Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 12 septembrie 2003

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • La un singur control: Peste doua sute de "turisti" - intorsi din drum

Patru autocare au fost reintoarse de la Vama TurnuPolitia de Frontiera a continuat actiunile de depistare a firmelor de transport international de persoane si a persoanelor care practica turismul mascat.
Pe fondul acestor actiuni, o echipa operativa formata din ofiteri ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera si ai Inspectoratului Judetean Arad au desfasurat un astfel de control la Vama Turnu.
Asupra unui numar de patru autocare ce efectuau transport de persoane cu destinatia Spania, pentru o firma din Bistrita Nasaud, s-au constatat mai multe nereguli. 
Unui numar de 118 persoane le-a fost completate bilete pentru care nu platisera. 
Ei urmau sa achite contravaloarea abia dupa prezentarea la vama a banilor necesari la iesirea din tara. 
De asemenea, nici unul dintre cei 102 pasageri care calatoreau in doua autocare inmatriculate in Spania, nu poseda documente turistice sau fiscale, desi au declarat ca au platit pentru ele 160 de Euro.
"Administratorul firmei a recunoscut ca nu a eliberat documentele fiscale pe motiv ca pasagerii nu aveau decat suma necesara iesirii din tara, urmand ca abia dupa trecerea frontierei sa achite contravaloare din banii prezentati la control. Dupa mai multe runde de discutii, administratorul a mai declarat ca a imprumutat sase pasageri cu sume cuprinse intre 100 si 400 de Euro, pentru a le prezenta politistilor de frontiera. Firma a fost sanctionata contraventional, iar cei 220 de pasageri au fost intorsi acasa", ne-a declarat inspectorul de politie, Robert Iudt.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Doua targuri concentreaza agentii economici la Expo

Presedintele Bacanu a deschis o noua editie a Targului Agromalim si Smart PackAgromalim si Smart Pack au pus la dispozitia aradenilor tehnologie de varf
Expo Arad International gazduieste, incepand de ieri, peste 100 de firme, expozante in cadrul a doua targuri, Agromalim si Smart Pack. 
Deschiderea oficiala a manifestarii a fost precedata de semnarea unui acord intre Camera de Comert Arad si Camera Agrara din Csongrad, delegatia maghiara fiind formata din reprezentanti ai mai multor institutii din cateva orase din Ungaria. La inaugurarea oficiala au fost invitate o serie de personalitati, atat locale cat si a  unor institutii din Ungaria, Austria si Serbia
Targul de ambalaje si papetarie
Organizat pentru a cincea oara, Smart Pack are un impact din ce in ce mai mare asupra producatorilor si comerciantilor de ambalaje, papetarie si sisteme de etichetare din Arad si din tara. Cele 27 de firme expun ambalaje din metal si sticla, papetarie, rechizite, consumabile, birotica, masini de ambalat. 
Targul de agricultura
Facand parte din categoria targurilor consacrate, Agromalim a adus la Arad un numar de 80 de firme din domeniul agriculturii si industriei alimentare. Programul conex la Agromalim cuprinde astazi de la ora 10 seminarul "Consultanta agricola in sprijinul producatorilor agricoli" cu participarea directorului Intre CCIA si Camera Agrara din Csongrad a fost semnat un acord de colaborare Agentiei Nationale de Consultanta Agricola Greta Popa si a directorului CJCA Adam Alda, la ora 15 va avea loc bonitarea animalelor expuse, iar doua ore mai tarziu o demonstratie hipica, traseu cu obstacole, oferita de Depozitul de armasari Arad.
Din pacate, organizarea excelenta din prima zi a fost umbrita de ploaia care a cazut fara intrerupere, iar exponatele din afara halei nu au putut fi studiate in cele mai bune conditii.
Transportul vizitatorilor se face gratuit de la Podgoria, biletul de intrare costa 10.000 de lei.
Ziua Zootehniei
Sambata 13 septembrie este Ziua Zootehniei la Agromalim Isi vor da intalnire reprezentanti ai asociatiilor crescatorilor de taurine, ovine , porcine, porumbei si pasari de curte. 
La ora 12 se va da startul unei noi demonstratii hipice, iar in sala de conferinte vor avea loc dezbateri legate de posibilitatile de cooperare transfronta-liera intre agricultorii din Romania si Ungaria. Emotiile proprietarilor de taurine expuse vor lua sfarsit, la ora 15, odata cu premierea celor mai reusite exemplare de taurine.
Expozantii
Azoma SA, unicul producator de micro FNC-uri si utilaje pentru mecanizarea zootehniei. Producatorul aradean expune la Agromalim o gama larga de produse: instalatii pentru preparat furaje concentrate de uz gospodaresc si de mare capacitate, instalatii pentru distribuirea hranei si Si actorul Iurie Darie s-a numarat printre participantii la Targul Agromalim transportul furajelor, utilaje pentru avicultura, pentru lucrari agricole.
Standul Centrosoja SA atrage privirea si datorita fetelor alese sa imparta vizitatorilor pliante. 
Firma este deja cunoscuta in judet si nu numai, desfasurand activitati de comert cu cereale, prestari servicii de uscare, conditionare si depozitare a cerealelor si semintelor.
Maschio-Gaspardo Romania SRL produce masini agricole de peste 150 de ani pastrandu-si pozitia de conducator in termeni tehnici inovatori Tehnologia Gaspardo se aplica tuturor tipurilor de culturi: porumb, floarea soarelui, soia, sfecla de zahar, bumbac, fasole, cereale, legume.
Prodagro Bian SRL si Vogel&Noot  sunt alte doua firme cu renume prezente printre expozantii Agromalim. Vipromin 2000 SRL este producatorul concentratelor furajere Animix, facand parte din grupul de firme Provimi din Olanda.
Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Romania, filiala Arad este unul din partenerii de baza ai organizatorilor Agromalim.
Invitati
Statiunea de Cercetare - Dezvoltare Agricola Lovrin, Camera Economica a Voivodinei, Austrian Agricultural Cluster este o asociatie public privata din care fac parte firme si foruri oficiale, cu activitate de export. Scopul principal este de a oferi atat animale, cat si tehnica si echipamente speciale necesare pentru dotarea grajdurilor.

