Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 18 aprilie 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Astra Vagoane Calatori va participa la reconstructia Irakului

Vagoanele de calatori fabricate de Astra sunt cunoscute si in IrakPrintre firmele care vor participa la reconstructia Irakului se afla si ASTRA Vagoane Calatori. 
Cunoscuta firmă aradeana a livrat de-a lungul anilor vagoane in Irak, avand in prezent de recuperat de-acolo o multime de bani, reprezentand drept garantie pentru vagoanele livrate.
S.C. ASTRA Vagoane Calatori S.A. a fost nominalizata de catre autoritătile din Capitala printre cele 35 de companii romanesti din diverse domenii, care au capacitatea de a realiza proiecte in Irak. 
Conform estimărilor, creantele pe care le are de recuperat Romania de la guvernul irakian se ridică la circa 1,7 miliarde de dolari. 
Tara noastră va beneficia de sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru a recupera creantele din Irak, dar si pentru ca firmele romanesti sa participe la reconstructia Irakului.

Florin Trut -Adevarul

  • Copiii institutionalizati vor avea asistenti mai educati

Elena Robotin este multumita pentru ca Aradul a fost ales pentru proiectul "Managementul Performantei""Center for Enabling Leadership" (CENTELL) este un organism din Regatul Unit al Marii Britanii, care functioneaza sub monitorizarea si in numele guvernului acestei tari. Se ocupa cu acordarea de asistenta in domeniul protectiei copilului, in domeniul public si in cel privat, mai precis cu elaborarea de programe pentru perfectionarea cadrelor, carora le acorda asistenta, inclusiv financiara. 
CENTELL are experienta in respectivul domeniu, dobandita de-a lungul anilor in tari ca Australia, Noua Zeelanda sau Singapore. Sheila Hampshire este directoarea centrului, iar David Pride ocupa functia de consultant tehnic pentru programe (omologul unui expert guvernamental). Ambii au venit la Arad, in calitate de supervizori ai Proiectului pilot "Managementul Performantei"
"Judetul nostru, conform spuselor Elenei Robotyin, ofiterul de presa al DJPC, a fost ales ca centru-pilot, intrucat se afla printre primele sase din tara, raportat la strategia si reforma din domeniul protectiei copilului."
.
In afara de Arad, in program, mai sunt cuprinse inca cinci judete si un sector din capitala.
Marti si miercuri au fost primele zile ale seminarului, desfasurat in sala festiva a Casei Jelen. Cea de-a treia zi va fi dedicata evaluarilor indicatorilor de performanta, feedback-ului si actiunilor mai concrete. Seminarul are loc la trei luni de la implementarea proiectului-pilot. Din partea DJPC au fost prezenti toti sefii de servicii, iar din partea CJA, secretarul general al judetului, Ioan Silaghi.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Taxa radio-TV scade incasarile la Electrica

Incasarile la electrica scad din cauza taxei radio-TV Comisionul pe care urmeaza sa-l primeasca societatea Electrica pentru serviciile pe care le face televiziunii si radioului public, incasind o data cu factura de curent si abonamentele radio si tv, este de 7,5%, ne-a spus ieri Silviu Lucian Boghiu, directorul general al societatii Electrica. Acesta a adaugat ca procentul convenit este mai mic decit comisionul perceput, pentru acelasi serviciu, Societatii de Radiodifuziune, anul trecut, cind era de 11%. In termeni reali, prin acest serviciu, societatea Electrica are posibilitatea sa-si creasca veniturile anuale cu pina la 10 milioane de euro, numai din comisionul pentru taxa incasata de la populatie. In Romania exista 7,5 milioane de abonati casnici, din care majoritatea sint buni platnici. La un abonament radio si tv de 55.000 de lei pe luna, populatia sustine televiziunea si radioul public cu 4.950 de miliarde lei, din care 371 de miliarde reprezinta comisionul Electrica. In ce priveste agentii economici care trebuie sa plateasca intre 500.000 si 800.000 de lei pe luna (abonament radio si tv), incasarile celor doua institutii publice si comisionul aferent sint mult mai mari. Daca toate firmele consumatoare de energie electrica ar plati 500.000 de lei pe luna abonament radio si tv, societatile publice de televiziune si radiodifuziune ar incasa 4.800 de miliarde de lei pe an din abonamente. Comisionul Electrica ar fi de 360 de miliarde lei/an. Daca toate firmele ar plati 800.000 de lei pe luna, incasarile celor doua societati ar fi de 7.680 de miliarde lei pe an, iar comisionul Electrica de 576 miliarde lei anual. (Mihaela Balea)
Incasarile la mai multe sucursale ale SC Electrica SA din Transilvania au scazut din cauza ca oamenii refuza sa plateasca si abonamentul radio-tv pe linga factura de energie electrica, transmite Mediafax. La societatea de distributie a energiei electrice Arad au scazut deja incasarile la jumatate, de la 125  miliarde de lei pe luna, la sub 60 de miliarde, iar la Deva s-au diminuat cu peste 15 la suta. La inceputul acestei saptamini, in Alba, prefectul Ioan Rus a infiintat "Telefonul nemultumitilor", un numar la care locuitorii judetului pot sa-si exprime nemultumirile legate de taxa radio-tv. In doar doua zile, luni si marti, peste o suta de persoane au sunat si au depus plangeri impotriva acestei taxe.

