LinkExchange Member Free Home Pages at GeoCities

title

Fa un click pe mine pentru a citi stirea pe larg! PE SCURT:  


15 august1998

Asa cum va anuntam acum cateva zile, la Spitalul matern Arad a fost internata in luna a opta de sarcina, Angela Cozneac, in varsta de 29 de ani, din Felnac. Medicii au descoperit ca femeia urma sa nasca tripleti, asa ca au hotarat sa o pregateasca pentru operatia cezariana, se pare solutia cea mai sigura pentru a nu periclita viata mamei si a copiilor. Dupa doua zile de la internare, ieri la 11 si 20 de minute, medicii Eugen Crisan, Cristian Fogas si Sorin Stanciu au hotarat efectuarea operatiei cezariene. Primul venit pe lume a fost un baiat de 2500 grame, dupa care au urmat doua fetite, una cantarind 1900 grame iar cealalta 1600 grame. Atat starea tripletilor cat si a mamei este una foarte buna, ei fiind in afara oricarui pericol. Intrucat azi este marea sarbatoare a Sfintei Maria cei trei copii au fost botezati cu numele de Marian, Mariana si Ana Maria.

Doua puncte de trecere a frontierei vor fi deschise temporar la solicitarea cetatenilor romani si maghiari din localitatile aflate pe granita, din judetele Arad si Bekes din Ungaria, a declarat corespondentului MEDIAFAX prefectul judetului Arad, Gheorghe Neamtiu. Prefectul Aradului, Gheorghe Neamtiu, a initiat un proiect de hotarare de guvern cu scopul deschiderii punctelor de frontiera, Graniceri-Elek si Variasul Mic-Dombegyhaza. Punctul de trecere Graniceri-Elek va fi deschis in 15 august, cu ocazia sarbatorii religioase a Sfintei Maria, iar celalalt, Variasul Mic-Dombegyhaza, va fi deschis pe data de 20 august, cu ocazia sarbatorii religioase "Hramul bisericii catolice". Acest proiect a fost solicitat prefectului Gheorghe Neamtiu de catre primariile comunelor Graniceri si Iratos din judetul Arad, in conformitate cu declaratia referitoare la colaborarea reciproca a localitatilor de frontiera din judetele Arad si Bekes din Ungaria, semnata in septembrie 1996. Prefectul judetului Arad a adaugat ca a initiat toate demersurile necesare pentru ca aceste puncte de frontiera sa fie deschise la timp, in virtutea Legii privind deschiderea de noi puncte de control sau inchiderea temporara ori definitiva a celor existente.

Dupa cum se stie, 363 de salariati, anchetati de administratia SNCFR pentru incalcarea regulamentelor de serviciu pe durata grevei de avertisment din 24 iulie, au fost retrogradati. Printre cei anchetati se afla si 249 de mecanici de locomotiva si 97 ajutoare de mecanici, restul fiind personal la intretinere si linii. Ancheta a fost demarata pe 27 iulie, la solicitarea ministrului Traian Basescu. Termenul pentru finalizarea acestei anchete este 15 august. Prin retrogradare, salariatii pierd pana la zece clase de salarizare, ceea ce reprezinta, in unele cazuri aproape jumatate din salariul initial. Regionala CFR Timisoara are cei mai multi ceferisti anchetati administrativ, 104 persoane, urmata de Regionalele CFR din Brasov, Cluj, Iasi si Craiova. Intr-o convorbire telefonica avuta cu Alexandru Vaica, liderul Sindicatului liber si independent al mecanicilor de locomotiva din Depoul Arad, am aflat aflat : "Din cei 104 anchetati, 16 sunt de la Arad. Momentan suntem intr-o sedinta, cei din comitetul sindical, impreuna cu juristii nostri, pentru a vedea si hotari ceea ce este de facut si pentru luarea catorva decizii referitoare la contestatii" ne-a mai spus Alexandru Vaica.

In fiecare zi la Centrul de recoltare si conservare a sangelui se prezinta zeci de aradeni pentru donatii de sange. Donarile se fac in fiecare zi, iar cel care doneaza sange are urmatoarele avantaje: doua zile libere, platite, si un bon valoric de alimente in valoare de 88.000 lei. Alimente pot fi ridicate de la doua unitati alimentare din zona. Din cate ne informa d-na dr. Ana Achim, din cadrul Centrului de recoltare si conservare a sangelui, am retinut ca: "... avem mai multi donatori decat luam. Ne orientam in functie de ce grupa de sange ne trebuie. Zilnic luam circa 30 de donatori." Asadar, momentan la Arad, nu sunt probleme cu donatiile de sange.