Marinela Barla - Observator

  • Cartofi la 6500/kilogram, prin Liga pensionarilor

O noua casa de ajutor reciproc pentru pensionari a fost deschisa la AradO noua Casa de Ajutor Reciproc asteapta membrii
In cadrul conferintei de presa organizate ieri de Liga Judeteana a Pensionarilor din Arad a fost anuntata deschiderea Casei de Ajutor Reciproc "Solidaritatea"
Aceasta casa de ajutor a fost infiintata cu scopul de a sprijini pensionarii de pe raza judetului Arad. 
"Incepand cu data de 15 septembrie, toti pensionarii care doresc sa se inscrie la aceasta Casa de Ajutor Reciproc sunt invitati la sediul ligii" a spus Ilie Cerna, presedintele Ligii Judetene a Pensionarilor. 
Pana in prezent, proaspat infiintata Casa de Ajutor Reciproc "Solidaritatea" are 50 de membri, fiind asteptati cat mai multi pensionari la inscriere. "Taxele de inscriere si pentru carnetul de membru sunt modice, adica 5.000 lei pentru fiecare viitor membru. 
Ca o noutate, incepand cu 1 octombrie, vor fi emise certificate de depunator pentru membrii casei, iar acestia vor putea sa beneficieze de o dobanda cuprinsa intre 4 si 8%"
a mai spus Ilie Cerna. 
Membrii vor putea imprumuta de la Casa de Ajutor Reciproc "Solidaritatea" sume de bani echivalente cu dublul venitului lunar. 
O alta problema arzatoare discutata de Liga a, fost legata de aprovizionarea cu cartofi a pensionarilor aradeni. "Astazi va pleca o delegatie in judetul Covasna, "tara cartofilor", de unde se vor intoarce la sfarsitul saptamanii cu, o prima transa de cartofi, cel putin 10.000 de kilograme. 
Cartofii vor putea fi cumparati la pretul de 6.500 lei / kilogram, mult mai ieftin decat preturile practicate in pietele aradene. Pana in prezent s-au inscris 120 de familii pentru a cumpara cartofi la un pret mai mic"
spune presedintele Ligii. 
Pe viitor, Liga intentioneaza sa se implice, in aprovizionarea pensionarilor cu alte produse la preturi mai mici. 
Cartofii la pretul de 6.500 lei/kilogram vor putea fi cumparati incepand de luni, de la magazinul Ligii, de pe Calea Victoriei. 
Inca de pe acum, pensionarii aradeni se ocupa de organizarea sarbatorii zilei de 1 octombrie, Ziua Internationala a persoanelor varstnice. 
Cu acest prilej, se va organiza o adunare festiva la Sala mica de la Casa Sindicatelor, unde va avea loc un program artistic sustinut de Orchestra pensionarilor. 
Tot cu aceasta ocazie, se vor acorda ajutoare constand in alimente unui numar de 250 de pensionari, cu o situatie materiala mai dificila. 

