Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 30 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Demonstratia contra Monumentului Libertatii, un esec

Protestul PUR a adunat putini participantiCei cativa manifestanti au blamat lipsa de unitate si… soarele arzator
"Va fi un altfel de miting, un miting al tacerii, fara lozinci, fara scandari", spunea deputatul Nicu Cojocaru cu cateva zile inainte de demonstratia PUR contra amplasarii monumentului Libertatii. Cum de la vorbe la fapte este cale lunga, ieri doar aproximativ cincizeci de persoane au participat, incepand cu ora 13 la mitingul de protest.
Inceputul a fost timid
Mai putin de douazeci de oameni se aflau pe platoul din fata Palatului administrativ, asteptand, curiosi sa se intample ceva. Trei sau patru membri PUR, intr-o parte mai laterala, alaturi de Lucian Stana, fostul vicepresedinte, desfaceau o pancarta, cu insemnele partidului, pregatindu-se sa o expuna celor care nu cunosteau paternitatea acestei manifestari. "Cam putina lume, intr-adevar", ne-a confirmat, cu jumatate de gura, Lucian Stana.  "Dar mai sunt la sediu, trebuie sa vina, o sa vedem ce se va intampla", a completat, pentru a mari optimismul celor care il inconjurau, vizibil dezamagiti.
Timpul este de vina
La vreo zece minute de la ora stabilita, o coloana de aproximativ douazeci de persoane, in frunte cu deputatul Nicu Cojocaru, a ajuns in fata Primariei agitand inca o pancarta. Sapte sau poate opt tineri, purtand sepcute cu insignele PUR ramase din campania electorala, au inceput sa distribuie manifeste celor care treceau prin preajma. Alaturi de ei, dintre numele consacrate, Sabin Baniciu, Viorel Popina, Sorin Neamtu, Dan Ivan. Numarul curiosilor s-a dublat, iar comentariile pe marginea evenimentului nu s-au lasat asteptate.
In aceasta atmosfera, presedintele Lia Ardelean intarzia sa-si faca aparitia. "Ce mai miting, fara presedinte" a comentat cineva, si parca auzindu-i vorbele, liderul umanist a si aparut. "E loc de mai bine, dar ce se intampla ne arata ca cetatenii Aradului nu dau dovada de prea mare unitate", a raspuns aceasta intrebarii noastre despre modul in care se desfasura mitingul. "Nu Deputatul PUR - Nicu Cojocaru nu e multumit de prezenta participantilor la miting este un esec, este un inceput. Timpul a fost scurt pentru mobilizarea oamenilor, iar pentru cei din judet este perioada campaniei", si-a continuat motivatia semiesecului care se preconiza a fi actiunea contra amplasarii monumentului Libertatii.
Primarul a absentat
Reprezentantii mass-media au inceput sa-si faca datoria, imprastiindu-se printre demonstranti, iar la un moment dat, numarul lor era parca mai mare decat al participantilor la miting.
Prefectul Dan Ungureanu a coborat printre ei, salutandu-i si dand mana cu toti cei pe care-i cunostea. A urmat momentul pozelor si declaratiilor de presa, pentru ca, de fapt, acesta era punctul cheie, in care fiecare sa se vada si sa se auda mai bine. Toata lumea a luat pozitie de fotograf, pancartele au fost scoase la vedere, la fel si sepcutele, iar primele randuri au fost ocupate cu mare graba de "vedete".
"Ma asteptam ca romanii sa fie mai multi, dar nici ora nu este potrivita. Oricum, si tacerea spune multe despre noi", a recunoscut Nicu Cojocaru. Lipsa primarului Dorel Popa de la manifestatie a fost interpretata de Lia Ardelean: "Isi poate sustine pozitia, nici o problema, dar normal era sa particip.
*** Treizeci si cinci de minute, in soarele toropitor, a fost maximul la care au rezistat demonstrantii contra Monumentului Libertatii. Desi actiunea avea permis de desfasurare pentru doua ore, mitingul s-a continuat cu un mars prin centrul orasului, potrivit organizatorilor fiind impartite peste 2000 de fluturasi-chestionare.
Nicu Ieran a fost si el prezent, punctand cu vocalize anti-primar mitingul declarat ca manifestare a tacerii.