Recent, la Pecica, a avut loc sedinta consiliului local de coordonare al PD. Din partea organizatiei judetene a participat dl. Gheorghe Falca, presedinte al organizatiei de tineret si Mariana Faur, secretar general. Ultimul punct de pe ordinea de zi a fost alegerea Biroului Permanent local. Presedinte a fost ales Cionca Iustin. Dl. Gheorghe Falca ne-a declarat dupa incheierea alegerilor : "Este imbucurator ca au fost alesi tineri. Este practic cea mai tanara organizatie MARE a PD-ului din judet. De asemenea este de remarcat faptul ca din Biroul Permanent fac parte germani, sarbi, maghiari, romani si romi. Este inca o dovada ca PD-ul nu tine cont de limba vorbita sau culoarea pielii, primand valoarea."


14 august 1998

In organizarea Primariei comunei Moneasa, Caminului cultural Moneasa, Inspectoratului Judetean pentru Cultura si Centrului de conservare si valorificare a creatiei si traditiei populare a judetului Arad, va avea loc, la sfarsitul saptamanii in statiunea balneo-climaterica Moneasa, festivalul international de folclor "Cultura fara frontiere" Programul cuprinde: sambata, 15 august, ora 16, - Parada portului si cantecului popular din Tara Zarandului, duminica, 16 august, ora 10, Festivalul international de folclor "Cultura fara frontiere", cu participarea unor formatii artistice din Ungaria, Iugoslavia si Republica Moldova. Spectacolele vor avea loc la teatrul de vara din parcul statiunii Moneasa. Sub acelas generic, "Cultura fara frontiere", duminica, 16 august, la ora 17 , la Caminul cultural Buteni va avea loc spectacolul de gala al formatiilor infratite Megyely Haza (Ungaria), Jupleanca (Iugoslavia) si "Rapsodia Muresana" Arad.

Inspectoratul Scolar al Judetului Arad, luand la cunostinta comunicatul transmis de catre Consiliul Judetean Arad, cu privire la neplata facturilor catre ARTERM si RACCA , face urmatoarele precizari prin vocea inspectorului general, prof. Maria Pascalau : "Obligatia de plata a acestor facturi revine Consiliilor locale, in cazul nostru Primariei municipiului Arad si nu Inspectoratului Scolar al judetului Arad, asa cum se subliniaza la punctul 2 al susnumitului comunicat. facem aceste precizari in baza art.167, alin. 2 din Legea invatamantului nr. 841995 in care se mentioneaza:  "finantarea cheltuielilor de intretinere si reparare a bazei didactico-materiale a unitatilor din invatamantul preuniversitar este asigurata de catre consiliile judetene si locale, din fondurile alocate special de la bugetul de stat, din bugetele locale, precum si din resurse proprii...". Ne exprimam regretul ca Inspectoratul Scolar al Judetului Arad este facut raspunzator de neplata acestor facturi, in conditiile in care nu intra in atributiile sale asemenea plati".

Dupa un popas la Siria, astazi va sosi la Arad o caravana formata din calareti, carute si doua autobuze, care si-a propus, urmand un traseu de 4000 Km. sa treaca prin cele mai importante puncte ale Revolutiei de la 1848. Ei vor sa marcheze astfel, 150 de ani de la acest act istoric. Din grup fac parte reprezentanti ai Iugoslaviei, Slovaciei, Ungariei si Romaniei. Caravana a plecat din Ungaria la 29 aprilie 1998, urmand sa revina pe 6 octombrie. Participantii dorm in corturi si carute si-si gatesc mancarea sub cerul liber. Opt dintre membrii initiali au renuntat pe parcurs, datorita conditiilor prea dure.

Kirchweih, sarbatoare a etnicilor germaniO veche traditie a germanilor se perpetueaza din timpuri stravechi la Pancota, unde mai traiesc in prezent aproximativ 200 de etnici germani. In fecare an, in 15 august, de Sfanta Marie, se sarbatoreste sfintirea Bisericii catolice din Pancota prin organizarea unei grandioase serbari numita "Kirchweih". Chiar daca marea majoritate a germanilor din Pancota s-au stabilit in Germania, cativa etnici germani, sufletisti, organizeaza an de an traditionala serbare. Anul acesta organizatorii au reusit sa convoace pentru Kirchweih nu mai putin de 19 perechi de tineri, din Pancota, dar si din Germania, care vor imbraca frumosul port german, in culorile alb-negru. Perechile vor constitui nucleul in jurul caruia se va desfasura intregul programal serbarii etnicilor germani. Festivitatile vor incepe sambata dupa-amiaza, la ora 17,00.