E.T. - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • In asteptarea celor 12 miliarde, autoritatile au decis: drumul Moneasa – Stei se va deschide in 15 mai

Drumul de la Moneasa la Stei va fi deschis in curand - Virtual Arad News (c)2003Autoritatile locale din Arad si Bihor au decis sa reia circulatia pe  axa  Sebis – Dezna – Moneasa – Stei. Ieri, la Moneasa, s-au stabilit, pentru prima data,  nu mai putin de sapte puncte-problema si masuri pe care cele doua judete vor trebui sa le duca la bun sfarsit. S-a fixat, totodata, data de 15 mai pentru redeschiderea drumului.
In planul comun de rezolvare a traseului s-a hotarat, tot pentru prima data, ca problemele juridice legate de drumul inter-judetean sa fie rezolvate. Pe portiunea care revine judetului Arad, drumul a fost clasificat ca drum judetean, dar dreptul de proprietate nu a fost transferat (nu exista titlu de trecere de la drum forestier la drum judetean). Bihorul are drumul clasificat ca drum forestier si spera sa obtina schimbarea clasificarii in drum comunal. Pasul urmator ar fi cel de obtinere a unei hotarri de guvern care sa clasifice drumul Moneasa –Stei, moment de la care se va putea visa la fonduri pentru modernizare. In bugetele din acest an a celor doua judete nu sunt prevazute fonduri nici pentru modernizarea drumului si nici pentru deschiderea traseului.
Cat despre sansa de reabilitare a traseului prin Fondul special de drumuri, prefectul Dan Ungureanu sustine: "Deocamdata deblocarea de fonduri nu s-a produs. Totusi, avem sanse reale pentru obtinerea celor 12 miliarde necesare reabilitarii, pentru ca este vorba de un proiect interjudetean axat si pe componenta turistica".

Adriana Barbu - Observator

  • Inainte de intrunirea CA a FC UTA, conducerea si jucatorii "Batranei Doamne" s-au saturat de Nunweiller