Maria Mot - Agenda zilei 

  • Inlocuire centrala telefonica manuala cu centrala telefonica digitala in localitatea Manerau

La Manerau a fost data in folosinta o centrala telefonica digitala - Virtual Arad News (c)2003In data de 02.09.2003 ROMTELECOM - D.Tc. Arad a finalizat inlocuirea centralei telefonice manuale din localitatea Manerau cu o centrala telefonica digitala - unitate distanta Ericsson cu o capacitate instalata de 90 linii telefonice.
O data cu instalarea noii centrale s-a inlocuit in totalitate vechea retea de distributie din localitate.
Cu aceasta ocazie s-au preluat din vechea centrala toti cei 45 abonati existenti, iar in perioada imediat urmatoare se vor instala noi abonati care au cerere de instalare la D.Tc. Arad.
Astfel abonatii din aceasta CTD vor avea acces la convorbiri automate locale, interurbane si internationale, la serviciile cu valoare adaugata, la toate serviciile suplimentare oferite de centralele digitale (restrictionarea cu parola a apelurilor de plecare, apel programat, redirijarea imediata a apelurilor de sosire, apel in asteptare, CLIP, CLIR, voces), la factura detaliata si la serviciul Acces Special Internet.
Intrucat din data de 01.10.2003, Oficiul Comercial al D.Tc. Arad din Manerau se va desfiinta, abonatii care sunt conectati in aceasta unitate distanta a CTD Ericsson vor plati factura telefonica la Oficiul Postal din Manerau, deci incepand cu factura octombrie 2003.
Numerotatia abonatilor din Manerau este: 324900-324985.

Dan Cioca - Director Adj. Comercial ROMTELECOM - D.Tc. Arad

  • Lustratia in statiune

In acest sfarsit de saptamana Moneasa gazduieste o conferinta internationala - Virtual Arad News (c)2003 Statiunea aradeana Moneasa gazduieste la acest sfarsit de saptamana o conferinta internationala cu tema "Lustratia si deconspirarea politiei politice in Europa de Est", cu participarea reprezentantilor institutiilor specializate in studierea arhivelor fostelor politii politice din sase state: Germania, Polonia, Serbia, Slovacia, Ungaria si Romania.
Manifestarea va fi urmata luni, la orele 11, la Palatul Cultural din Arad, de vernisajul expozitiei "Si tu ai fost urmarit" si lansarea volumului "Bande, banditi, eroi".
Expozitia va ramane la Arad in perioada 15-30 septembrie, interval in care un birou al CNSAS va prelua de la aradeni cereri de acces la propriul dosar de Securitate iar aradenii vor putea afla si cum activeaza Consiliul.
In sala care va gazdui conferinta de la Moneasa va avea loc si expunerea de pictura si ceramica "Nonsalanta Salomeei", a artistului plastic aradean Florian Liber.
Prima parte a conferintei internationale destinata fostelor politii politice a avut loc in Ungaria, la Budapesta. La lucrarile conferintei de la Moneasa va fi prezent presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]