In plin exercitiu al puterii, taranistii aradeni s-au trezit cu telefonul taiat. Cauza? Evident, neplata facturii... Veteranii partdului ne-au declarat " ca o asa rusine nu s-a mai pomenit de la Aurel Leucutia (fost senator si presedinte PNT Arad in perioada interbelica) pana in prezent. Chiar si pe vremea cand eram in opozitie si cu 50 de lei cotizatia lunara, reuseam sa ne platim facturile."


13 august 1998

Produse ale firmei Lucas RistsDespre eficienta sau ineficienta Zonei Libere Curtici s-a discutat extrem de mult in ultima perioada. Iata, insa, ca in pofida acestor speculatii, firma engleza LUCAS RISTS WIRING SYSTEMS - unul din marii producatori de cabluri electrice si electronice pentru autoturisme - a decis sa investeasca in viitoarea ZONA LIBERA CURTICI, trimitand o oferta ferma in acest sens. In legatura cu aceasta investitie, Adrian Nitu, ne-a declarat urmatoarele : "Firma engleza este primul investitor de anvergura in noua Zona Libera Curtici, propunandu-si sa dea in folosinta aceasta fabrica pana in septembrie 1999. Iata un motiv suficient pentru ca Hotararea de Guvern privind infiintarea ZLC sa apara cat mai repede cu putinta, cel tarziu pana la sfarsitul lunii urmatoare".

In cursul zilei de ieri, la spitalul de Obstetrica si ginecologe "Dr. Salvator Vuia" din Arad a fost internata Angela Cozneac, aflata in luna a opta de sarcina. Desi ar mai avea o luna pana la nastere, viitoarea mama a fost retinuta in spital, deoarece medicii au depistat ca aceasta va aduce pe lume tripleti. Nu s-a putut vedea exact sexul copiilor, dar se pare ca cel putin unul dintre ei va fi fetita. Angela Cozeac este din Semlac, are 29 de ani si este la a doua sarcina, ea mai avand o fetita de 6 ani. Intrucat sarcina este cu probleme si pentru a nu se pune in pericol viata mamei si a celor trei copii se pare ca medicii ginecologi vor recurge la efectuarea unei cezariene. Tripletii care vor veni pe lume in aceste zile vor fi cel de-al cincilea "trio" identic (sau nu) din judetul nostru si al 47-lea din tara.

Numirea in functia de presedinte al Bancorex Romania a domnului Vlad Soare a atras dupa sine o noua gandire asupra operatiunilor, produselor si viitorului bancii, ceea ce s-a materializat in redimensionarea intregului personal. Pentru a degreva unele compartimente supradimensionate si a compensa altele mai "lejere", dupa cum ne declara domnul Ovidiu Popa, director la Bancorex Arad, "procesul de restructurare va cuprinde intreg sistemul Bancorex, iar 23% din totalul personalului va fi probabil disponibilizat". Pentru sucursala aradeana nu se cunoaste exact numarul personalului ce va fi pus pe liber, dar se stie cu siguranta ca procesul de restructurare se va incheia in cursul acestei luni. Tot directorul Bancorex Arad este de parere ca "banca va functiona in bune conditiuni si in aceasta situatie".

In ultimele zile, Aradul a fost iar cap de afis al evenimentelor, prin blocarea vamilor de catre agricultori. Ca un partid care se respecta, PNL, prin Comitetul de Conducere Judetean a luat atitudine fata de aceasta situatie. Va prezentam mai jos fragmente din comunicatul remis la redactie: "Comitetul Judetean de Conducere a PNL filiala Arad, intrunit astazi, 10 august 1998, revine la apelul adresat Ministerului Agriculturii in 27 iulie 1998, privind gravele probleme cu care se confrunta agricultura judetului Arad (...) Motivul nemultumirilor il constituie importul de produse agroalimentare din Ungaria, in timp ce produsele producatorilor particulari nu sunt subventionate, pretul fixat neacoperind cheltuielile de productie. Comiteul Judetean de Conducere al PNL Arad, revine deci solicitand Guvernului Romaniei, Ministerului de Finante, Ministerului Agriculturii, implicarea in gasirea de fonduri pentru corelarea pretului la cereale cu cheltuielile de productie si cu interesele producatorilor particulari." (VA: vezi si [1], [2] [3], [4])

Incepand cu data de 10 august 1998, sucursala PECO Arad adeshis o noua statie de benzina si motorina in Piata Sarbeasca. Statia are programul de functionare permanent. Ea livreaza: benzina auto premium, motorina, uleiuri auto, produse complementare si accesorii auto.