Mihaela Iancu - Observator

  • Agentia Taberelor Arad are o oferta diversa pentru vacanta de vara

Directorul ATTTS - Spiridon Stanciu prezinta oferta taberelor scolareIn taberele din judet vor veni copii din Ungaria, Franta si Austria
Ca in fiecare an, Agentia Teritoriala a Taberelor Scolare si Turismului Scolar (ATTTS) Arad are o oferta foarte bogata, care vine in intampinarea elevilor, studentilor si cadrelor didactice, dar nu numai. "Oferta noastra pentru acest an este diversificata. Putem oferi elevilor tabere la munte, la mare, dar si in strainatate" spune Spiridon Stanciu directorul ATTTS. 
In judetul Arad sunt disponibile patru tabere: Moneasa, Dezna, Savarsin si Casoaia
Tabara de la Moneasa va functiona la capacitate maxima (80 de locuri), aici urmand sa fie 8 serii de copii din judetele Prahova, Botosani, Valcea, Dambovita, dar si din Ungaria, Franta si Austria.
Tabara din Dezna are o capacitate de 115 locuri, cu posibilitati de cazare in casute si in pavilionul central.
La Savarsin, pe perioada verii, vor fi cazati copii din Centrele de plasament, atat din Arad, cat si din judetele limitrofe.
Tabara Casoaia are o capacitate de 115 locuri. Cazarea se face in casute si bungalow- uri.
Toate unitatile sunt gata pentru a primi elevii, acum pregatirile fiind pe ultima suta de metri. Referitor la preturi, la Moneasa costul este de 250.000 lei/persoana/zi, la Dezna -250.000 lei/persoana/zi, la Savarsin-220.000 lei /persoana/zi. La Casoaia pretul este de 80.000 lei/persoana/zi, pentru ca aici nu se poate oferi decat cazare. Tot pentru Casoaia, exista o oferta de inchiriere pe perioada verii: o casuti cu 3 locuri poate fi inchiriata cu 4 milioane lei, iar un bungalow de 12 locuri se poate inchiria cu 12 milioane 
"Elevii aradeni pot opta pentru foarte multe tabere din tara, cum ar fi cele de la Arieseni, Sangeorz, Herculane, Amara, Sovata, Ocna Sibiului, Caciulata, Busteni, Sinaia, Bucsoaia, Cozla, Busteni etc., preturile pentru aceste tabere fiind cuprinse intre 215.000-250.000 lei/persoana/zi.
Pentru taberele de la mare, avem o noua oferta venita din partea taberelor private de pe litoral. Acestea intrunesc toate conditiile impuse si au primit avizul din partea Agentiei Nationale a Taberelor Scolare, fiind pregatite pentru sezonul 15 iunie - 10 septembrie sa-si primeasca vizitatorii.
In taberele de pe litoral preturile sunt cuprinse intre 250.000-450.000 lei/persoana/zi.
In statiunea Eforie Nord, la complexul Marea Neagra, pretul este de 300.000 lei/persoana/zi, la Costinesti, in taberele Melba, Meduza si Briza Marii costul este cuprins intre 260.000-350.000 lei/persoana/zi, iar la complexul Alex, pretul este mai mare (300-450.000 lei/persoana/zi), insa conditiile sunt exceptionale (camere cu baie si televizor). De asemenea, oferta noastra cuprinde si statiunea Navodari, preturile fiind intre 295.000-335.000 lei/persoana/zi.
Mai avem si tabere care se vor organiza in strainatate (Spania, Grecia si Italia), insa pretul este mai mare si nu reusim sa formam grupuri, ne-a mai declarat directorul ATTTS Arad.
Un lucru care nu este de neglijat este pretul transportului, care este redus la jumatate pentru calatoria grupurilor de elevi, conform HG 309/96, reducere ce se face pe baza tabelului nominal emis sau vizat de ATTTS Arad.
In acest an vor pleca la mare aproximativ 1500 de elevi aradeni, iar la munte peste 500.
Pentru a se evita cazurile in care din diverse motive se organizeaza tabere scolare fara avizul ATTTS (cazuri in care de cele mai multe ori au existat probleme), directorul ATTTS Arad, Spiridon Stanciu a mai precizat ca "activitatile de publicitate pentru turismul scolar desfasurate in incinta unitatilor de invatamant preuniversitar si organizarea de tabere de catre agenti economici, asociatii, fundatii, alte persoane juridice si fizice nu se pot efectua decat cu avizul Agentiei Nationale a Taberelor si Turismului Scolar".

