.G, a sprijinit stiintitic si material infiintarea unor laboratoare dn cadrul Facultatilor de Biologie, Medicina, respectiv Statiunii de Cercetari Socodor. 
Pentru contributia si implicarea sa eficienta la dezvoltarea universitatii, in diverse domenii, Senatul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" a acordat dr. Werner Reichart titlul de Doctor Honoris Causa. 
Prof. univ. dr. Virgiliu Niculescu este de ieri Doctor Honoris Causa al UVVG Laudatio a fost sustinut de prof univ. dr. Alfa Xenia Lupea. 
Cariera medicala a prof. univ. dr. VIRGILIU NICULESCU este impresionanta: dupa ce a parcurs in tara toate etapele academice pana la doctorat, se specializeaza in Anatomie la Paris, ca bursier al Guvernului francez. 
Este medic primar Anatomie patologica si Medicina legala din 1972. Din 1981 si pana in prezent, este in conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie "Victor Babes" din Timisoara, conduce lucrari de doctorat in Anatomie. 
In 1991, a fost primul decan al Facultatii de Medicina din Arad. 
Autor a numeroase carti, cursuri, lucrari stiintifice, participant la congrese si simpozioane stiintifice internationale, presedinte sau membru al unor prestigioase societati stiintifice, prof. univ.dr.Virgiliu Niculescu este, de ieri, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest "Vasile Goldis"
Laudatio a fost rostit de prof. univ. dr. Ioan Crasnic, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universititii de Vest "Vasile Goldis"
Din comisia de analiza a acordarii celor doua distinctii universitare, au facut parte personalitati stiintifice din cadrul U.V.V.G, presedintele comisiilor fiind rectorul universitatii, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. 

Virgil Jireghie - Adevarul

  • Primarul de la Moneasa a fost arestat pentru o frauda de 50 de miliarde de lei

Primarul comunei Moneasa - Terente Condea a fost arestatCondea a fost suspendat de prefect si inlocuit cu viceprimarul Ioan Rus
Terente Condea, primarul comunei Moneasa, a fost arestat ieri, in baza unei ordonante emise de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals material in inscrisuri, se arata intr-un comunicat de presa al prefecturii judetului Arad.
In sarcina primarului s-a retinut faptul ca, in calitate de presedinte al Comisiei de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor din cadrul comunei Moneasa, in complicitate cu fostul secretar, Teodor Moise, si cu alti membri ai comisiei, a intocmit acte de succesiune fictiva pentru 72 de persoane.
In urma inscrisurilor false eliberate de aceasta comisie, au fost scoase din proprietatea statului peste 500 de hectare de padure, paguba produsa statului fiind estimata la peste 50 de miliarde de lei.
Anterior, cand secretarul Teodor Moise a fost arestat pe 27 mai, primarul Condea declarase ca nu se considera implicat in actele ilegale ale acestuia.
Printr-un ordin dat ieri, al prefectului Ungureanu, primarul Terentie Condea a fost suspendat din functie, atributiile de primar fiind preluate, conform legii, de viceprimarul Ioan Rus.
Si politia a emis ieri un comunicat oficial legat de acest caz: "La data de 13.06.2003 a fost introdus in arestul I.P.J.Arad inculpatul Condea Terentie, de 55 ani, primar al comunei Moneasa, judetul Arad, in baza mandatului de arestare preventiva emis de catre Parchetul de pe langa Curtea de apel Timisoara, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, fals material in inscrisuri oficiale, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, fapte prevazute si pedepsite de art. 248 rap. la art 248(1) Cod penal, art 288 alin. (2) rap. la art. 31 Cod penal, art. 290 si art. 291 Cod penal. Susnumitul, in calitate de presedinte al Comisiei locale Moneasa pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, in anii 2001-2002, impreuna cu alti membri ai comisiei, a aprobat, pe baza unor documente nereale, retrocedarea a circa 500 hectare terenuri cu vegetatie forestiera, producand statului un prejudiciu de peste 50 miliarde lei. 
In cauza, pana la aceasta data, s-a mai dispus arestarea a inca doua persoane, respectiv secretarul comisiei Moisa Teodor si Ioja Petru, membru in comisie. In continuare se efectueaza cercetari pentru stabilirea intregii activitati infractionale, impreuna cu Parchetul".

Andrei Ando - Observator

  • Tramvai estival la Arad

Tramvaiul estival este unicat in taraPentru cei care circula cu tramvaiul si nu mai vor sa stea in caldura la Arad s-a gasit o solutie. Un tramvai decapotabil ii transporta in sezonul estival pe aradeni. Acesta este unic in tara si este foarte apreciat de calatori.
Conducerea Companiei de Transport Public Arad continua sa vina in intampinarea calatorilor cu noi surprize. 
Dupa succesul de iarna al deja celebrului tramvai condus de insusi Mos Craciun, in sezonul estival copiii din Arad, dar si adultii au parte de alta surpriza. 
In trafic a aparut un tramvai special, de vara, deschis, care face mai suportabila calatoria in conditii de canicula. 
Vagonul a fost realizat pe platforma unui mai vechi vagon destinat cu doua decenii in urma transportului de balast din zona Ghioroc spre Arad. 
Acesta a fost reamenajat la uzinele de vagoane ASTRA din Arad in 1994-1995, fiind adus la forma actuala, de vagon deschis, destinat circulatiei in conditii de vara.
In asteptarea tramvaielor cu aer conditionat, aradenii se bucura ca pot circula cu un asemenea vagon si il considera o idee foarte buna.
Tramvaiul de vara are un succes deosebit, in special in randul copiilor, fapt ce a facut ca anul acesta tramvaiul sa fie vopsit si impodobit la exterior cu imagini pentru cei mici. 
El circula in fiecare zi pe una din liniile centrale din Arad, dar la solicitarea unor grupuri organizate tramvaiul estival poate efectua contra cost si curse in Podgoria Aradului. 
Tramvaiul de vara din Arad este la aceasta ora unicat la nivel national.

Liliana Brad - Romania Libera

  • FILMELE SAPTAMANII
Dacia - 13 iunie - 20 iunie 2003  Amprenta unui asasin - (SUA)
Muresul - 13 iunie - 20 iunie 2003  Marea aventura a porcusorului - (SUA)
Arta - 13 iunie - 20 iunie 2003 - Sala A  Curierul - (SUA)
Arta - 13 iunie - 20 iunie 2003 - Sala B  Acei ani '50 de neuitat - (HUN)

Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]