12 august 1998

Locuitorii comunelor Varfurile, Gurahont, Bocsig, Rapsig si Dieci au un motiv imens de bucurie, dat fiind faptul ca Ministerul Finantelor a aprobat demararea lucrarilor pentru racordarea localitatilor mai sus mentionate la reteaua de apa potabila. Asa dupa cum ne-a informat dl senator Ioan Cretu, urmeaza ca in perioada imediat urmatoare sa se organizeze o licitatie, in vederea alegerii executantului lucrarii.

Potrivit Comisiei Nationale pentru Statistica, in primele 5 luni ale anului vanzarile de carburanti au scazut cu 24% fata de aceeasi perioada a lui 1997. Aceasta e situatia la nivel national; si la Arad lucrurile sunt identice. Marin Duta, directorul societatii PECO S.A. Arad, ne-a declarat: "Exista, intr-adevar, o tendinta de scadere a consumului de carburanti, ca urmare a micsorarii puterii de cumparare a populatiei. (In ultimul timp au crescut preturile la majoritatea produselor, serviciilor). Aceasta tendinta sa observa in special la motorina, la beneficiarii din agricultura, dar si la benzina."

Presedintele Consiliului Judetean Arad, Dan Ivan, a contactat telefonic, in cursul zilei de luni, Ministerul Industriei si Comertului, pentru a rezolva problema apei calde. Dupa cum se stie, ieri nu curgea inca apa calda la robinete. Problema este ca lucrarile de la retea au fost finalizate, dar din cauza datoriilor fata de RENEL, a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica a celor care ne distribuie apa. Datoria ARTERM-ului catre RENEL este de aproximativ 5,6 miliarde de lei, dar o mare parte din acesti bani trebuiesc platiti de Ministerul Educatiei Nationale si de Ministerul Sanatatii, consumatorii casnici nefiind deloc rau-platnici. Acest lucru a fost subliniat expres de Dan Ivan, in timpul convorbirii telefonice cu reprezentantul Ministerului Industriei si Comertului. A fost solicitata o dispozitie de la minister, prin care RENEL-ul sa asigure energia electrica ARTERM-ului, dat fiind faptul ca nu sunt implicati in aceasta chestiune consumatorii casnici. Raspunsul a fost favorabil, insa pana ieri nu s-a putut face nimic, deoarece nu a fost ales, inca, Consiliul de Administratie al RENEL. Exista, totusi, posibilitatea ca de azi inainte, apa calda sa curga din nou la robinetele aradenilor.


11 august 1998

Aseara in jurul orei 19,30, actiunile revendicative ale agricultorilor aradeni au luat sfarsit. Contactat telefonic, prefectul Gheorghe Neamtiu ne-a declarat ca, in urma negocierilor purtate cu liderii sindicatului AGROSTAR, acestia au fost de acord cu incetarea grevei si a actiunii de pichetare a vamilor aradene. Iata ce ne-a mai declarat prefectul: "Apreciez in mod deosebit luciditatea de acre au dat dovada protestatarii. Ma bucur ca s-a ajuns la un consens". (VA: vezi reactiile la actiunea Agrostar in cotidianul national Evenimentul Zilei)

Mult asteptatele credite subventionate pentru constructia, cumpararea si amenajarea de locuinte, cu o dobanda de 15% pe an, au sosit de la Bucuresti ieri, la amiaza, in orasul nostru. Desi marimea acestora nu este una multumitoare, fiind de numai 4,7 miliarde de lei - defalcate dupa cum urmeaza: 1,7 miliarde de lei pentru cumpararea de locuinte si 3 miliarde de lei pentru constructia acestora - totusi aproximativ 70 sau poate 80 de aradeni vor beneficia de aceste credite. Conditiile, actele necesare, garantiile precum si alte aspecte legate de modul de acordare, se pot afla de la CEC.

