Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 27 noiembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Ziua Nationala a inceput sa fie sarbatorita deja de aradeni

Sesiune de comunicari despre Unire in Palatul AdministrativIn Arad au inceput sa se organizeze o serie de evenimente cu ocazia sarbatoririi a 85 de ani de la Marea Unire.
Sesiunea de comunicari stiintifice "Istoria Romaniei", organizata de Complexul Muzeal Arad a inceput ieri la sala festiva a Palatului Administrativ.
La eveniment participa 50 de istorici din Arad, Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, Brasov, Deva, Resita, Lugoj, Targu-Mures si Zalau. Acestia poarta discutii pe diverse teme din istoria moderna si contemporana.
La Scoala generala numarul 5 se organizeaza astazi un program dedicat Zilei Nationale a Romaniei, care cuprinde un concurs de istorie la nivel de municipiu cu tema "Unirea din 1918 – realizarea unui ideal".
Concursul a avut o sectiune de referate (20 de referate de la 6 scoli) si o sectiune artistica (concurs de desene, program artistic: muzica, poezie si dans). Concurentii vor primi carti oferite de Complexul Muzeal Arad.
In 29 noiembrie Senatul Universitatii "Aurel Vlaicu" ii invita pe aradeni sa celebreze impreuna Marea Unire.
La ora 9 dimineata preotii – profesori ai Facultatii de Teologie din cadrul Universitatii "Aurel Vlaicu" vor face un parastas la mormantul Corifeilor Marii Uniri, in cimitirul Eternitatea.
La ora 10 va avea loc sesiunea stiintifica "85 de ani de la Marea Unire (1918-2003). Societate si cultura in Romania interbelica" in Aula Facultatii de Teologie Ortodoxa.

Diana Rotar - Observator

  • Opozitia pune bete-n roate vanzarii casutelor de pe strand

GCA doreste vanzarea casutelor de la strandLiberalii nu vor sa se preia terenul de catre Gospodarirea Comunala
Gospodarirea Comu-nala se zbate, de cateva luni, sa vanda casutele de pe strand, avand in vedere si faptul ca acest lucru este solicitat insistent de actualii chiriasi.
Pentru aceasta afacere, insa, directorul GCA, Coloman Edeleni, sustine ca are nevoie ca Primaria sa-i dea in administrare terenul respectiv, fapt ce este impiedicat de atitudinea unei parti a consilierilor municipali.
"Cei care se declara mari liberali si adepti ai proprietatii private pun bete-n roate acestei initiative. Sunt sigur ca prin cumpararea casutelor, zona va deveni mult mai atractiva si mai frumoasa. Sper ca in ultimul ceas cei care doresc sa ne incurce sa renunte la orgolii si sa vina in sprijinul acestui oras. Opozitia asta a lor ne pune in imposibilitatea de a vinde casutele", declara Edeleni.
Cu toate acestea, procesul de vanzare merge mai departe, in acest moment facandu-se evaluarea casutelor.
Urmeaza ca fiecare chirias sa racordeze casuta la noua retea de canalizare, contra unei sume de cinci milioane de lei si sa monteze ceasuri pentru apa. "Trebuie sa rezolvam problema contorizarii consumului de apa si racordurile la canalizare. Apoi vom trece la negocierea directa si vom vinde casutele. Dupa ce se obtine terenul vom pune o taxa, care va fi stabilita de AGA, urmand sa fie doua contracte, unul de vanzare si unul de concesionare sau inchiriere a terenului", spune directorul GCA.
Cele 310 casute vor avea preturi, la o prima evaluare a directorului GCA, intre 70 si 110 mi-lioane de lei.
Banii obtinuti vor fi folositi pentru construirea a doua pasarele pietonale peste Mures.
"Banii nu se vor pierde si vom face doua pasarele, din care una sper sa fie gata pana la vara. Asa ca va trebui sa trecem rapid la vanzare si sa obtinem banii cat mai repede. De aceea, vom apela la o banca, iar cei care nu au bani sa cumpere, vor putea lua credit prin acea banca", sustine Edeleni.
Vanzarea casutelor se va face, cel mai probabil in lunile ianuarie sau februarie.
Totul depinde de cum vor intelege consilierii municipali sa sprijine dezvoltarea strandului.

