Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 28 mai 2003

Stirile TVA se gasesc aici

  • Tantarii de pe trei sute de hectare au zilele numarate

A inceput actiunea de starpire a tantarilorLucrarile de dezinsectie pe domeniul public au demarat in data de 26 mai, fiind programate a se desfasura in ultima saptamana a fiecarei luni, respectiv in intervalele 26-31 mai, 23-30 iunie, 22-31 iulie si 25 august-31 august.
Spre deosebire de anii anteriori, cand tantarii erau vanati din avion, in acest an, stropirea se face de la sol, iar substanta folosita, Superparasect CE 21, nu are efecte nocive pentru animale sau asupra mediului inconjurator.
Zonele incluse in programul tantariadei sunt: centrul (B-dul Revolutiei si Strandul Neptun), Parneava, Alfa, Micalaca, Aurel Vlaicu, Aradul Nou, Bujac, Gai, Gradiste, Functionarilor, Spitalul Judetean, Piata Romana, Calea Romanilor, malurile Muresului si ale canalelor Muresel si Tiganca, fiind acoperita o suprafata totala de 300 hectare.
In vederea unei eficiente cat mai sporite, asociatiile de proprietari (locatari) sunt rugate de catre municipalitate sa actioneze in acelasi sens si sa intervina mai ales in subsolurile inundabile ale blocurilor. Dupa cum va informam recent, cheltuielile cu dezinsectia pentru un apartament se incadreaza intre 50 si 70 de mii de lei.

Simona Mazare - Observator

  • Camere video in cimitire

Directorul GCA - Coloman Edeleni are un program de europenizare a cimitirelor Profanarile de morminte si furturile din cimitire impun masuri de control fara precedent in Arad. Conducerea Gospodariei Comunale a gandit un sistem sofisticat de supraveghere a tututor cimitirelor, pentru a descuraja comiterea de fapte antisociale. Sistemul va fi implementat la toamna.
Furturile de flori si profanarile, la ordinea zilei
Furtul de flori din cimitire a devenit o afacere banoasa. Exista adevarate retele de indivizi, unii veniti chiar din alte localitati, care urmaresc la mica publicitate anunturile mortuare. Ei vizeaza in special inmormantarile la care participa multe persoane. Hotii dau atacul de obicei in seara urmatoare inhumarii, vizand coroanele de flori depuse la morminte. Florile ajung apoi pe piata in dimineata urmatoare. 
Un fenomen mult mai grav este cel al profanarilor de morminte. Ultima asemenea fapta s-a produs saptamana trecuta, la cimitirul "Eternitatea" si la cimitirul evreiesc din spatele acestuia. 
Gardul si paza cimitirului evreiesc nu i-au impiedicat pe profanatori sa distruga aproape 40 de monumente funerare. Unul dintre profanatori a fost gasit spanzurat dupa comiterea faptei. Complicii sai sunt in vizorul politiei aradene.
Sistem modern de supraveghere
Gospodaria Comunala din Arad are un program de organizare a supravegherii continue a cimitirelor. Directorul Edeleni Coloman ne-a declarat ca vor fi montate camere video care vor supraveghea toate caile de acces si gardurile cimitirelor. Programul este extrem de ambitios, avand in vedere faptul ca suprafata cimitirelor din Arad depaseste 60 de hectare. In paralel cu supravegherea video, pe timpul noptii vor fi iluminate toate cimitirele. La ora actuala, supravegherea locurilor de veci este facuta pe timpul zilei de personalul propriu, dar noaptea nu se poate asigura o paza eficienta. Aradenii sunt multumiti de faptul ca vor putea sa-si comemoreze rudele decedate in conditii civilizate. 
"Am fost in Germania si nu am auzit de furturi din cimitire sau profanari. Ma bucur ca voi putea vedea si la Arad un sistem civilizat de supraveghere a cimitirului, care ne va apropia de standardele tarilor europene", ne-a declarat un batran care aseza o floare la mormantul parintilor sai din cimitirul "Eternitatea". Tot pentru realizarea de conditii optime pentru cei care-si conduc apropiatii pe ultimul drum, la Arad a inceput construirea unei capele multifunctionale in cimitirul "Pomenirea", care va fi echipata cu camere frigorifice si incaperi pentru oficierea ritualului funerar dotate cu aer conditionat.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La Cherelus: O pasune de 13 hectare va deveni zona industriala

