Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 26 august 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Cinci miliarde de lei - banii aradeanului care se pierd in banci

Se preconizeaza fuziunea CET-ArtermAutoritatile se gandesc "sa stinga" penalizarile dintre Arterm si CET
Fuziunea CET - Arterm este tot mai necesara, mai ales ca, anual se pierd cinci miliarde, din banii contribuabililor, prin efectuarea transferurilor bancare. 
In acest moment, datoria Arterm-ului catre CET a ajuns la circa 139 de miliarde de lei. 
Pentru recuperarea acesteia si pentru a stabili detaliile unei fuziuni tot mai des cerute dar care se lasa asteptate, viceprimarul Levente Bognar s-a intalnit ieri cu directorul CET Lucian Barniciu si cu directorul Arterm Doru Campan. 
De comun acord, au stabilit ca este necesara o evaluare financiara a activitatii celor doua institutii. 
Un proiect de fuziune insa nu va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local mai devreme de luna septembrie sau octombrie
"Orice transfer bancar intre cele doua societati duce la pierderi anuale de circa cinci miliarde de lei. In perspectiva, dupa unificare, ne gandim sa preluam modelul de la Timisoara. vom sterge datoriile, penalizarile sau majorarile, pe care le are Arterm-ul catre CET" a precizat vicele Bognar.
Un alt sustinator al fuziunii, prefectul Dan Ungureanu este de parere ca fuziunea, prin reducerea consiliior de administratie, prin disparitia TVA-ului intre cele doua societati si reducerea personalului de conducere, va atrage economii de 10 - 15%. 
Avand in vedere ca diferenta de pret este suportata de bugetul local, prin subventii, o eventuala fuziune este asteptata cu mult interes. 

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  • Noua candidati pe loc. Aglomeratie la admiterea in liceele aradene

Locurile disponibile la licee sunt mai putine decat numarul de solicitariPeste 1.400 de absolventi de clasa a VIII-a din Arad, care sustin examenul de capacitate in aceste zile, sunt asteptati sa se inscrie la a doua sesiune de admitere in licee, in timp ce locurile disponibile sunt de noua ori mai putine.
Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Arad, in judet mai sunt disponibile doar 159 de locuri in licee, pentru care sunt asteptati sa concureze majoritatea absolventilor. 
"Din acestea, doar 80 de locuri sunt disponibile la licee cu predare in limba romana, iar restul sunt la liceul maghiar Csiky Gergely.
In schimb, exista suficiente locuri la scoli de arte si meserii, respectiv 900, unde vor fi repartizati candidatii in functie de media obtinuta",
a precizat inspectorul scolar general Zoea Rotaru. 
Admiterea in licee si scoli de arte si meserii va avea loc la inceputul lunii septembrie.

Romania Libera

  • Contrabanda cu motorete
S-a incercat introducerea in tara fara acte a 25 motorete Un transport de contrabanda care ar fi valorat, pe piata neagra, aproape 10.000 euro a fost descoperit la Nadlac. 
Un control de rutina efectuat pe sosea de Politia de Frontiera si comisari ai Garzii Financiare a condus la oprirea unui microbuz marca Mercedes, condus de un aradean in varsta de 55 ani. 
In interior au fost descoperite 25 minimotorete marca Piaggio, second hand. 
Barbatul nu a putut prezenta nici o chitanta privind plata taxelor vamale la intrarea in tara pentru minimotorete. 
Ulerior, el a recunoscut ca le-a cumparat din Italia si intentiona sa le valorifice la Arad. Minimotoretele, care, conform tabelelor in vama, valorau 180 de milioane de lei, au fost retinute in vederea confiscarii, iar barbatul a fost sanctionat contraventional. Pe piata neagra insa, o asemenea minimotoreta se vinde cu sume variind intre 300 si 400 de euro, ceea ce ridica valoarea de piata a aparaturii la aproape 10.000 de euro.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • S-a mutilat pentru a 14-a oara

Un detinut din Penitenciarul Arad s-a automutilatIn ziua de 23 august, a defilat cu lama in stomac
Inchis in urma cu un an, un detinut rrom se automutileaza si inghite tot felul de corpuri straine. 
Ultima data  - si-a taiat stomacul cu lama de ras.
Chiar in ziua in care, in "epoca de aur", 23 august era sarbatorita si se defila cu steaguri si urale, Aron Lingurar (22 ani) detinut la Penitenciarul Arad – si-a taiat stomacul cu lama de barbierit. 
A fost dus de urgenta la spitalul judetean si internat la sectia chirurgie.
Pacientul s-a internat in stare de tulburare psihica si sevraj, iar plaga penetranta abdominala a fost suturata. 
"Nu stim daca este intr-adevar cocainoman, pentru ca nu i s-au facut analize in acest sens. Este greu de spus daca este sau nu in toate mintile…", ne-au declarat surse medicale.
De la lt.col. Milos, loctiitor al comandantului penitenciarului am aflat ca Lingurar, rrom din Cluj, a fost transferat la Arad in 2002, pentru executarea pedepsei, fiind condamnat pentru infractiunea de furt calificat.
Este privat de libertate pentru perioada 2002-2005, dar are deja la activ un numar de 14 internari la spital cu autoagresiune si ingerari de corpuri straine. 
Inghite orice! "Probabil ca a folosit si droguri! Sambata s-a taiat cu lama de barbierit in WC, locul unde oricine are dreptul la intimitate", a spus adjunctul comandantului.
Dupa ce va fi externat, detinutul va fi supus unui regim special de tratament si supraveghere.

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Din veniturile administratiei locale: Apa curenta la Sicula

In Sicula s-a extins reteaua de apa curenta - Virtual Arad News (c)2003Banii sunt marea problema cu care se confrunta orice admnistratie locala. 
Nu doar la noi, ci oriunde in lume, sumele nu sunt niciodata indestulatoare pentru realizarea tuturor investitiilor propuse. 
Insa la noi, mai mult ca in alte locuri, s-a impamantenit obiceiul ca sa se astepte totul de la bugetul Consiliului Judetean, iar apoi spre toamna rectificarea.
Motivatia celor mai multi primari este ca "nu avem agenti economic, iar oamenii nu prea au un loc de munca stabil si bine platit"
In concluzie, nici veniturile proprii nu sunt consistente. Ba din contra.
Numai ca asteptarea aceasta fara a face nimic nu va scoate un ban.
 Daca incerci sa gasesti solutii pentru resurse financiare ele vor veni, pentru ca intotdeauna exista solutii la orice probleme. 
Sigur ele nu vor rezolva toate nevoile, insa este oricum mai mult decat nimic. 
Numai sa le cauti, caci ele nu vin singure.
Un astfel de exemplu este la Sicula, unde admnistratia locala a vandut niste spatii comerciale. Suma obtinuta, circa 500 milioane de lei nu este enorma, insa poate rezolva niste proiecte. Fapt ce se va si intampla.
Astfel, reteaua de apa curenta va fi extinsa cu 1280 de metri "pe strazile Tarinei si Crisului", spune primarul de Sicula, Aurel Radita. 
Lucrarile vor incepe in data de 1 septembrie si vor fi finalizate intr-o luna de zile. In acest fel la reteaua de apa potabila a comunei vor fi racordate inca 150 de gospodarii. 
In prezent, la Sicula reteaua de apa curenta se intinde pe 11 kilometri.

G. Constantinescu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]