Maria Mot - Agenda zilei

  • In doua saptamani, animalele domestice au omorat trei aradeni

Din cauza caldurii excesive comportamentul animalelor domestice a devenit agresivIn decurs de doua saptamani, trei aradeni si-au pierdut viata, iar un al patrulea a ajuns in stare grava la spital, dupa ce au fost atacati de animalele din propria gospodarie. Ucigasii sunt un taur, un armasar si o vaca. Ultimul dintre cei care au cazut victima dobitoacelor este un barbat din cartierul Bujac al municipiului Arad, a decedat dupa ce a fost atacat de o vaca de la ferma fiului sau.
Petre Sabau avea 90 de ani. A vrut sa dea de baut cainelui, cand a fost atacat de vita. Acelasi animal si-a atacat si stapanul, cand acesta a incercat sa isi ajute tatal.
Victima a fost internata la terapie intensiva, dar, dupa doua ore, a decedat. Dr. Adrian Moisa, care s-a ocupat de caz, este de parere ca atitudinea agresiva din aceasta perioada a animalelor se datoreaza caldurii excesive.
El ii sfatuieste pe proprietari sa isi duca animalele in umbrare sau in locuri ferite de caldura. Cornel Covaciu, din Tipari, a fost si el atacat in propria-i gospodarie.
Si-a dus iapa la armasar, unde femela a inceput sa se zbata, lovindu-si stapanul in stomac cu copitele. Barbatul a suferit mai multe leziuni interne, dar starea sa este stabila. "Nu am lovit calul. Nu stiu ce l-o fi apucat, de m-a izbit din senin; m-am apropiat prea tare de iapa, poate asta sa fi fost cauza. Am mai fost si altadata atacat de animale din gospodarie, dar este pentru prima oara cand ajung din cauza asta la spital", a declarat barbatul..

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Din cauza unei furtuni: Sapte localitati aradene au ramas fara energie

Directorul Electrica Arad - Eugen Crisan anunta remedierea stricaciunilor provocate de furtunaSapte localitati aradene au ramas fara energie electrica, in noaptea de miercuri spre joi, din cauza unei furtuni violente care s-a produs in Valea Muresului.
Potrivit conducerii Electrica Arad, furtuna a provocat mai multe pagube prin distrugerea unor izolatori de la stalpii de inalta tensiune, iar alimentarea cu energie a fost reluata doar in cursul zilei de joi.
"In zona a avut loc o furtuna de o violenta deosebita, mai multe localitati fiind afectate din cauza unei caderi de tensiune.
O parte dintre probleme s-au rezolvat in cursul noptii, dar sapte localitati au fost fara curent pana astazi (joi - n.r.)"
, a declarat Eugen Crisan, directorul Electrica Arad.
Furtuna a distrus si acoperisurile mai multor case din zona localitatilor Savarsin si Barzava, pagubele fiind estimate la cateva zeci de milioane de lei.

Adevarul

  • Tinerii poloisti aradeni, pe val

Tinerii poloisti de la Astra au castigat toate partidele la "Cupa Zenta 2003"Poloistii juniori de la clubul aradean Astra au castigat un turneu organizat in Serbia, la Zenta. Echipa de juniori I a clubului aradean a participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la turneul organizat la Zenta, unde a evoluat in compania formatiei gazda si a tinerilor poloisti de la Subotica.
S-au jucat patru meciuri, aradenii castigand toate partidele si trofeul pus in joc, "Cupa Zenta 2003". Dupa cum ne-a declarat antrenorul formatiei, Cristian Cosma, sportivii aradeni se pregatesc pentru turneul final al campionatului national de polo pentru juniori, care va avea loc in Bucuresti, in perioada 12-15 iunie. Aradenii pornesc de pe pozitia a patra, la egalitate de puncte, 17, cu Dinamo Bucuresti, primele doua locuri fiind ocupate de Steaua si Triumf, ambele cu cite 19 puncte. Echipa de juniori nascuti in anii 1990 si 1991 a clubului Astra a incheiat saptamana trecuta parcursul in Cupa de Provincie, parte a campionatului national din Ungaria, care a cuprins cinci turnee, la Szeged, Szentes, Kecskemet, Arad si Eger. Jucand in prima grupa valorica, micii poloisti aradeni au ocupat un onorant loc cinci.
In Romania, anul acesta nu exista campionat la aceasta categorie de varsta, astfel ca sportivii aradeni, vicecampioni nationali anul trecut, au avut ocazia sa se pregateasca pentru campionatul de anul viitor jucind cu valorosii sportivi din Ungaria, una din marile puteri ale polo-ului mondial.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]