La sedinta care a avut loc ieri dimineata, la sediul Primariei, unde s-au intalnit directorii a mai multor societati comerciale si Regii, a fost supusa discutiei o problema destul de importanta pentru aspectul viitor al orasului nostru. Directorii de la RADM, Salubritate, Recons, Gospodaria comunala si T.O.P. (targuri, oboare, piete) au putrat un dialog deosebit de interesant cu privire la posibilitatile de amenajare a unei piete en-gros in orasul nostru, deoarece "pietele actuale" nu satisfac conditiile cerute de o piata occidentala. Purtatorul de cuvant al Primariei Arad, Gabriel Moldovan, ne-a declarat ca: "Inca nu s-au stabilit toate detaliile acestui plan si deci inca nu se stie unde va fi amplasata viitoarea piata. Cert este ca Aradul are nevoie de asa ceva".

Casa de Cultura a Sindicatelor AradChiar daca este o asociatie culturala nonprofit, acest lucru reiesind din titulatura sa, Casa de Cultura a Sindicatelor "este taxata ca un agent economic oarecare" dupa spusele lui Ioan Cristea, directorul Casei de Cultura. Pe langa multitudinea de actiuni pe care aceasta institutie o presteaza (cercuri si cursuri tehnico aplicative, cultural artistice si sportive), se mai are in vedere si o alta, legata de construirea unui cinematograf in incinta Casei. Referitor la acest aspect, Ioan Cristea ne-a declarat :"...incercam sa facem pe cat posibil de toate, pentru ca aceasta casa de cultura este a tuturor aradenilor. Tocmai de aceea ne-am gandit la o sala de cinematograf, mai ales ca avem dotarea necesara obtinerii acestui lucru". Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca, desi aceasta institutie nu este bugetara, ea colaboreaza foarte bine cu Inspectoratul pentru Cultura, Centrul de Creatie, Inspectoratul Scolar, Clubul Copiilor si Elevilor, Fundatia pentru Tineret, Liga Studentilor, s.a.m.d.

Urmare a situatiei create prin blocarea de catre agricultorii aradeni a vamilor dinspre Ungaria, prefectul aradului Gheorghe Neamtiu, a purtat in prima parte a zilei de ieri, o discutie telefonica cu ministrul agriculturii Dinu Gavrilescu. Astfel, Gheorghe Neamtiu, a fost in masura sa ne informeze ca H.G. 466 ce prevede majorarea taxelor vamale la importul de grau si faina a fost publicata in Monitorul Oficial de ieri si intra in vigoare la cinci zile de la publicarea ei. Mai corect spus pe 15 august 1998. Hotararea de Guvern, in cauza nu va fi urmata de norme metodologice, prevederile ei fiind aplicate intocmai. Odata cu rectificarea bugetului de stat pe acest an (peste 3 saptamani) va intra in vigoare si o Ordonanta de Guvern ce prevede o subventie de 200 de lei la kilogramul de grau preluat si prelucrat de unitatile de panificatie. O alta ordonanta de Guvern, ce este pusa deja in practica, da posibilitatea ca timp de 8 luni de zile, producatorii de grau sa-si depoziteze graul gratuit in bazele de receptie. Cheltuielile aferente depozitarii vor fi suportate de stat. Celelalte cheltuieli, adiacente, vor fi suportate de deponenti (VA: Dinu Gavrilescu in Jurnalul National despre protestul agricultorilor).


10 august 1998

Saptamana trecuta la Debretin, in Ungaria, un om de afaceri din Arad a avut o intrevedere cu reprezentantul unei firme luxemburghezo-maghiare pentru a pune bazele construirii unei fabrici de tigari la Buteni. Firma "RONA" Debrecen este specializata in furnizarea materiei prime, respectiv a tutunului pentru tigarete si reprezinta doar o mica parte din firma luxemburgheza "HEINTZ VAN LANDEWYCK" care detine principalul pachet de actiuni respectiv 74%. In urma discutiilor avute s-a stabilit calendarul derularii afacerii, amenajarea halelor si imobilelor existente la Buteni, instalarea liniei care urmeaza a fi adusa din Luxemburg, probele tehnologice, astfel ca de anul viitor noua fabrica de tigarete sa poata functiona ca firma romano-luxemburghezo-ungara "ROMLUX TABACO SRL" si sa produca doua trei sortimente de tigari fara filtru, urmand ca in faza urmatoare sa produca si trei-patru sortimente cu filtru. Au fost stabilite intelegeri privind statutul, cota de participare cu capital, urmand ca partile sa se puna de acord, la o noua intalnire care a si fost programata. Pana atunci s-a prevazut ca lucrarile de proiectare sa fie declansate.