Cosmin Mihuta - Adevarul

  • Sofer criminal la 15 ani

Asa arata masina in urma accidentului de pe strada KogalniceanuUn baiat in varsta de 15 ani a provocat un tragic accident rutier in Arad.
Noaptea trecuta, Viorel Rista a "imprumutat" autoturismul cu numarul 775-BRB-95, un BMW, proprietatea unui cetatean roman domiciliat in Franta.
Tanarul si-a convins trei prieteni sa urce cu el in masina si a pornit la plimbare pe strazile Aradului.
Pe strada Kogalniceanu, din cauza nepriceperii in conducere si a carosabilului denivelat, pavat cu piatra cubica, Viorel Rista a pierdut controlul asupra volanului.
Masina sa a lovit cu putere un stilp al retelei electrice, aflat in marginea drumului. In urma impactului violent, Cristian P., de 16 ani, care se afla ca pasager pe scaunul din dreapta-fata, a zburat efectiv prin geamul lateral al masinii si a decedat.
Ceilalti ocupanti ai autoturismului, care stateau pe bancheta din spate, au fost grav accidentati.
Politia aradeana a inceput cercetarile in acest caz in care tanarul sofer risca sa fie condamnat pentru conducere fara permis, ucidere din culpa si vatamare corporala grava.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Italienii vor sa privatizeze spitalele din Lipova si Ineu

Noul spital din Ineu uitat de minister si descoperit de italieniCladirea ineuana ar avea nevoie de inca 150 de miliarde de lei
Reprezentantii unui holding italian au fost prezenti ieri la Arad si si-au manifestat interesul pentru privatizarea spitalului din Lipova.
Potrivit directorului Directiei de Sanatate Publica, Dorin Lazar, italienii s-au aratat interesati si de o posibila privatizare a cladirii spitalicesti aflate in constructie la Ineu.
Ministerul Sanatatii si-a pierdut interesul pentru spitalul aflat in constructie, fapt care poate fi remarcat in proiectul de buget de pe anul 2004, unde nici un obiectiv aradean nu este propus pentru finantare din bani bugetari.
Dorin Lazar sustine ca imobilul ar putea primi pe mai departe bani de la minister pentru conservare, asa cum s-a primit in acest an (4,5 miliarde din cele 5 trecute n buget).
"Fostul ministru al Sanatatii vorbea de o reevaluare a tuturor obiectivelor aflate in constructie, pentru a determina pana in iarna care imobile vor intra pe lista finantarilor si care vor ramane pe seama autoritatilor locale. Este clar ca noi nu aveam nici o sansa cu imobilul destinat spitalului din Ineu".
Motivul acestui refuz este unul simplu: spitalul mai avea nevoie pentru constructie de inca 80 de miliarde de lei, iar pentru dotare de alte 60 de miliarde, bani care erau greu de identificat de minister.
Constructia nu se justifica nici daca este raportata la numarul de cadre medicale care sunt angajate la spital, doar 65.
Imobilul in cauza a intrat anterior in atentia unor francezi cu care s-au purtat mai multe negocieri, moment la care se vorbea de o impartire a spitalului in doua: o parte destinata asistentei medicale, iar cealalta destinata locuintelor pentru doctori sau chiar locuintelor care sa fie scoase la vanzare de autoritatea locala.
Negocierile au ramas strict la nivel de intentie.
Italienii care au fost prezenti ieri si-au manifestat interesul pentru crearea unei baze de spital cu posibilitati sanitare mai inalte, dar vor dori sa studieze pentru inceput oferta medicala din zona.
In prezent, in cladire s-au investit 21 de miliarde si a fost evaluata ca fiind tot in faza incipienta de constructie.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Casoaia, o zona atractiva pentru investitori

In zona Casoaia se vor amenaja mai multe obiective - Virtual Arad News (c)2003O mare parte din terenul de la Casoaia, aflat in domeniul privat al Primariei Tarnova a fost concesionat, edilii reusind sa obtina in urma acestei tranzactii suma de 465 milioane de lei.
Pana nu de mult in acea zona exista doar tabara de copii.
In ultima perioada insa, aici se investeste din ce in ce mai mult. S-a primit autorizatia de constructie a unui motel (care va fi realizat in colaborare cu o fundatie germana).
De asemenea, locul va fi infrumusetat si prin constructia unei cabane de vanatoare si a unui pension pentru copii cu 45 locuri, care va fi inaugurat in luna august a anului viitor.
"Ceea ce a lipsit acestei zone pana acum trei saptamani a fost apa. Acum insa, se lucreaza intens pentru finalizarea lucrarilor la pescarie. Au fost terminate sapaturile, urmeaza sa se mai realizeze amenajarile. Prin aceste concesionari avem surse de noi venituri, care completeaza bugetul nostru. Avem noroc ca lucrarile la asfaltarea drumului se apropie de Araneag, iar de aici mai sunt trei kilometri pana la Casoaia", a declarat Florin Farcasiu, primarul comunei Tarnova.

Anca Sumalan - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]