La Cherelus se va infiinta o zona industriala - Virtual Arad News (c)2003Cherelusul a atras in ultimii ani cateva investitii straine, in special cu capital italian dar si german. "Sigur nu avem posibilitatile pe care le ofera Chisineu-Crisul, dar incercam si reusim si noi sa atragem investitii in aceasta parte a judetului", spune Aurel Radita, primarul comunei Sicula, de care apartine si satul Cherelus.
In ultima perioadă s-au perceput semnale pozitive in ce priveste dorinta unor firme, cu capital strain, care ar dori sa vina pentru a-si dezvolta capacitatile de productie.
Drept urmare, autoritatile locale vor sa se pregăteasca din timp pentru a oferi cele mai bune conditii, fata de alti competitori. "Exista o pasune de 13 hectare la Cherelus, pe care o vom scoate din circuitul agricol, o vom parcela si ulterior pune la dispozitia administratiei locale, ca zona industriala. Am vorbit si cu consilierii locali si cei mai multi sunt de acord cu acest demers. Sigur, va trebui să avem si o hotarare de consiliu in acest sens", adaugă primarul Radita.
O prima investitie ar putea fi o ferma avicola. Daca toate lucrurile merg bine , pana la sfarsitul anului s-ar putea realiza 4 hale pentru cresterea puilor, ficare avand dimensiunile de 80 x16 metri. 
De asemenea, inca 3 investitori vor sa-si dezvolte afacerile in aceasta zona. Ceea ce este un semnal pozitiv pentru forta de munca disponibila din Sicula si Cherelus.

G. Constantinescu  - Adevarul

  • Secretarul primariei Moneasa, arestat pentru documente false

Primaria din Moneasa a ramas fara secretar - Virtual Arad News (c)2003Teodor Moise, secretarul Primariei Moneasa, a fost arestat de politie ieri (in urma mandatului eliberat de un procuror de la Curtea de Apel Timisoara) pentru abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale, si a fost dus pentru audieri la sediul IJP Arad. 
Arestul preventiv survine, potrivit politiei, faptului ca, in perioada 2001-2002, in calitatea sa de functionar public (secretar al comunei Moneasa si al Comisiei locale pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor), a intocmit documente false pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra a circa 502 hectare terenuri cu vegetatie forestiera, in favoarea unor persoane fizice care nu aveau dreptul de a primi aceste terenuri. S-a decis ca faptele intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals material in inscrisuri.
Potrivit surselor noastre, este vorba de un prejudiciu in valoare de 70 de miliarde de lei. Aceleasi surse din cadrul politiei ne-au destainuit ca aceasta este doar prima arestare dintr-o serie mai lunga, care vizeaza functionarii publici cu functii caldute care au profitat de atributiile lor in domeniul fondului funciar.
Primarul din Moneasa, Terente Condea, ne-a declarat ca a fost luat prin surprindere de arestarea subordonatului sau, dar considera ca faptele pentru care a fost retinut secretarul nu au legatura cu comisia de fond funciar, in cadrul careia ocupa functia de presedinte.

Adina Cosa - Ziua de Vest

  • Viceprimarul din Macea si-a predat... saxofonul

Viceprimarul din Macea canta o ultima melodie pentru legiuitoriPentru a fi compatibil, Ioan Chiseoan va canta doar pentru placinta si bautura
Unul dintre cei 29 de primari si viceprimari din judetul Arad care sunt incompatibili cu functiile publice, conform legii anti-coruptie, este viceprimarul din Macea.
Ioan Chiseoan a fost nevoit sa aleaga intre functia pe care o are si meseria de... muzicant sezonier.
Este intr-adevar o situatie penibila creata de noua lege anticoruptie.
Ioan Chiseoan este viceprimarul comunei Macea inca din anul 1996. Vicele este insa pasionat de muzica de cand era copil. Saxofonul reprezinta pentru el mai mult decat un hobby, un adevarat mod de viata.
In cursul zilei de ieri, imediat dupa ce a aflat ca este... incompatibil, Ioan Chiseoan a predat saxofonul primarului. "Ca sa respect legea voi fi nevoit sa nu mai cant pe bani. Voi canta in continuare numai la prieteni, pe... placinta si pe bautura" spune Ioan Chiseoan.
Mai in gluma, mai in serios, primarul Ioan Mercea, cunocut pentru glumele sale gustate din plin, a spus "il predai si il sigilam si iaca nu mai canti." Viceprimarului din Macea ii este foarte greu sa renunte la saxofon, iar locuitorii comunei ii vor simti cu siguranta lipsa de la nuntile, botezurile si chefurile organizate, unde vicele comunei intretinea atmosfera. "E o prostie, domnule... Ce are cultura cu prefectura sau s...la cu prefectura? Canti de cand era copil. Numai el poate sa spuna cata bataie a luat pana a invatat sa cante. Este meserias si ar fi pacat sa nu mai cante", spune Cornel Aradelean din Macea. Viceprimarul din Macea nu s-a putut desparti insa de saxofon pana nu a facut o ultima dedicatie impreuna cu primarul Ioan Mercea, care suna asa: "Domnu' vice, canta-i la legiuitor aia cu "Cand ii omu nacajat" sau "Suparat mi-s Doamne suparat". Vicele nu a stat prea mult pe ganduri, dupa care a inceput sa cante... si a cantat chiar bine.

Claudiu Oprean - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin, Sorin Stancu.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]