Dupa ce in ultima luna Compania de Transport Public Arad (CTPA) a investit peste 500 de milioane de lei in repararea si chiar schimbarea catorva sute de metri de sine in centrul orasului, circulatia a fost reluata de ieri dimineata. Aceste reparatii se pare ca aduc insa pe langa o mai mare siguranta a circulatiei tramvaielor, si o noutate pe care cu greu ne-o putem imagina: "La fel ca in Occident tramvaiele vor circula dupa orare ce vor fi afisate in statii! " Exact asa ne-a declarat dl. Radu Torsin, directorul CTPA. Motivul care l-a determinat pe dansul sa afirme acest lucru este relativ simplu: investitiile de peste 3,2 miliarde de lei ce le-a facut CTPA anul acesta in infrastructura, il indreptatesc sa afirme ca vom avea o fluentizare a circulatiei tramvaielor. Noi gasim salutara ideea orarului, gandindu-ne ca pana acum nu odata gandeam ca "toate trec pe lumea asta / doar tramvaiul nu mai trece !" Oricum, vom urmari daca versurile cu pricina vor mai fi sau nu valabile.

La sfarsitul saptamanii, statiunea balneoclimaterica Moneasa a gazduit Congresul comunitatilor italiene din Romania, prilej cu care s-a deschis si primul secretariat EFASCE in orasul Sebis. "Primii emigranti italieni s-au stabilit in Romania, in zona Dobrogei, in a doua jumatate a sec. XIX-lea , unde au intemeiat cateva asezari care au rezistat peste timp in zilele noastre - spunea doamna Maria Maszelka, presedintele comunitatii italienilor din Sebis si a noului secretariat EFASCE din acest oras. Comunitatea cetatenilor italieni din orasul Sebis isi are originea in aceste asezari." La lucrarile Congresului EFASCE de la Moneasa au participat reprezentanti ai italienilor din Iasi, Galati, Braila, Sebes Alba, Constanta, Pitesti, Baia de Cris, Craiova, Sebis si a delegatiei din Italia in frunte cu Luigi Luchini si parintele Eugenio Caputti, oficialitati locale si judetene.

Datorita bugetului local, mai precis din cauza banilor putini, presedintele Consiliului Judetean Arad, Dan Ivan, le-a interzis tuturor subunitatilor aflate in subordionea institutiei in cauza sa mai cheltuie banii aiurea. Astfel, regiile aradene si societatile comerciale subordonate CJA nu mai au voie sa sponzorizeze nici o manifestare de orice fel ar fi ea, pana anul viitor , cand bugetul nu va mai fi o problema atat de mare. De altfel, conform acestei hotarari, anul acesta subunitatile vizate nu vor mai beneficia nici de fonduri de premiere a angajatilor, astfel incat angajatii vor ramane fara prime pana anul viitor.

De dimineata si pana noaptea tarziu, ieri s-a desfasurat, la Beliu, cea mai cunoscuta sarbatoare campeneasca de sezon a aradenilor: Praznicul de pita noua. Zeci de mii de aradeni s-au inghesuit sa fie in fata, in padurea Beliului, la stramoseasca sarbatoare. Taranii si curiosii au sosit la Beliu de la zeci sau chiar sute de kilometri departare. Tineri, varstnici sau copii au petrecut un week-end placut, in compania unor formatii de dansuri si muzica populara din zona. Indemnati de renumele sarbatorii, grupuri de francezi, italieni sau americani au tinut mortis sa fie prezenti la eveniment. Unul dintre invitati a fost si fiul satului, prof. Paul Zarnea, actualmente cetatean american, cel care a fost declarat "Profesorul Anului" la Universitatea San Antonio din California.


Arhiva

Ati pierdut o stire importanta? Nici o problema! Consultati arhiva stirilor "Virtual Arad".


typewr.gif (252 bytes) Stiri compilate si redactate de Gheorge Puterity.
html0a.gif (339 bytes) Adaptare pentru Web de Draghi Puterity.

return Inapoi la pagina principala.

Stirile Virtual Arad au avut in total counter vizitatori.