Cu regret in suflet Radu Nunweiller si-a anuntat demisiaUTA a pierdut cu "Poli, ceea ce este umilitor pentru cei care conduc clubul, pentru jucatori, dar foarte umilitor pentru suporteri, stiuta fiind rivalitatea dintre cele doua orase. Exista si acea vorba „nu conteaza daca retrogradam, important este sa o batem pe «Poli»".
Iata ca infrangerea in fata timisorenilor ne-a privat si de satisfactia de a invinge in duelul direct, dar, mai grav, "Poli" ne-a trimis in praful diviziei secunde.
Prin aceasta infrangere   s-a pierdut si un derby de traditie, dar mai mult, s-a pierdut razboiul cu celelalte reprezentante ale primei scene. De miercuri UTA este, din pacate, prima echipa re-trogradata.
Unul dintre vinovatii acestei situatii este antrenorul Radu Nunweiller, adus in iarna pe un contract exorbitant pentru ceea ce a aratat el pana acum. Dar, la fel de vinovata ca si el este echipa.
Zilele lui Nunweiller la UTA sunt numarate?
Aceasta infrangere nu putea sa ramana fara repercusiuni negative si la nivel de conducere administrativa. Deseara, membrii Consiliului de Administratie a FC UTA se vor intalni intr-o sedinta care sa analizeze situatia de facto a echipei. Unul dintre punctele importante este schimbarea costisitorului antrenor Radu Nunweiller de la conducerea tehnica a alb-rosilor.
Ieri, am incercat sa obtinem optiunea personala a fiecarui membru al consiliului privitor la schimbarea sau mentinerea lui Nunweiller.
Horia Bica: "In principiu este clar, cand ceva nu merge, nu functioneaza, trebuie schimbat ceva. Noi oricum vrem sa-l schimbam pe Nunweiller pentru ca la banii pe care-i primeste nu mai renteaza. Va trebui gasita o solutie care sa rezolve atat banca tehnica cat si bunul mers al echipei."
Lucian Bojin: "Stiu ca s-a pus problema schimbarii antrenorului. Eu nu am vazut jocul, nici macar inregistrat, asa ca nu pot sa ma pronunt."
Pompilia Zellner: "Am fost la meci. Va trebui sa luam masuri care probabil nu se vor materializa doar la schimbarea antrenorului ci si asupra unor jucatori. Mi s-a parut o combinatie ciudata ce am vazut in teren. Eu nu ma pricep foarte mult la fotbal, dar a fost vizibil cu ochiul liber ca s-a jucat extrem de slab. Am primit chiar telefoane din Germania pentru a ma intreba de ce joaca atat de prost echipa."
Dorel Popa (primarul Aradului): "Deocamdata nu pot sa ma pronunt. Va trebui sa am o discutie cu presedintele Chisbora pentru a ne edifica asupra masurilor care vor fi luate."
Octavian Iovanut: "Cred ca toti vrem sa-l schimbam. Dar se poate intampla si altceva, poate va veni el si isi va prezenta demisia. Asa ar fi normal sa faca un gentleman."
Nicolae Calmore: "Imi voi exprima optiunea in cadrul sedintei consiliului."
Dan Ivan: "Parerea mea sincera este ca putem schimba zece antrenori, dar echipa va ramane aceeasi. UTA nu are echipa. Unde nu-i valoare degeaba aducem antrenori. Sunt bani multi dar nu exista valoare."
Florin Remetan: "Imi voi exprima optiunea in cadrul sedintei consiliului de administratie."
La sosirea sa in Arad, Nunweiller avea ca obiectiv salvarea echipei de la retrogradare, pe un contract exorbitant pentru valoarea fotbalului romanesc. Dupa infrangerea cu "Poli" AEK, sansele de salvare au fost sterse, astfel ca prima masura a celor din consiliu este, cel mai probabil, renuntarea la un antrenor extrem de costisitor care nu a adus nimic nou echipei.
Jucatorii s-au saturat de el
Jucatorii se plang ca nu fac nimic la antrenamente, ca inainte cu o zi de joc sunt pusi sa joace jocuri dure pe 70 de metri in care trebuie sa dea tot din ei pentru a prinde echipa. Dupa aceste jocuri se simt sleiti. Suturi la poarta fac doar odata pe saptamana. De asemenea, printre plangerile lor sunt si cele in care spun ca unii dintre jucatori sunt introdusi in echipa pentru ca asa i se cere antrenorului. Niciodata Nunweiller nu a discutat individual cu jucatorii.
Este clar ca in aceste conditii nu se mai poate continua. Si antrenorul secund, Costel Pana, a recunoscut imediat dupa jocul cu „Poli” ca nu au reusit sa duca echipa la un nivel competitiv. Au trecut mai bine de trei luni de cand cei doi antreneaza UTA si nu se vede nici un progres.
Dar nici echipa nu are valoare
Daca Nunweiller se face vinovat de toate cele scrise mai sus, trebuie sa spunem ca nici pe jucatori nu i-a oprit nimeni sa mearga sa spuna conducerii doleantele pe care le au, sau, daca au simtit ca sunt nepregatiti, sa faca antrenamente individuale. Daca Nunweiller nu are va-loare, la fel de adevarat, ca indiferent ce antrenor ar veni, nici echipa nu are va-loare.
Nu Nunweiller i-a oprit sa aleaga cea mai potrivita solutie in situatii clare de gol si nici sa ia o actiune pe cont propriu, ceea ce ar fi putut fi ina dintre solutiile castigatoare.
Nunweiller, de negasit
Ieri, Nunweiller a fost de negasit, pana si presedintele Chisbora spunand ca „nici eu nu reusesc sa dau de el”. La ora 17.30 s-a produs miracolul, Nunweiller a raspuns la telefon. Mai jos va redam discutia dintre noi si antrenorul utist.
– Buna ziua domnule Nunweiller, a trecut o zi de la joc si probabil v-ati mai calmat vizavi de rezultat.
– Buna ziua. Ce mai faceti? Ieri am fost suparat idupa joc si de aceea nu am venit la conferinta de presa. Nu puteti sa ma sunati in zece minute, pentru ca acum sunt la volan?
– Domnule Nunweiller, doresc doar cateva intrebari scurte sa va pun.
– Este foarte greu sa vorbesti din masina. Sunati-ma in zece minute.Atat a durat discutia telefonica, deoarece, revenind dupa zece minute, la telefonul antrenorului nu mai raspundea nimeni. Timp de mai bine de doua ore am tot incercat, dar rezultatul a fost acelasi, Nunweiller a ignorat apelurile noastre telefonice.

Lucian Danila - Occident


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]